Mnie ostatnio strasznie wciągnęło Once Upon A Time - taki baśniowy serial, super sprawa! :) I nie myślcie, że jak baśniowy, to dla dzieci - absolutnie!
I mnie również;) Dobór postaci, korelacje między nimi (nie wiem czy zauważyliście, ale jakby się uprzeć, to tam każdy każdego jest w jakiś sposób rodziną
) i jeszcze ci aktorzy - wg mnie każdy idealnie do swojej roli jest wybrany. Uwielbiam zwłaszcza postać kapitana Haka i...Piotrusia Pana;)
Poza tym ostatnio wciągnął mnie mocno serial Sleepy Hollow. Główną postacią jest tam Ichabod Crane, który...zmarł w wyniku odniesionej rany w walce z niezwykłym przeciwnikiem, któremu uciął głowę.Wskrzeszony budzi się 250 lat później we współczesnym Sleepy Hollow. W tym samym czasie w mieście pojawia się też tajemniczy jeździec mordujący ludzi. Łącząc siły z lokalną panią szeryf, Crane musi rozwiązać zagadki z przeszłości, które prowadzą go w sam środek walki pomiędzy dobrem a złem. (opis z kinomaniak.tv)
Innych seriali nie oglądam. Może kiedyś wrócę do jakiś klasyków polskich i światowych.