Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

01 cze 2011, 09:34

Z Zosi też niezła gaduła i powtarza prawie każdy wyraz, tylko nieliczne po swojemu. W szoku jestem, ale to pewnie wpływ żłobka i mozę tego, że dużo jej czytamy i ciągle rozmawiamy i ona wszystko powtarza, nawet jak ja z P rozmawiam, to powtarza :-D Wczoraj mnie zaskoczyła, bo tradycyjnie poszłyśmy na plac zabaw i były tam też dzieci z Zosi grupy i każde z nich wymieniła po imieniu :ico_szoking:

Matikasia faktycznie w Twoim zawodzie czerwiec, to gorący okres :ico_olaboga: ale później wakacje, a my z P tegoroczny urlop spędzamy osobno, bo żłobek caly lipiec zamknięty i musimy się podzielić urlopem :ico_placzek: więc 2 tyg. ja będę z Zosią i 2 kolejne P. DObrze, że w maju byliśmy tydzień nad morzem.
Coś mi kaszle już tydzień
a u nas Zosia zdrowa, natomiast ja kaszlę juz 4 tydzień i ostatnio lekarz powiedział, że jak mi do końca tygodnia nie przejdzie, to będą mi robić badania w kierunku chlamydii, a jutro idę na rtg płuc. ZObaczymy czy coś wykaże czy nie, bo osłuchowo ok, tylko gardło mam czerwone od tego kaszlu.

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

01 cze 2011, 13:42

Magda33 ja tak kaszlałam miesiąc i się okazało, że mam zapalenie lewego płuca.
Teraz nie wiem czemu wstaniu też około godziny pokasłuję.
Zosia z pewnością tak ładnie mówi za zasługą żłobka.

Kurde Mati zaczyna kaszleć, pod nosem mokro, a Milenke chyba jednak coś wzięło i żadna to alergia. Glutki są żółtawe lub zielonkawe na przemian z przeźroczystymi. Kaszle paskudnie.Obudziła się o 23 i nie spałyśmy do 1. Płakała, że ucho boli i raz wymiotowała.
Rano jednak było ok i pojechałyśmy do pracy na festy. Było super. Teraz na 17 mamy na osiedlu. Ja z koleżanką organizujemy. Mam nadzieję, że będzie z nią ok.
Jutro śmigam do lekarza i piątek wzięłam sobie opiekę, by ich doleczyć.

Wlaśnie jak jesteśmy przy wakacjach. Polećcie jakieś fajne miejsce dla nas i dzieci nad morzem? już czerwiec a nic nie zaklepałam jeszcze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Magda33

01 cze 2011, 13:59

matikasia ja znam bardzo fajne miejsce w Gdyni. Nie wiem czy chcialabyś namiary czy nie.

Jeśli chodzi o taki żółty katar, to nam pediatra przepisał krople do noska z antybiotykiem robione w aptece. Rewelacyjne są, Zosi katar minął już na 2 dzień i do dziś mamy spokój. Niestety nie mają nazwy, bo na recepcie tylko wpisał skład i w aptece nam przygotowali, wiem jedynie, że miały neomycynę.

Awatar użytkownika
matikasia

01 cze 2011, 14:35

Gdynia kurde chyba ciut za daleko, ale podaj namiary. Może jak będzie atrakcyjna oferta to spróbujemy. I napisz od razu jak wiesz jakie warunki są w cenie;)

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

02 cze 2011, 06:27

witam i ja, niestety rano oliwka siedzi mi ciągle na rękach i nie daje pisać (teraz tez)
a wieczorem jestem padnięta tak że czytam rozdział - dwa ksiażki i ide spac
poza tym mam troche problemów finansowych, organizacyjnych i wogóle

powiedzcie czy wypada zapraszać na slub i chrzest (na jedną mszę) bez zaproszeń? bo dwa głupio (i drogo) dać, jedno tez nie za bardzo - a wcale? heh :|

Awatar użytkownika
matikasia

02 cze 2011, 12:11

Isia ja tu widzę tylko 1 rozwiązanie. Zrobić samodzielnie zaproszenia.
Ile ich potrzebujesz i na kiedy? szkoda że wcześniej nie zapodałaś tematu. Ja kiedyś sprzedawałam różne. Zresztą na nasze wszystkie okazje robię sama.

