Strona 2 z 3

: 01 kwie 2011, 11:37
autor: izuś_85
o super temat :ico_brawa_01:

podłączę się, ja głownie rybki smażę w panierce

ale ostatnio robiam coś pysznego z piekarnika

Mintaj /Morszczuk w sosie szpiankowo-serowym

1kg filetów mrożonych z mintaja bądź morszczuka
szpinak, moze być mrożony
3-4szt serków topionych złoty ementaler
śmietanka 12%
żółty ser tarty
przyprawy-pieprz, sól, czosnek

Rybke rozmrażam i kroje na połówki, przygotowuje sos- szpinak dusze w rondlu z czosnkiem i sola, zalewajac odrobiną smietanki, ok pół szklanki
dodaje serki topione i doprawiam do smaku

naczynie zaroodporne smaruje masłem wlewam odrobinkę sosu na dno, układam warstwę filetów z ryby, posypuje startym serem, polewam sosem, znów nakładam warstwe ryby, znów daje troszke sera i zalewam sosem :-D wstawiam do nagrzanego piekarnika ok 180 stopni i tak zapiekam około 30 minut :ico_oczko:


zupełnie tak samo robiłam już rybe w sosie serowo-koperkowym, i wyszła znakomicie :ico_oczko:


oprócz takich rybek uwielbiam postnego śledzika w śmietanie i młodymi ziemniaczkami :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-01, 11:53 ]
:ico_olaboga: zapomniałam dodać ze kropie delikatnie cytryną samą rybkę po rozmrozeniu i ją tez nieco doprawiam pieprzem :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

: 01 kwie 2011, 19:54
autor: askra
izuś_85, rybka ze szpinakiem i serkami jest super! ale jeszcze jakos nie probowalam z zoltym serem do tego...moze sie kiedys skusze...

: 08 kwie 2011, 15:34
autor: izuś_85
izuś_85, rybka ze szpinakiem i serkami jest super! ale jeszcze jakos nie probowalam z zoltym serem do tego...moze sie kiedys skusze...
ja lubie bo sie tak bosko ciagnie ten ser, mniammmm
jezor opadł mi na biurko :ico_haha_02:

: 10 kwie 2011, 14:41
autor: madzens
Ja mam bardzo dobry przepis na rybkę :-)

Ryba na warzywach
500 g mrozonej ryby-dorsz lub mintaj
4 marchewki
1 pietruszka
kawalek selera
1 puszka pomidorow
oliwa
3 ogorki konserwowe

Warzywa zetrzyj na grubej tarce. Marchew, seler i pietruszke podsmaz na oliwie. Gdy stanie sie miekkie, dodaj pomidory i ogorki. Na warzywa poloz ugotowana na parze lub wczesniej usmazona(ale bez panierki) rybe. Wszystko przez chwile razem podusic. :-)

: 26 maja 2011, 20:26
autor: martaraz
Ja rybkę robię tak.

Kupuje jakąś pyszną, najbardziej łososia lubię :-D Przyprawiam go solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Robię na parze. Na patelni podsmażam na masełku szpinak, tylko najlepszy jest świeży, daję ciutkę soku z cytryny, sól, pieprz. Zalewam śmietaną 30 % może być 18% i chwilkę duszę. Na talerz kładę szpinak a na to rybkę. Na talerzu kładę jeszcze pomidory koktajlowe :-D Palce lizać.

: 27 mar 2012, 00:19
autor: Natka13
Ryba na sposób wschodni- oliwa, czosnek, sol pieprz, cytryna, kurkuma, imbir, maczamy, 20 minut do lodówki- nie dłużej bo za mocno skruszeje. Panierka z bułki tartej, smażymy. PYCHA

: 31 sie 2012, 12:27
autor: to_ja
Ten przepis jest najlepszy. Nie chciało mi się pisać to wstawiam link :ico_wstydzioch: http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pa ... place.aspx

: 31 sie 2012, 15:28
autor: ajoaska
To ja się podłączę, bo rybki jemy pasjami :-) A ostatnio najczęściej tak: sola w sosie pomarańczowym. Ten sos naprawdę łatwo zrobić - ze świeżych pomarańczy, soku pomarańczowego, śmietanki i mąki. Sola gotowana na parze, do tego ryż jaśminowy i sałatka... Naprawdę bajka, polecam. Do soli pasuje tez sos cytrynowy, ale jeszcze nie opracowałam przepisu :ico_noniewiem:

Re:

: 21 lis 2012, 10:34
autor: Dorota84
Ten przepis jest najlepszy. Nie chciało mi się pisać to wstawiam link :ico_wstydzioch: http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pa ... place.aspx
potwierdzam, wczoraj zrobiłam :) pyyychaa :)
nawet moja niejedząca ryb siostra się skusiła i bardzo jej smakowało :)

Re: Rybka

: 22 lis 2012, 21:16
autor: gofia
Ale czy to naprawdę tak smakowicie wychodzi i wygląda? kuszący jest ten papier.. ale boję się tego "pierwszego razu" tym bardziej, że rybę trzeba umieć przyrządzić.