Strona 2 z 4

: 03 maja 2007, 21:25
autor: Kocica_26
Sosna :ico_szoking: , mnnnniaaaaaammmmm. I do tego jakie zdjęcie :ico_szoking: Na noc....spać przez Ciebie nie będę mogła....pycha...chyba to w sobotę gościom zaserwuję....

: 03 maja 2007, 21:31
autor: Sosna
mniaaaaaaam Obrazek ..... tylko gdzie znajdziesz takie ziemniaki giganty..... ale wygląda super..... a w sumie prosta potrawa

: 04 maja 2007, 09:59
autor: Kocica_26
Eeee, Sosna, do tego mogą byc zwykłe ziemniaczki. Wcale nie muszą być giganty :-D ....wypróbuję chiba :-D

: 04 maja 2007, 11:14
autor: riterka
kurcze Sosna aleś dała przepis super :-D a wyobrażacie sobie młode zimeniaczki do tego i odrobina koperku :-D

Nasz znajomy zawsze przed końcem sezonu grillowego robi sobie różności w ilości duuuuużej i zamraża na zimę :ico_oczko:

: 04 maja 2007, 22:17
autor: Sosna
patrzcie cos dziś jadłam ,byliśmy w takiej naszej karczmie, nazywa sie to chłopskie.........eeyyy coś tam, aha ziemniaki po chłopsku ....mniamm

zapraszam na degustację..... ale Wam smaka narobię... hihi
Obrazek

: 04 maja 2007, 22:38
autor: riterka
Sosna kapie mi na klawiaturę ślinka, ciekawe jak ja teraz zasnę he????????

: 05 maja 2007, 09:23
autor: Sosna
jak się spało . hehe :diabel2:
Riterko, nic prostszego, wsiadasz w pociąg na Zakopane i za jakieś ja wiem 4h jesteś i mnie :-D

: 05 maja 2007, 16:24
autor: riterka
Sosna pół nocy mi się śniły te pyszności :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-05-05, 16:28 ]
Piersi kurczaka lakierowane miodem
Składniki:
- 6 filetów z piersi kurczaka (1 kg)
- 50 g masła
- 1/4 szklanki miodu
- 1/4 szklanki sosu barbecue
- 2 łyżeczki musztardy z ziarnami gorczycy

Sposób przyrządzania:

Ostrym nożem robimy 3-4 nacięcia po jednej stronie każdej piersi kurczaka, w poprzek. W miseczce rozcieramy masło, miód, sos barbecue i musztardę. Połową tej mieszanki grubo smarujemy naciętą stronę piersi kurczaka. Przykrywamy naczynie z mięsem folią plastikową i odstawiamy na 20 minut. Ruszt rozgrzanego grilla lekko natłuszczamy i pieczemy piersi, najpierw naciętą stroną do góry, aż kurczak będzie miękki (ca 3-4 min. z każdej strony). W czasie pieczenia kilkakrotnie smarujemy kurczaka resztą mieszanki miodowej.

: 06 maja 2007, 19:04
autor: Sosna
Prosty SOS do wszystkiego
prawie bez niczego :ico_oczko:
Składniki na 4 porcje

•przecier pomidorowy ( mały )
•2 szklanki wody
•2 cebule
•2 łyżki mąki
•kostka rosołowa
•zioła (jakie kto lubi ) , sól , olej
Obrazek
Etapy przygotowania

1.Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na oleju, dodać przecier pomidorowy .

2.Zasypać to mąką i zalać wodą . Do tego dodać rozdrobnioną kostkę rosołową .

3.Posypać ziołami zgodnie z własnym smakiem .

4.Podawać z makaronem . Bardzo szybki i dla tych co akurat nie mają więcej składników a potrzebują sos do czegoś.............



:-D :-D :-D :-D :-D :-D
smacznego
a tyle mam z nim wspólnego, że mam taką miseczkę jaka jest na zdjęciu :-D

: 07 maja 2007, 13:45
autor: Kocica_26
Riterko robiłam w sobotę te piersi z cebulą. Posypałam je najpierw przyprawą do kurczaka po staropolsku (kamis :-D ), no to dużo cebulki. Świstak zawinął w sreberko :-D i upiekłam na grillu. Pychaaaa :ico_sorki: , robiłam jeszcze szaszłyczki z piersi kurzęcej ale to chyba wszyscy umieją :-D

Jakby co to podaję "przepis"
Nadziewamy na patyczki do szaszłyków
! kosteczkę z piersi kurczaka przyprawioną przyprawą do grilla, kosteczkę papryki, pierś, plaster cebuli, kostkę boczku wędzonego, paprykę, cebule i znowu pierś. (i tak w kółko :-D )
Pieczemy na grillu az będzie gotowe. Proste i pyszne. Podawałam to z Ajvarem (sos paprykowo bakłażanowy), ale ketchupem tyż może być :-D

[ Dodano: 2007-05-07 ]
No i zdjęcie szaszłyczków. Robiłam to zdjęcie przed chwilą zimnym szaszłykom, bo mi z soboty zostały :-D

Obrazek