Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2009, 09:24

Cześć :-)
Ja dzisiaj mam dzień biurowy więc w czasie pracy zajrzę do was kilka razy :DD :DD :DD
MARGARITA - gratuluję samodzielnego zasypiania Majki!!!!!!!!! Uczyłaś Ją tego, czy samo z siebie się zmieniło?
Aerobik, siłownia - WOW, WOW, WOW - idziesz w ślady P. z odchudzaniem?? A propos? Ile już zrzucił?? Są postępy??

Nie chwaliłaś się chyba tymi rozcięciami Majki, albo ja nie pamiętam... :ico_noniewiem: No Zuzia jak na razie miała tylko rozcięty ten paluszek od znicza (opowiadałam Wam niedawno), poza tym - nic poważniejszego... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
z tym spaniem to wyszło tak, że któregoś razu P. poszedł na 19 na trening więc zostałam sama z Majką, wykąpałam ją, odłożyłam do łóżeczka i dałam butlę a sama poszłam posprzątać po tej kąpieli. Mała była cichutko i grzecznie więc uznałam że nie ma co się pchać do pokoju i tak też uczyniłam, Maja zasnęła nawet nie wiem kiedy :DD

Co do siłowni i aerobiku to chodzę z żoną swojego szefa. W tamtym roku też chodziłam jesienią i zimą, może któraś z was pamięta :-)
P. ciagle na diecie, jego wacha się w granicach 86 a 90kg. Zależy wszystko od dnia, co i ile zje :-/
Na początku ważył 102 kg :ico_szoking: po weekendzie zawsze jest iles do przodu, teraz w sobotę byliśmy na imprezie i najadł się za trzech więc w niedziele rano waga pokazała 90kg - załamał sie biedak :ico_noniewiem:
PS. Dzisiaj chyba przyjdzie do pracy ta kurteczka dla Su - MARGARITA - mam nadzieje, ze nie okaze sie jednak badziewiem... :ico_sorki:
Też bym chciała żeby tak było.
Ja widziałam dosłownie jota w jotę taką samą tylko różową. Materiał wierzchni jest cieniutki, sliski i mam wrażenie że przy pierwszym praniu coś się z nim stanie. A u was nie ma sklepu chińskiego?????
ja sie nie pochwaliłam wczesniej...ale Emi,rowniez zasypia sama..i zawdzieczam to mojej mamie.. :ico_sorki:
duża ulga co nie??? :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2009, 09:25

witaj JAGNA

wlasnie, zastanawialyscie sie juz nad nocnikiem?? Ja mialam kupic jakis czas temu i w koncu wylecialo mi to z glowy... Czy juz jest dobry moment na to??

[ Dodano: 2009-10-20, 09:27 ]
MARGARITA - nie, u nas nie ma chinskich sklepow... :ico_noniewiem:

no zobaczymy jaka bedzie ta kutrka, na pewno Wam napisze, jesli dzisiaj przyjdzie...

Gratuluje samozaparcia w aerobiku i silowni...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2009, 09:28

co do tych rozcięć to raczej wam pisałam, może nie pamietacie :-/

My już mamy nocnik gdzieś od 2 m-cy i Maja bawi się nim, nosi na głowie czasami siada.
Ale widzę że mała duże już rozumie więc chyba zaczniemy się uczyć, tylko nie znam jakiejś metody, Jagna może ty masz cos sprawdzonego?????

[ Dodano: 2009-10-20, 09:33 ]
MARGARITA - nie, u nas nie ma chinskich sklepow... :ico_noniewiem:
u mnie są i to chyba z 3, na tak małe miasto to obłęd :ico_szoking:
w sumie to większość tam to padziewie, ale ostatnio kupiłam sobie rybaczki sztruksowe i bluzkę na krótki rękaw na tę imprezę co szliśmy w sobotę, ciuchy nie najlepszej jakość, spodnie może założę kilka razy ale bluzka po 2-3 praniach pójdzie w kosz :-/

[ Dodano: 2009-10-20, 09:33 ]
Gratuluje samozaparcia w aerobiku i silowni...
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2009, 09:35

hhmmm..., w necie pisza, ze nie ma niby reguly wiekowej co do sadzania dzieci na nocnik, ale generalnie - robi sie to podobno dopiero kiedy dziecko ma ok 1,5 roku...

i ze wczesniej mozna kupic dziecku nocnik, ale bardziej do zabawy, zeby moglo sie znim oswoic...