My po wizycie u lekarza. Matek zwykły katar i kaszel, a Milenka zapalenie ucha środkowego. Do tego zawalony nos i gardło.Skąd te choróbska.
Może wychodzić na dwór, ale nie na mocne słońce. Dostała antybiotyk.

Ja dziś mam próbny certyfikat. Trzymajcie kciuki od 16 do 19:)
Oczywiście nawet książki nie otworzyłam. Wczoraj mieliśmy festyn na osiedlu. Ja z koleżanką organizowałam. Wróciliśmy do domu po 19, a dzieci nie chciały usnąć do 22 :ico_szoking:
mimo, że codziennie chodzą spać tak samo o 20. Poszłam spać i tyle z nauki było.

[ Dodano: 02-06-2011, 12:14 ]
Ktoś dał cynk wczoraj do gazety i przyjechali wywiad z nami robić i fotki:)

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

02 cze 2011, 13:15

matikasia, ano szkoda - szkoda ze wczesniej wielu innych rzeczy nie zrobilam, ale wracając do temu
zaproszenia potrzebuje juz (na sobote i niedziele) bo impreza juz za 3 tygodnie!

Awatar użytkownika
matikasia

02 cze 2011, 20:32

No to nie pomogę, za późno. Fizycznie się nie da mając tyle innych rzeczy na głowie.
Pozostają Ci 2 wyjścia. Na jednym zaproszeniu dopisać drugie lub obdzwonić wszystkich telefonicznie.
O wiesz mam jeszcze 1 pomysł. Chyba dość fajny. Po prostu na kolorowych kartkach wielkości koperty napisz to zaproszenie i wydrukuj. Bez ozdób. Wystarczy ładna czcionka i kolor. Będzie skromnie, ale elegancko.

Ja po próbnym egzaminie. Wyniki pisemnego za tydzień, a z ustnego 14 na 15 więc zadowolona jestem. Potem na spontanie pojechałyśmy z kumpelą na sałatkę i pieczywko czosnkowe do restauracji :-D

Awatar użytkownika
Magda33

03 cze 2011, 09:41

z ustnego 14 na 15 więc zadowolona jestem
:ico_brawa_01: gratulacje, ten właściwy egzamin na pewno zdasz śpiewająco :-D

jeśli chodzi o noclegi w Gdyni, to wyślę Tobie link na priv :-)

Wczoraj byłam z młodą u ortopedy, wszystko w porządku tylko trochę jej pięty uciekają do wewnątrz i ma nosić buciki ze sztywniejszym tyłem, takie usztywniające kostkę i powinno być ok...no chyba, że to jej taka uroda, bo jak to powiedział lekarz - stóp się nie wybiera :ico_oczko: może ma po mnie, bo ja widzę po butach, że podeszwy ścierają mi się zawsze tak na ukos, a nie równo :-D
czas jednak pokaże, czy stópki się zmienią czy nie, bo Zosia jest jeszcze malutka i wszystko się dopiero kształtuje. Muszę jej tylko kupić inne kapciuszki do żłobka, bo ma takie tenisóweczki, a musi mieć dłuższy i sztywniejszy tył :-) Sandałki mamy ok, bo widział wczoraj i powiedział, że są idealne :ico_brawa_01:
Ja oczywiście prześwietlenia nie zrobiłam, bo zapomnialam skierowania :ico_noniewiem: P powiedział, że specjalnie nie wzięłam, bo na rtg jest nasz sąsiad :ico_wstydzioch: No trudno się mowi...

Awatar użytkownika
matikasia

03 cze 2011, 11:35

Magda33 dzięki za wiadomość na priva. T stęka, że to trochę daleko :ico_sorki:
Zaczęliśmy myśleć o czymś innym. Np wycieczka pociągiem na kilka dni do Warszawy.
Jest też fajna oferta na grouponie do Poznania.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”