Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

06 kwie 2012, 10:07

Biniu, Kongoza zazdroszczę Wam troszku tego, że już macie za sobą ciążę ale za to nowe wyzwania przed sobą :ico_oczko:
Już niedługo kochana się doczekasz. Teraz to taki najgorszy czas, bo w każdej chwili może się zacząć i ciągle się o tym myśli. Na dodatek wszystko boli, kuje, wkurza.

My mamy za sobą kolejną fajną nockę. Ale za to kolejne zmartwienie - jakoś dziwnie oddycha, jakby miał zatkany nos, tak mu coś rzęży... :ico_placzek: Mam nadzieję, że te położna dzisiaj przyjedzie to nam powie czy to faktycznie coś się dzieje czy to moje urojenia.

A ja zostałam sama w domku, K. pojechał z moją mamą na zakupy - pierwsze wżyciu zakupy teściowej ze zięciem, ciekawe jak to będzie, które wróci bardziej złe :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

06 kwie 2012, 10:07

hej :-) ktoś ma jakieś wieści od Rybki??
teraz moge rodzic chociaz dziecko sie nie przestraszy wlasnej matki
no nie przesadzaj z tym :ico_nienie:
a co do farbowania- pamiętam jak moja mama pofarbowała sobie włosy, mój brat roczku wtedy nie miał, to biedak jak ją zobaczył to płakał jak szalony :ico_haha_01: taka nagła zmiana fryzury i małe dziecko matki nie poznało :ico_oczko:
moje dziecko mnie dziś od rana do szału doprowadza :ico_olaboga:
cierpliwości Ci życzę :ico_pocieszyciel: na pewno się dogadacie jakoś :-)
wiśnia za 9 miesiąc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a ja Wam dziś lepiej nie będę nic pisała bo tylko narzekać będę :ico_wstydzioch: wczoraj M do mnie powiedział żebym dała spokój bo "tryb zrzędzenia" włączył mi się :ico_wstydzioch:
a więc miłego dnia życzę :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 10:11

akoś dziwnie oddycha, jakby miał zatkany nos, tak mu coś rzęży...
To mleczko i tzw. chrapka :-) Norma u takich maluszków :-)

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2012, 10:27

dobry :-D
wisnia :ico_brawa_01: za 9 miesiac
To mleczko i tzw. chrapka :-)
moja tez to miala przez pierwsze 3 ... pediatra mi mowil ze to nic niepokojacego a ja sie balam ze mala juz zdazyla sie przeziebic :ico_puknij:
biniu gratki za fajna nocke :-D

moja mala wczoraj znow miala faze od 21-24 czyli marudzenie wieczorne .. caly czas sie prezyla i brzuszek ja bolal... T. masowal jej brzuszek i nawet pomagalo ale to nie ma moje nerwy... tak mi jej bylo zal :ico_olaboga:

dziewczyny mam do was kilka pytan :ico_olaboga:
-jak moge jej pomoc gdy boli ja brzuszek ?moze dac jej rumianku? nie mam pojecia a do pediatry dopiero we wt.
- od wczoraj popoludnia mala robi dosc zadkie kupki.. nie mam pojecia co jej moglo zaszkodzic :ico_sorki:
-kiedy odpada pepuszek ?? mala ma juz 9 dni a on sie jeszcze trzyma :ico_sorki:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 10:33

-kiedy odpada pepuszek ?? mala ma juz 9 dni a on sie jeszcze trzyma
Nasz odpadl po przeszlo 2 tygodniach :-) Nic tylko czekac.
jak moge jej pomoc gdy boli ja brzuszek ?moze dac jej rumianku?
Przede wszystkim masuj jej brzuszek, rob rowerek nozkami. A na sam brzuszek mozesz Ty pic herbatke dla mam karmiacych albo jej podawac herbatke z kopru wloskiego. A moze cos zjadlas co jej nie posluzylo stad brzuszek boli?

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2012, 10:44

A moze cos zjadlas co jej nie posluzylo stad brzuszek boli?
moze od cytryny :ico_noniewiem: jadlam wczoraj zupe w ktorej byl sok cytrynowy :ico_sorki:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 10:47

kingoza, cytrusy uczulaja... ale nie kazde dziecko. Ja jeszcze sie nie odważyłam by spróbować.

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2012, 10:51

kingoza, cytrusy uczulaja.
wiec zrezygnuje z nich... zobaczymy jak pojdzie dzisiaj w nocy :ico_sorki:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

06 kwie 2012, 11:03

Mad., Ty na każde pytanie znasz odpowiedz..., kobieto dzięki że jesteś :-D

kingoza, u nas też jeszcze pępek jest, na dodatek mały tak wierzga nogami i ta klamra taka duża że czasami nawet tam sobie go podrażni i coś się z niego sączy, jak to pierwszy raz zobaczyłam tak się wystraszyłam że o mało na zawał nie zeszłam. Słyszałam, że pępek może nawet miesiąc się trzymać to wszystko zależy od grubości pępowiny.

[ Dodano: 06-04-2012, 11:07 ]
kingoza dzieci chyba robią takie rzadkie kupki jak są na cycu, takie musztardówki, u nas od samego początku są takie i to w każdej pieluszce.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

06 kwie 2012, 11:14

na dodatek mały tak wierzga nogami i ta klamra taka duża że czasami nawet tam sobie go podrażni i coś się z niego sączy,
jeżeli klamra małego ci uwiera to możesz ten kawałek odciąć łącznie z klamrą :ico_sorki:
u nas tak było,że klamra przeszkadzała małej i na dodatek końcówka pępowiny drapała skórkę to jak położna była to mówiła,że można tą końcówkę odciąć i tak też zrobiliśmy :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”