[ Dodano: 2009-10-20, 09:36 ]
http://www.mamybaby.pl/maluch/nocnik-ki ... s-na-nauke

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2009, 09:59

[ Dodano: 2009-10-20, 09:36 ]
http://www.mamybaby.pl/ma...y-czas-na-nauke
ciekawy artykuł, musimy być cierpliwe w tej materii :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2009, 10:23

dokładnie

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

20 paź 2009, 10:29

Dzien dobry :)

Shoo ja jestem na 550 stronie 4 tomu i przez pewien okres mialam nadzieje,ze jednak wybierze Jacoba :D on byl taki meski, taki dokuczliwy :P potrafil ja przyprowadzic do porzadku - a Edward taki rozmymlany, w ogole te teksty a Jacobie mnie rozwalaly totalnie - byle tylko Bella byla szczesliwa :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: fakt,ze przez pierwsze 2 tomy go uwielbialam, ale przesadza z nadopiekunczoscia :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Powiem szczerze ze przez 3 tomy tez tak mialam,ze na sama mysl konca mi sie plakac chcialo - a teraz nie moge dokonczyc 4 tomu i przeskakuje niektore linijki bo mi sie nie chce czytac :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Za dluga - powinni 3 i 4 czesc strescic do jednej ;)

A co do zasypiania to u nas tez sa rewolucje :D najpierw karmimy mala, pozniej kapiemy i myjemy zeby, i odkladamy do lozeczka - tylko u nas jest ciemno i cicho (przynajmniej w jej pokoju) i usypia :) czasem bez marudzenia, czasem troche pomarudzi ale nie placze :) no i zabki czyste! Chociaz co z tego skoro dzis w nocy mi sie obudzila 3 razy i dostala mleko??

No nic ja musze spadac bo mala mi zaczela plakac i musialam ja wziac na kolanka :(

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

20 paź 2009, 11:20

Jagna30 napisał/a:
ja sie nie pochwaliłam wczesniej...ale Emi,rowniez zasypia sama..i zawdzieczam to mojej mamie..

duża ulga co nie???
jo.... :-D :ico_sorki:
Ja dzisiaj mam dzień biurowy więc w czasie pracy zajrzę do was kilka razy
no to szalejesz mała... :ico_oczko: :-D
wlasnie, zastanawialyscie sie juz nad nocnikiem?? Ja mialam kupic jakis czas temu i w koncu wylecialo mi to z glowy... Czy juz jest dobry moment na to??
Jagna może ty masz cos sprawdzonego?????
nie mam niestety...poprostu trzeba byc cierpliwym... nocnik mam juz od jakiegos czasu..mała sie nim bawi podobnie jak MAJA...nosi na głowie...etc.

nie nalezy napewno sadzac na sile...bo tylko dziecko zrazimy...ale mysle,ze po roczku mozna zaczac robic podchody w tym kierunku...jezeli nie zatrybi...trudno..odkladamy to na inny czas...do skutku...

najlepiej jest latem,kiedy dziecko moze sobie chodzic bez pieluszki...

no coz...ja probuje...zobaczymy jakie beda efekty.. :ico_oczko:

co do chinskich sklepow...
u mnie sa...ceny faktycznie nizsze(chociaz kiedys bylo jeszcze taniej,chinole sie zcwanili :ico_noniewiem: i podniesili ceny)
ale wiecie...co z tego,ze tanie...jak jednorazowe...wole dolozyc pare zlotych i wiedziec ze nie wyrzuce po pierwszym stosowaniu.... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-10-20, 11:23 ]
robie dzisiaj sałatke z zupek chinskich....niezbyt wyrafinowane,ale za to smaczne... :-D
ide robic,bo na 13- do roboty...

aha....załatwiam po mału bal Sylwestrowy...bo to juz najwyzszy czas...

[ Dodano: 2009-10-20, 11:56 ]
juz zrobiłam... :ico_brawa_01: :-D
ale mi poszło...własnie pałaszuje...mniam.... :-D

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2009, 12:05

aha....załatwiam po mału bal Sylwestrowy...bo to juz najwyzszy czas...
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
szczerze nawet się nie zastanawiałam jeszcze :-|
na razie myslimy czy zapisać sie na bal Andrzejkowy 28 listopada :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: muszę nawet dzisiaj z P. pogadać o tym

Przerzuciłam własnie z tonę papierów i nie znalazłam tego czego szukałam :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2009, 12:08

przyszła kurteczka - jest super!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”