sali - nie tylko o żywienie organizują. :) 28 września (to wypada w sobotę) Uczelnia Korczaka planuje konferencję "„Dziecko a praca zawodowa – świadome kierunki realizacji". Spotkanie też jest bezpłatne, będą warsztaty dla dzieci, a dla dorosłych między innymi giełda pracy. Bo generalnie, chodzi o problematykę rodziców i ich kłopotów z praca, planowaniem i realizacją jakieś ścieżki zawodowej. Wiadomo, że z dzieckiem, to ciężko się myśli o takich sprawach, zwłaszcza do wieku przedszkolnego.
Akurat 28 mamy imprezkę, ale podoba mi się koncepcja, szczególnie warsztatów dla dzieciaków - bo nie lubię jak jest coś dla rodziców, ale nie mogę przyjść, bo nie mam z kim zostawić dziecka ...
Nie jest to chyba takie łatwe, aby wszystko pogodzić. Rodzina, praca a jeszcze studia do tego, może być czasami ciężko. Zerknęłam na program, sa tam bezpłatne warsztaty z zakładania własnej firmy, to może być ciekawe :)
Poprzednia była bardzo ciekawa! Napisz mi gdzie mogę uzyskać więcej informacji dotyczących tej konferencji?
Ewentualnie jak masz taką wiedzę to możesz się ze mną podzielić gdzie i kiedy się ona odbywa :)
Ja się również dołączam do prośby! Również bym z chęcią posłuchała osób, które mają w tej kwestii doświadczenie. Sama zastanawiam się nad założeniem własnej firmy, a niestety małe dziecko trochę w to utrudnia.
Trzymacie link. Trzeba sobie wkleić w przeglądarkę i wszystko jest napisane, co gdzie, kiedy, z kim i o czym. :)
ParycjaWR - to tym bardziej skorzystaj. Jak masz pomysł na jakąś firmę, to nie ma co go odkładać i czekać aż dziecko odrośnie, bo jak widzę po rodzinie, to takie plany się nie sprawdzają.
Dzięki bardzo za link! Będę musiała skorzystać.
Makaroni, tak wiem, że nie ma co odkładać. Czuję jednak, że trochę mam braki co do zakładania firmy i ogólnie jak to będzie w praktyce wyglądało. Pod tym względem nie mam pewności siebie :-( Może szkolenie mi pomoże jakoś uwierzyć we własne pomysły i pogodzić taką działalność z wychowaniem dziecka.
Patrycja- tacy jesteśmy jako ludzie, że się boimy, jak coś robimy po raz pierwszy. :) Przynajmniej ja też tak mam.
Szukaj różnych opcji, które mogłyby ci pomóc, czy właśnie jakiś szkoleń, spotkań, a może nawet studia np. na odległość jak masz już rodzinę. Jak się chce, to można naprawdę dużo zdziałać.
Taka jest prawda :) Jeszcze bym dodała że wypoczęty człowiek to szczęśliwy czlowiek :)
Ja ostatnio niestety nie mam za dużo czasu na odpoczynek dlatego myślę o weekendzie w mazury spa.
Powiedziałam już mężowi, ze muszę wyjechać, odpocząć bo zeświruję doszczętnie. Tylko dzieci, praca, dom i tak w kółko. Nie mam ani chwili dla siebie.