Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!

05 paź 2008, 18:25

mala spadla a dzis ja wazylysmy i ma juz wiecej niz po urodzeniu
E to szybciutko przybiera na wadze :ico_brawa_01: Ja mam ciezkie chwile niestety,mysle ze zjadlam albo wypilam cos nie twgo,bo rano Natalke tak przeczyscilo,ze kupa po sama szyje ,mnie tez bolal brzuch.Strasznie jest marudna ,placze caly dzien,dopiero od godziny spi w miare spokojnie :ico_sorki: Zrobie jej troszke rumianku na ten brzuszek jak sie obudzi :ico_noniewiem: Ja sie dowiem ile wazy dopiero w czwartek,ale probowalam wejsc na wage z nia a potem bez niej zeby zobaczyc ile wazy i wychodzi mi 3200,no nie wiem,nie wyglada mi na tyle :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2008, 20:27

miszka Iga mi dzisisj tez sra jak szlona :ico_olaboga: 10 pampersow lekko poszlo-niby polozna mowi ze normalne :ico_noniewiem: eeech ona by ciagle chciala byc blisko mnie albo Marcina w domu nic dzxisisj nie zrobilam szczerze to nawet nie mam kiedy myslec :ico_olaboga: Marcin mowi ze sie ja zajmie troche ja przetrzyma na reksch ale ona woli przy cycu lezec :ico_noniewiem: potem stara rutyna cyc kupa przewijanie znowu cyc czkawka cyc 1h spokoju kupa cyc... i tak bez konca,,,,

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

05 paź 2008, 22:36

Hej!
potem stara rutyna cyc kupa przewijanie znowu cyc czkawka cyc 1h spokoju kupa cyc... i tak bez konca,,,,
Jednym slowem uroki poczatkow z naszymi dzidziami :ico_olaboga: ale jak to przetrwamy to dalej bedzie ok :ico_oczko:
Martunia ta fotka jest swietna cudownie wyglada jak tak spi z ta raczka pod glowke .Jak dorosla panienka :-)
Trzymam dziewczynki za was i wasze skarby zeby kazdy dzien byl coraz lzejszy,a maluszkom nic nie doskwieralo :ico_sorki:
A ja kulam sie dalej i czekam :ico_placzek: a tu nic :ico_noniewiem: Ale juz nie dlugo :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!

06 paź 2008, 08:20

witam z rańca! :ico_haha_02: jak noc dziewczynki!? u mnie w miare,właściwie to dobrze,mały tylko raz obudził sie na cycusia,rano zrobił juz kupcie zjadł i spi sobie dalej smacznie :ico_brawa_01: :ico_haha_02: a u nas strasznie leje i wieje wiatr,dobrze ze moja Natalcia ma teraz tydzień jesiennych ferii to nie musi biedna wstawać ,a na ten pierwszy spacer z synkiem to chyba sie nie wybierzemy,bo teraz takie juz beda te pogody :ico_noniewiem: :ico_sorki: ,tyle co z domu do samochodu i do położnej :ico_noniewiem: ,dobra ide wstawic zupke żeby sie juz gotowała póki maly śpi!!

Awatar użytkownika
miszka

06 paź 2008, 12:10

potem stara rutyna cyc kupa przewijanie znowu cyc czkawka cyc 1h spokoju kupa cyc... i tak bez konca,,,,
no wlasnie ja po takim maratonie wymieklam i dalam butle.Ale teraz jest lepiej :ico_brawa_01: Wlasnie slysze dochodzace z lozeczka dzwieki megakupy :ico_sorki: To dobrze bo Natalka od kilku dni robi tylko 2 kupki dziennie :ico_noniewiem: Za to jakie!!!!!
A ja kulam sie dalej i czekam a tu nic Ale juz nie dlugo
nawet bardzo niedlugo :ico_brawa_01: My juz czekamy z niecierpliwoscia :ico_sorki:
u mnie w miare,właściwie to dobrze,mały tylko raz obudził sie na cycusia,rano zrobił juz kupcie zjadł i spi sobie dalej smacznie
Ja tez jakby lepiej dzisiaj,chyba ja ten brzuszek juz nie bolal,zupelnie inne dziecko :ico_sorki:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 paź 2008, 20:55

my dzis dzien raczkowy -cos ja chyba brzuch polal bo nawet jak ssala cyca to zaczynala sie drzec darla sie minute i dalej cyc :ico_olaboga:
dopiero usnela na chwolke chyab jest wykonczona jak ja :ico_sorki: nawet do kibelka nie mialam jak isc co ja odkladalam to ona w ryk :ico_placzek:
na koniec ja juz wylam tez myslalam ze moze mlaka nie mam ale odciagnelam w 5 min 20 ml i to po jej jedzienu - mi sie zaraz plakac chce jak ona placze :ico_placzek: rycze i sie denerwuje a to pewnie nie pomaga bo ona to czuje :ico_noniewiem:
ciekawe ile nocy da sie prawie nie spac...

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 paź 2008, 23:13

witam was :ico_sorki: jestem padnieta na ryj Kacper spac w nocy nie chce dopiero nad ranem zasypia a jak go klade do łóżeczka to za piec mnut sie nadziera :ico_placzek: powiem wam ze mam dosc wczoraj w nocy nie wytrzymalam i z nerwami mowie do niego no co ty chcesz :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: ,brzuszek go bolal nic tylko jeczal dopiero rano zaczol robic kupy :ico_sorki: :ico_sorki: ,
My bylismy dzis u lekarza maly wazy juz 3,700 czyli 200 gram wiecej od porodu, jak go rozebrala tak sie darl ze az posinial z tego wycia, pani lekarz az sie upocila jak i ja z tych nerwow :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: a tak pozatym maly ma sie dobrze zrobila mu sie mala plesniawka na podniebieniu dostalismy kropelki :ico_sorki: tylko ja nie wiem iloe razy dziennie mu to smarowac bo ta nonono mi nie powiedziala :ico_placzek: pepuszek mu sie goi ale mam przemywac delikatnie spirytusem. U nas pada i pada nawet nie ma jak z nim wyjsc ale powiem wam ze zawsze jak jedziemy na zakupy to ma takie nerwy ze najchetniej wszystkich bym pozabijala :ico_szoking: normalnie szlak mnie trafia :ico_noniewiem: no nic ide bo maly sie wierci pewnie chce cyca nocka znow z glowy bedzie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 paź 2008, 09:15

Ja tez jakby lepiej dzisiaj,chyba ja ten brzuszek juz nie bolal,zupelnie inne dziecko
Bo juz panienka coraz starsza to coraz fajniejsza i bedzie tylko lepiej :ico_oczko:
adia26, no to sie nameczylas w nocy bidulko,ale glowa do gory jego usmieszek wszystko wynagrodzi :ico_oczko: A dzieciaczki generalnie nie lubia wizyt u lekarza bo sa rozbierane jest i zimno i nie komfortowo :ico_olaboga:
A jakie dostalas kropelki ? zreszta mozesz wziasc narpiew gazikiem z woda przegotowana przetrzec delikatnie to podniebienie a puzniej pare kropelek na palec sobie naloz i wysmaruj delikatnie to podniebienie albo na smoczek nakropic ze 2 kropelki i do buzki. A ja robilam tak i teraz moje kolezanki tez tak robia: kupuja kropelki ten aftin i codziennie na noc po kapieli ,na smoczek jedna lub 2 kropelki do buziaka odrazu tak profilaktycznie i nie wyskakuja wtedy wcale plesniawki :ico_oczko:
U nas pada i pada nawet nie ma jak z nim wyjsc ale powiem wam ze zawsze jak jedziemy na zakupy to ma takie nerwy ze najchetniej wszystkich bym pozabijala :ico_szoking: normalnie szlak mnie trafia :ico_noniewiem: no nic ide bo maly sie wierci pewnie chce cyca nocka znow z glowy bedzie
Kochana nie nerwuj sie :ico_pocieszyciel: spokojnie jeszcze troszke i sie unormuja jego wszystkie bolesci itd .i bedzie lepiej Wiem ze latwo sie mowi ale naprawde nie ma co sie stresowac bo wtedy malutki tez jest bardziej rozdrazniony bo czuje twoja zlasc :ico_noniewiem: tak ze gleboki wdech i wydech i postarac sie nie nerwowac :ico_oczko:

Dziewczynki powodzonka wam zycze zeby wasze skarbunie jak najszybciej zrobily sie juz spokojniejsze i zeby nie blo problemow z brzuszkami i innymi dolegliwosciami.Cierpliwosci i jak najmniej zmeczenia :ico_sorki: :ico_sorki:
Milego dnia :-D

Awatar użytkownika
Agusia1982

07 paź 2008, 13:45

witam co tu dzis tak pusto!? moj malutki misio wlasnie zasnął,pojadł dwa cycusie i ładnie śpi!! dzis w nocy obudzil sie tylko raz,za to moja córcia chora i musialam wstawac do niej ,gorączkowała a rano zwymiotowała,nie wiem co to moglo byc ale juz jest dobrze,chyba sie obronila przed jakims chorubskiem całe szczescie,nie lubie jak ona choruje a teraz i mógłby malutki :( pozdrawiam dziewczynki :-)

Awatar użytkownika
miszka

07 paź 2008, 13:52

mi sie zaraz plakac chce jak ona placze
wczoraj w nocy nie wytrzymalam i z nerwami mowie do niego no co ty chcesz
Widze ,ze u wszystkich tak samo,mi tez sie juz zdarzylo powiedziec :no czego ty chcesz????Nie drzyj sie juz tak!!!!!Nerwy puszczaja czasami,czlowiek nie wie o co chodzi takiemu malenstwu :ico_olaboga: U mnie akurat noce-odpukac,nie sa najorsze,bardziej wieczorem mi koncertuje :ico_noniewiem:
tak ze gleboki wdech i wydech i postarac sie nie nerwowac
Oj chyba tego musze sprobowac,bo normalnie zwariowac mozna,biedni ci moi sasiedzi,ta piszczy nie placze,ale tak donosnie ,ze mnie normalnie mnie wczoraj leb rozbolal,musialam wziac paracetamol!
Dana-rozpakowujemy sie szybciutko,juz bym zobaczyla Twoje malenstwo :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-10-07, 13:58 ]
witam co tu dzis tak pusto!?
Jakos inaczej niz na wrzesniowkach,kazda zabiegana,nie ma czasu sie w tylek podrapac :ico_olaboga:
za to moja córcia chora i musialam wstawac do niej
Jej moze grypa zoladkowa,meczoce ale szybko przechodzi na szczesci!a moja Natalka robi takie polplynne kupki ,czy to normalne?Bo sie martwie czy to nie biegunka :ico_noniewiem: Tak 2 dziennie kupki tylko robi ale takie rzadziutki :ico_noniewiem:

Wróć do „Przedszkolaczki”