Dzien doberek:)
Ale jestem zla, dzwoni dzis moj P. o 6.30 i mowi, ze stoja w Belgii, bo auto im sie zepsulo i nie wiadomo kiedy wroca, a z Belgii do nas jest 400 km, wkurza mnie ten jego wujek, bo zawsze go ciaga ze soba

dzis caly dzien sama i na dodatek jeszcze psa mam na glowie, wczoraj tez sama bylam o od 17
do Francji.. fajnie! daleko macie do Francji?
nie wiem, tam gdzie oni pojechali to jest 600 km, ale to az na sam koniec Francji
Jego wujek ma firme i wozi paczki do Francji
brawo!
dziekujemy
jak bylo na poczatku? w ogole, jak odstawilas smoczka?
u nas tez poszlo gladko jak pomasle, nawet nie sadzilam, ze tak szybko i bezbolesnie nam to pojdzie, jak bylam w Polsce w listopadzie to wlasnie tam Eris zapodzial gdzies smoczki, szukalysmy z mama wszedzie i nigdzie nie bylo wiec stwierdzilysmy, ze pewnie wyladowaly w koszu na smieci, bo raz juz maly wrzucal, ja wkurzona, bo to bylo juz pozno, sklpey pozamykane i w panice jaka mnie noc czeka, przeciez Eris nie usnie bez smoka. Okazalo sie zupelnie cos innego, ukolysalam malego do snu, zasnal bez smoka i spal tak cala noc i od tamtej pory nie potrzebowal juz smoczka, a wiesz gdzie znalazly sie smoczki, moj tata przenosil glosniki od DVD i slyszy, ze cos tam brzeczy, patrzy, a w tym duzym glosniku, co ma dziure sa dwa smoczki, ale sie usmialismy, ale juz mu nie dawalam, bo to byloby bez sensu.
Ale jak u sasiadki zobaczy smoczek, to wezmie do reki i mi pokazuje, ale do buzki nie bierze, ale mysle, ze wie co to jest
u nas generalnie tragedia z zasypianiem teraz od 2 dni, bo Jasper zawsze dostawal smoka na noc, albo na drzemke, a teraz placze, ryczy i zajmuje mu 30 min, zeby w koncu zasnac... wczoraj A. musial go kolysac do snu

kochana najgorszy pierwszy tydzien, dacie rade, to dobry moment na odstawienie od smoczka.
A co kolysania do snu to ja niestety tak robie, maly od powrotu z Polski nie chce zasypiac w lozeczku, wiszczy jak go poloze, albo zasypia w duzym pokoju na sofie, ale na podlosze, ale z regoly jak zasypia sam, to bardzo pozno wiec ja wole go ukolysac, bo tak to pewnie siedzialby do 23, a ja mam dosc po calym dniu wiec wolalabym , zeby szedl wczesniej spac
Pati a Ty w ktorej czesci Niemiec mieszkasz?
kurcze wiecz co, ze nie wiem

az wstyd, ale mieszkam tam gdzie Hannover,tylko nie w samym Hannoverze, mam 30 km do tego miasta