madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

05 paź 2007, 10:41

Monia to jest dokładnie ten laktator, tylko ten drugi nie elekryczny.

Madziarka jesli tamten sie sprawdził to czemu teraz chcesz jakiś inny kupować? Może epiej pozostac przy sprawdzonej firmie
no własnie w zasadzie to masz rację, wczoraj akurat przegladałam laktatory i wpadł mi ten w oko tzn. w zasadzie to cena :ico_oczko:

http://www.allegro.pl/item249009832_rec ... _hit_.html

i tak pomyślałam sobie ze jak ten sie nie sprawdzi to cena jeszcze nie jest taka straszna zeby sie zmarnował i kupie wtedy tamten Medela ale sama juz teraz nie wiem :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-10-05, 10:43 ]
A co do pieluch to tylko tak zapytałam bo raczej wiadomo ze kazda zdecyduje sie na pampersy :ico_oczko:
Ja tez kupię z 10, 15 sztuk tetrowych bo na pewno sie przydadzą.

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

05 paź 2007, 11:11

Cześć dziewczyny!!!
Kaska28 szczerze Ci powiem, że po przeczytaniu tych postów o stawianiu się macicy troszkę się wystraszyłam, ale stwierdziłam że jeśli lekarz mówi mi że wszystko jest ok i ze mną i z maleństwem to tak musi być.

Wczoraj się dowiedziałam ,że moja przyjaciółka jest :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: !!!!! Ale się cieszę, ma termin na 21 kwietnia. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Jak tak czytam ile Wy już macie wyprawki to :ico_szoking: :ico_szoking: ,ja mam dopiero 1 parę malutkich skarpetek i to w dodatku dostałam od mamy. Ale planujemy w listopadzie jechać na zakupy i wtedy już konkretne.

A do zasiłku rehabilitacyjnego to mnie nie sięgnie, bo jestem od połowy sierpnia na l4. A powiedzcie mi czy macie na l4 zaznaczone ,że chory powinien leżeć??

Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-10-05, 11:29 ]
Powiedzcie mi czy ten laktator jest bardzo potrzebny, ja tak naprawdę to nie wiem dokładnie co mam kupić, co mi się przyda na 100%, a co nie. Może jest chętna która zrobi listę rzeczy potrzebnych dla dzidziusia i dla mamy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

05 paź 2007, 13:24

Cześć!!!

Zaskoczone???

Hmmm znalazłam minutke zeby wpaść. nie mam czasu czytac Waszych postów nadrobie te zaległosci po imprezce.

Ładny stres!!! Jutro slub i weselicho.
Dla Was Z tej okazji Kawusia :ico_kawa: i ciasteczko, a właściwie tort :ico_tort: !!!

Trzymajcie za mnie, zebym sie nie pomyliła w kosciele hi hi!

Buziaczki i pozdrowionka dla Was kochane!

Odezwę sie niedługo znów. pa pa

[ Dodano: 2007-10-05, 13:26 ]
Hmmmm jescze jedna okazja na :ico_tort:

Zaczęłam setna stronke!!!!

To chyba na szczeście mi sie tak trafiło!!!

Buzki

Awatar użytkownika
Fintifluszka

05 paź 2007, 13:37

Cześc kobietki...
Wiecie tak myślałam o tych pieluchach... ja podejmę próbę tetry w ciągu dnia, bo mi się wydaje, że pampersy są takie... wstrętne :ico_noniewiem: znaczy... mi się one konkretnie kojarzą z wielką podpaską, a tych zawsze nie cierpiałam, niby a'la bawełniane włókna delikatne i bla bla bla, a tyłek za przeproszeniem się w tym poci... dziecko się z siusia to wsiąka w jakąś magiczną powłokę, ale nie wysycha tam przecież tylko paruje sobie... tetra mobilizuje do zmieniania zawsze jak tylko jest nasiusiane, a nie jak już pielucha jest ciężka, bo wcześniej w tych super chłonnych warstwach w ogóle ciężko wyczuć, że coś się namoczyło... :ico_noniewiem: ale to będzie tylko próba, bo nie wiem czy dam radę, chciałabym pampersa zakładać tylko na noc, albo wyjście z domu, ale każdy wie, że to wielka wygoda, nie trzeba prać i generalnie można powiedzieć, że dla potencjalnej mamy to same superlatywy... więc chcę sie podjąć tetrowania, ale jak nie dam rady to zatrudnie pampersy na pełen etat...
...jesli chodzi o laktator, to tylko ręczny-podłączanie piersi pod prąd jest zabawne z samej treści :ico_haha_01: z resztą nasze mamy radziły sobie i bez tego :ico_oczko: wi ęc nie ma co popadać w przesadę

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

05 paź 2007, 14:42

Marcia_pod trzymam kciuki żeby ślub i wesele wypadły jak najlepiej!!!! No i życzę Wam wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!!!!
Ja byłam 1 września u siory na weselu i niestety pomyliła się w kościele , "że Cię nie dopuszczę" , ale przynajmniej było dużo śmiechu :-D :-D i jest co wspominać.

