[center]11 luty 2008 Poniedziałek[/center]
Dziś 0 17:00 miałam umówioną wizytę u ginekologa... No i oczywiście USG
Tomek bardzo to wszytsko przeżywał tak jakby conajniej był nowicjuszem w tej dziedzinie... Wizyta przeszła pomyślnie, dowiedziałm się co nieco o porodzie w wodzie oczami lekarza z 20-letnim stażem
no i nie powiem... terche się zniechęciłam bo te jego opowiadania... co by tu nie mówić... Stało się ...postanowiłam... jesli Bozia da to będę relaksowac sie podczas porodu w wannie ale na czas samego porodu posłysznie opuszczę przyjemną toń i wejdę na cudowne urządzenie- fotel do porodu i tam wydam na swiat mojedo drugiego Kocurka... a bardziej Kocurkę
jesl i wierzeyć specjaliście...aczkolwiej ja dalej obstawiam tą pierwszą wersję...
Bardzo mnie ucieszyło, że nic się nie rozwiera i nie skaraca ..oczywiście szykja miekka, jak to u wielkorudek się zdarza i jest rzeczą całkiem naturalną ...
Termin jednak jest na początek czerwca, koniec maja z USG .. hmm..ale ja tam wole mysleć że malucha przywitamy prędzej bo koło 23 maja jak to wynika z @ ...
[center]
[/center]
Wracając co porodu w wodzie...Po przyjściu do domu zastanawiałm się dlaczego tak szybko postanowiłam.. w jednej sekundzie ...Przekonująco stwiedził mój gin, że który ssak w wodzie rodzi, pani Małgosiu, niechmi pani powie??? To nie jest naturalne... Nawet pingwinice i foki z wody wychodzą rodzić na lad ale oczywiście kobieta musi na odwrót...włazi do wody ... Pani M***** ... Niech sie pani zastanowi... Relksacja tak... ale nie poród... porzecież to nie jest naturalne!!! Ale jak tam pani uważa ...Pytała pani o zdnaie, to powiedziałem swoje... A zrobi co uważa, prawda? No jak by na to nie patrzec, ssakiem jestem i w wodzie rodzić nie w mojej naturze ..więc rodze na lądzie
[center]
12 luty 2008 Wtorek[/center]
No i jestem mamusią rocznego dziecka
jejkuś kiedy to przeleciało?? No po porstu ten czas tak szybko biegnie albo ja tak wolno się przemieszczam w czasie i przestrzeni....
Roczek upłynął nam bardzo pracowicie aczkolwiek bardzo przyjemnie... Wojtuś miał prawdziwe przyjęcie i prawdzwą ucztę prezentową ... Fotorelacja:
[center]Poświęcenie Wodą święconą dzieci rocznych:
Błogosławieństwo każdego dziecka:
W ławeczce:
Tort:
Solenizant z mamą i tatą:
Z kuzynami:
Bawię się samochodzikiem:

[/center]