Strona 2 z 3
: 02 gru 2011, 18:19
autor: JoannaS
wolę zagotować w słoikach i jest lepsze
jak zagotować w słoiki ?
: 03 gru 2011, 11:56
autor: aniawlkp86
jak zagotować w słoiki ?
normalnie
wrzucasz do słoików np 2 gołąbki zależy jakiej wielkości,czy słoiczek cały bigosu lub leczo,do gołąbków trochę tej wody czy sosu co w garnku została i gotujesz około 15 minut
: 03 gru 2011, 11:59
autor: JoannaS
ale potem trzymasz to w lodowce, bo sloikow nie zamrozisz ?
no ja golabki zamrazam bo czasem po 3 czy 4 tygod mamy ochote a w lodowce to tak dlugo wytrzyma?
: 03 gru 2011, 12:27
autor: aniawlkp86
ale potem trzymasz to w lodowce, bo sloikow nie zamrozisz ?
ja w lodówce nie trzymam,mam spiżarkę
ale w lodówce to wtedy zagotowane słoiki bo nie wytrzymają ci długo
: 04 gru 2011, 12:07
autor: mamuśka
witam, ja tez mrożę chleb, pierogi, gałąbki, czasami gulasz jak więcej zrobie, bigos też - ale po rozmrożeniu już nie jest taki pyszny jak świeży. często kroję sobie koperek i pietruszkę - nać i potem mam świeżutką zieleninę. mrożę też bitki, surowe, przyprawione. tylko wyjąć i usmażyć :)
twaróg ponoć też można mrozic, nie próbowałam
: 11 gru 2011, 23:44
autor: Kajunia25
Witam. Ja mroze również gołąbki, pierożki
, owoce do ciast, do zup jarzynke, kalafior czy seler. Nigdy nie próbowałam z chlebkiem więc będę musiała.
Wiem że moja babcia mrozi makaron - robi go sama, ale nie wiem czy surowy czy już ugotowany
: 12 gru 2011, 12:47
autor: madzens
Ja również mrożę chleb, pierogi, warzywa jak fasolka szparagowa, gołąbki, koperek, owoce.
: 18 gru 2011, 19:14
autor: czara
Ja mrożę w zasadzie wszystko co zostaje. Nawet makaron np. łazanki.
: 27 mar 2012, 00:00
autor: Natka13
Ja w sumie też. Najczęściej kalafior, fasolkę szparagową, koperek, no i kotlety mielone.
: 27 mar 2012, 12:22
autor: JoannaS
Ja ostatnio na próbe zamroziłam 2 kotlety mielone i byłam zadowolona po ich rozmrozeniu.