Z okazji setnej stronki
:ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :564: :564: :581: :581: :581: :521: :524: :527: :524: :521: :509: :509:

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 paź 2007, 15:57

hej kochane :-)
Właśnie rozmawiałam z kumpelą ,która rodziła rok temu i wiecie co,odradziła mi kupna laktatora przed porodem :ico_noniewiem: Powiedziała,ze jak urodziłą to pielegniarki przychodziły ze swoim laktatorem i w sumie mało która kobitka z niego korzystała,głównie ściągała recznie bo pokarm sam jej leciał :ico_olaboga: ,nio i ,ze lepiej sie wstrzymac,ewentualnie ajk stwierdze po porodzie,ze bedzie mi potrzebny to wtedy pomyślę i bądź tu mądrym :583: Także ja chyba rzeczywiście poczekam :ico_noniewiem:

Dzwonił mój mąż i postanowiliśmy,że jutro jedziemy po wanienkę i po przewijak dla malucha,ale się cieszę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Niech ten czas szybciej leci,bo normalnie nie wytrzymam hihih :ico_wstydzioch:

Buziak

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 paź 2007, 15:57

Hej Kobiety!

Ale sie rozpisalyscie dzisiaj, ja niestety mialam duzo pracy i niestety dopiero teraz moge zajrzec do was!

Marcia,

Pyszny torcik!!! Mniam!!
Nic sie nie martw!! Wszystko bedzie OK!! Dasz rade, trzymam kciuki i bawcie sie dobrze!!!

Jesli chodzi o laktatory to ja jestem kompletnie zielona i musze sie glebiej wczytac, co Wy tam napisalyscie.... :-)

Pieluszki tylko jednorazowe!!! Trzeba sobie ulatwaic zycie, tam gdzie to tylko mozliwe i ja nie widze sensu, zeby sie meczyc z tetrowymi..... jak nasze mamy!
Pare sztuk tetry tez kupie, ale wlasnie do celow innych niz siusiu.... i z tego co wiem to w niektorych szpitalach wymagaja wlasnie paru sztuk tetrowych pieluch, np. do karmienia...

Ja uciekam na razie, dzisiaj jade z siostra do rodzicow, do Kielc. Jak bedzie pogoda, to jutro wybieramy sie na grzyby!!

Odezwe sie jeszcze!!

Mielgo popoludnia i buzka dla Wszystkich!!!

Awatar użytkownika
monia26
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 paź 2007, 16:00

Marcia nio i zapomniałam o Tobie kochana. :ico_wstydzioch:
Trzymam kciuki aby wszystko poszło jak najlepiej :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_prezent:

Nio i 100 stronkę stawiam bigosik hehe :ico_obiadek: :ico_obiadek: :ico_obiadek: :509: :ico_brawa: :ico_brawa:

madziarka81

05 paź 2007, 21:57

marcia_pod, jutro czeka Was wielki dzien!!!!!! super! Czekamy na relacje i fotki :-)
Ja sobie jeszcze siedze, Patryk nie spi, dzisiaj spał po południu i prawie do godziny osiemnastej ale mysle ze zaraz spróbuje go położyc bo jakos na śpiącego wyglada juz :-)

spokojnej nocki :-)

[ Dodano: 2007-10-06, 08:48 ]
Bądźcie dla siebie i ziarnem pieprzu i szczyptą soli.
Tym co cieszy i tym co boli.
Trwajcie razem, gdy miłość w rozkwicie i gdy ku jesieni skieruje Was życie.

Wszystkiego najlepszego w dniu ślubu dla Młodej Pary :ico_prezent:

mariola
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

06 paź 2007, 11:34

czesc dziewczyny bardzo zle sie czuje strasznie boli mnie brzuch no i cala noc nie umialam spac

[ Dodano: 2007-10-06, 11:38 ]
MARCIA_POD wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia duzo milosci
no i dziekuje za torcik i kawke :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :sylwester: :sylwester: :sylwester: :sylwester: :sylwester: :sylwester: :sylwester: :sylwester:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”