Trzymam trzymam mocno.Trzymajcie kciuki
Co do mycia ząbków ok ale co z tego jeśli dziecko wieczorem umyje a w nocy je to na nic sie to zda.
Trzymam trzymam mocno.Trzymajcie kciuki
No raczej ,dziecko 2-3 letnie juz zaczyna smiesznie ze smoczkiem wygladac
No tak szczerze powiedziawszy to ja jako dziecko nie myłam nigdy zębów no może od wielkiego święta, tak może w 7-8 klasie zaczęłam na stałe.Może to źle o mnie świadczy ale jakoś nie byłam tego nauczona a efekt jest taki że zęby mam zdrowe jak mało kto. Do dentysty chodzę tylko na wizyty kontrolne i bardzo rzadko się zdarza że coś tam robi.a jeszcze co do zabkow, to moje zdanie jest takie, ze dobrze jest myc zeby, ale bez przesady..prochnica przeciez nie robi sie tylko od nie mytych zebow, ale w wiekszosci przypadkow, od niewlasciwej diety
No to super .Oby tak dalej albo i nawet lepiej .3 dzień bez smoka i dajemy rade
Ja też mam krzywy zgryz ale nie wiem od czego czy smoka /butelki którą piłam do czasów przedszkolnych lub nawet 1 klasy czy taki mój urok.wadę zgryzu chyba ma lekką może być od smoczka, ale obstawiam raczej taki zgryz po mężu (w jego rodzinie takie zęby mają prawie wszyscy).
Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość