anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

03 sie 2009, 10:09

Shiva, może też stres robi swoje, bo mnie jak zaczyn a brzuch boleć to zaraz panikuje i jest gorzej :ico_puknij: ale już tak mam

wczoraj byłam na lotnisku 2 godz miał jechać mąż z synem ale oczywiście się poryczałam że znowu cały dzień będę sama i mnie wzieli :-D 2 godz byłam na nogach i jak już wracaliśmy do samochodu 1,5 km to totalnej kolki dostałam po prawej stronie brzucha myślałam że nie dojde ale w domu się położyłam i zaraz przeszło :ico_brawa_01: no ale chyba z nadmiaru wrażeń zasnęłam i spałam ponad godz :ico_szoking: co u mnie się nie zdarza i z paskudnym bólem głowy wstałam więc poszłam na podwórko leżeć i mi przeszło, na bujawce leżałam, dotleniłam się za wszystkie czasy

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 sie 2009, 10:37

mikusia - skad u ciebie te plamienia?Oszczedzaj sie :ico_sorki: :ico_sorki:

Co do magnezu to tez tak nie do konca,on dziala tez troszke uspokajajaco i lekarz nie pozwala mi brac caly czas,bo na dzidzie to tez dziala.Trzeba sie zapytac u waszych lekarzy co oni na to :ico_nienie:

Ja wam powiem,ze kiedys jak kobieta byla w ciazy to wiadomo bylo,ze bedzie miala dziecko...dzis juz tak nie do konca.Pamietam jak bylam na watku kwietniowek 2007,wszystkie zaszly,wszystkie urodzily i tylko jedna wczesniej niz termin :ico_olaboga: ale nie mialaysmy innych dolegliwosci niz mdlosci,zachcianki i dodatkowe kg :ico_noniewiem:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

03 sie 2009, 10:38

Obrazek wczorajszy brzuch

[ Dodano: 2009-08-03, 10:40 ]
Obrazek

[ Dodano: 2009-08-03, 10:43 ]
a to mój syn Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 sie 2009, 12:02

cześć Dziewczyny

Magnez też biorę raz dziennie, ale zapytam w przyszły wtorek ginekolożki czy nie zwiększyć bo mam jak Ty Shiva kołatania serca i dodatkowo drętwienia w nocy (zwłaszcza lewej ręki)

Rybka gratuluję że dzidzia kopie u mnie nadal cisza...w przyszły wtorek na wizycie spytam czy to coś niepokojącego czy cierpliwie mam czekać. A na razie nie będę się tym stresować.

anetka607 fajny brzuszek i chyba fajna wycieczka była :-)

idę po zakupy a nie chce mi się nic, tylko bym spała dziś choć wstałam godzinę temu :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2009, 12:39

Witajcie :-)

Co do magnezu, to w witaminach, które biorę jest też magnez, więc poczekam do środy i zapytam się lekarza, czy brać też dodatkowo. Natomiast wiem już skąd u mnie te kołatania serca i wewnętrzny niepokój. Właśnie maż odebrał moje wyniki z tarczycy i jest tak jak myślałam, z niedoczynności wpadłam w nadczynność!! Dziś na 16 wizyta u endokrynologa, więc pewnie sporo zmniejszy mi dawkę leku, a wówczas wszystko powinno się ustabilizować. :ico_sorki: Dziś spałam trochę lepiej, bo mimo że serce niespokojnie biło, to przynajmniej brzuszek mi nie twardniał :-D Całe szczęście.

anetka607, śliczny brzuszek i cieszę się, ze tak miło spędziłaś wczorajszy dzień. A teraz odpoczywaj sobie Kochana :-)

anusiek, tak naprawdę to bardziej na serce wpływa brak potasu niż magnezu, czy ostatnio robiłaś jakieś badania krwi? A może najlepiej zapytaj się o to serce swojego ginka. Niestety w ciąży wychodzą różne dodatkowe choroby :ico_noniewiem: Moja kumpela, która w październiku będzie rodzić, niedawno dowiedziała się, że jej serce wykonuje jakieś dodatkowe międzybicia, dlatego dostała skierowanie do kardiologa, bo ekg nic nie wykazało. Lepiej chuchać na zimne. Ja na szczęście znam przyczynę moich kołatań, bo mnie endokrynolog ostrzegła, na co zwracać uwagę. No i niestety objawy się pojawiły. Mam jednak nadzieję, że u Ciebie to kwestia przemęczenia i odpoczynek Ci pomoże. :ico_sorki:

iw_rybka, też to zauważyłam, że kiedyś kobiety nie miały tylu problemów z tą ciążą. Może to przez ilość chemii z którą się stykamy na co dzień :ico_noniewiem: W każdym razie wierzę, że mimo problemów już za kilka miesięcy wszystkie będziemy tulić nasze maleństwa :ico_brawa_01:

mikusia dbaj o siebie Kochana, bo martwiące są te plamienia. Może warto by pogadać o nich z lekarzem?

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 sie 2009, 12:56

cierpliwie mam czekać
- czekaj cierpliwie i niczym sie nie stresuj,ja juz czuje,ze moja dzidzia bedzie tak duza jak synek,bo ostatnio miala wage 250 g a na tym etapie ciazy powinna wazyc ok 150 :ico_wstydzioch:

Mysle,ze jeszcze tydzien,max 2 tygodnie i poczujesz ruchy :ico_brawa_01:

anetka607, super zdjecia :ico_brawa_01:
z niedoczynności wpadłam w nadczynność
- o matko,na tya Twoja ciaze wszystkie choroby wlazly :ico_zly: Oby zmiana dawki szybko pomogla :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
W każdym razie wierzę, że mimo problemów już za kilka miesięcy wszystkie będziemy tulić nasze maleństwa :ico_brawa_01:
- tak bedzie napewno,ja wczoraj znowu z Monisia ciuszki ogladalam dla dzidzi :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Juz sie nie moge doczekac,no i ciekawa jestem jak synus zareaguje :ico_szoking:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 sie 2009, 13:00

Rybka ma rację, moja mama śmigała na rowerze całą ciąże i biegała za autobusami. Moja ciocia pracowała na wsi, nie oszczędzała się w ogóle, można sobie wyobrazić jak to na wsi. Pewnie to dzisiejsza chemia (przecież prawie do każdego produktu dodawane są jakieś świństwa) i dodatkowo stres...

Shiva badania miałam robione miesiąc temu. W następny wtorek mam wizytę u ginekologa to w tym tyg zrobię badania bo skierowanie już mam.
Dajel biorę folik imagnez, tak wgł zaleceń. Niecierpnilwie czekam na 25 sierpnia, badanie usg a może wcześniej dzidziuś obdaruje nas kopniakiem.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 sie 2009, 14:08

anusiek, jeszcze foli??Mikazalodstawic na poczatku 4 miesiaca i kazal brac witaminki dla kobiet w ciazy :ico_szoking:

Kupilam sobie w sobote feminatal N i bylam mile zaskoczona,ze nie sa to takie wielkie piguly :-D Te mozna jakos polknac i sie nie dusic :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 sie 2009, 14:12

anusiek, jeszcze foli??Mikazalodstawic na poczatku 4 miesiaca i kazal brac witaminki dla kobiet w ciazy
no właśnie też się zdziwiłam...zapytałam czy mam nadal brać czy może jakieś witaminy ale moja ginekolog powiedziała, że witam nie trzeba a folik mam brać...zobaczymy co będzie w przyszły wtorek.

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2009, 15:01

anusiek, też jestem zaskoczona, że nie zmieniła Ci foliku na witaminy dla :ico_ciezarowka: W nim jest zarówno kwas foliowy jak i magnez i wiele innych. Ale poczekać trzeba do wizyty u lekarza. :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”