Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2012, 18:25

Mnie wkurzala taka jedna neonatolog - przyszla i mi wymienia co Zuzka ma - porazenie splotu barkowego typu Erba,makrosomia plodu,hipoglikemia - trzeba podlaczyc pompe z glukoza,bo dziecku grozi spiaczka,powiekszona watroba,zoltaczka nie fizjologiczna - potrzeba naswietlen,podejrzenie uszkodzenia serduszka - za dwa dni kontrola kardiologiczna,powiekszone komory w glowce - USG do powtorzenia itp - a ja stoje i oczy takie :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: i oczywiscie sie poryczalam - a ta sobie poszla i przyszla do mnie polozna i zaczela mnie pocieszac,ze ta babka jest taka rabnieta i ma takie podejscie,ze to wszystko co wymienila za kika dni bedzie juz nieaktualne,bo glukoza zlikwiduja hipoglikemie,naswietleniami zoltaczke,makrosomia to nic innego jak wielkosc Zuzi i to tez zejdzie - bo malutka byla napompowana przez ta moja cukrzyce nieleczona,watroba i te komory w glowce,to przy tych innych dolegliwoasciach,jest skutek uboczny i nic zlego nie oznacza,a raczke bedziemy rehabilitowac - a do sluchania serduszka miala podlaczona taka czujke i bylo git,wiec tak naprawde mam sie nie martiwc,tylko cieszyc maluszkiem.
Rybka, a K-linie??? To ja wiem co to za małpa :ico_haha_01:
Dokładnie jak mówisz, przy trzecim cię małpa nie zagnie.
Mnie się oberwało (no niczego innego znaleźc nie mogła) lekka czerwonana wysypka na ciele Milci.
Opierdziel, że piorę w Jelpie :ico_haha_01: Jakbym prała w Loveli, byłby opierdziel, że w loveli. :ico_haha_01:
najgorzej było jak byłam z Bartkiem. Ja to ja, ale inne matki dzieci z żółtaczką były nastraszane transfuzjami krwi itd przez tą jędzę! :ico_noniewiem:

[ Dodano: 26-03-2012, 18:30 ]
A coś jest złego w kąpaniu pod kranem?? Pytam serio, bo mnie to nie gorszy :-D
Jak wygodna umywalka, to czemu nie (na początku póki się mieści bobik) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2012, 18:52

Jak wygodna umywalka, to czemu nie (na początku póki się mieści bobik
ale tu chyba chodzi o duze dzieci a nie niemowlaczki ... samam nie wiem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

26 mar 2012, 18:59

Martalka, zabij,nazwiska nie znam ale taka mala i wredna byla :ico_zly: I wlasnie tu w Koszalinie :ico_sorki:

matki dzieci z żółtaczką były nastraszane transfuzjami krwi itd
- dokladnie :ico_sorki:

A coś jest złego w kąpaniu pod kranem?? Pytam serio, bo mnie to nie gorszy :-D
- jak mi Zuzie tak kapali,to juz luz,aczkolwek gdzies tak strach sie czail,ze moze wypasc czy cus :ico_oczko: Ale jako taka swiezynka mamunia,to bylam przerazona :ico_oczko: Czlowiek sie bal na rece brac,mocniej moszne wytrzec po kupie - a tu przychodzi babka,rach ciach dziecko w obroty i oddaje - jej cala kapiel zabierala mniej czasu niz mi ubieranie :ico_wstydzioch: Balam sie,ze wyrwe reke,polamie noge czy cus :ico_puknij:

[ Dodano: 26-03-2012, 19:01 ]
kurde ale mam skurcze bolesne - totalnie nieregularne cwiczebne ale bola :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

26 mar 2012, 19:05

jakie klapki do szpitala ??

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

26 mar 2012, 19:20

dwie pary najlepej - jedne od prysznic,drugie do chodzenia :ico_sorki:

[ Dodano: 26-03-2012, 19:21 ]
Obrazek ja mam cos podobnego :ico_sorki:

[ Dodano: 26-03-2012, 19:24 ]
pamietam,ze po Andrzeju jak urodzilam,strasznie mi nogi spuchly,w sensie stopy i mialam taki klapki z paskiem Obrazek i mi normalnie popekaly :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

evvelka
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

26 mar 2012, 19:43

evvelka, a jak w niej karmic ?? ona nie rozpinana.. ??
Kochana jej sie nie rozpina tylko to białe sie podciaga do gory ze tylko kawałek piersi wystaje :) taka dyskretna koszula :D

[ Dodano: 26-03-2012, 19:48 ]
Martalka, nie chodzi o to ze to cos złego bo nie.. ale ja sobie wyobrazilam jak te polozne to robily.. i mnie ciarki przeszły:P sama sie zastanawialam na pocztaku nad takim sposobem kapania ale ja tchorz jestem i sie boje ze upadnie mi dziecko jeszce czy cos wiec wole w wanience na podlodze w raziue co mniej sie potłucze :P przeraza mnie to kapanie..

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

26 mar 2012, 20:34

wiec wole w wanience na podlodze w raziue co mniej sie potłucze :P
- hehe,ja tak samo - chociaz Andrzejka juz raz w kuchennym zlewie kapalismy :-D

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2012, 21:17

ale mam stresa przed jutrzejsza wizytka :-D trzymajcie kciukasy, ale i tak na pewno wieczorkiem zawitam ponownie na forum :ico_haha_01:

evvelka
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

26 mar 2012, 21:21

ale mam stresa przed jutrzejsza wizytka :-D trzymajcie kciukasy, ale i tak na pewno wieczorkiem zawitam ponownie na forum :ico_haha_01:
no wiesz moze zabrzmi to nie zbyt miło ale lepiej zeby Cie tu jutro wieczorem juz nie bylo:P

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2012, 21:35

wlasnie sobie czytam ze magnez moze opoznic porod ... kuzwa a ja go ciagle biore :ico_zly:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”