hormiga
Papla
Papla

17 lip 2010, 19:53

witam wieczorowa porą :-D
cały dzień tylko sie zraszałam zimnym prysznicem i ledwo żywa byłam, taki upał. W cieniu mieliśmy 34, nie chcę myslec ile na słońcu. nie mam pojęcia jak pojedziemy na urlop, nie mamy klimy w aucie, ale licze na to, że do przyszłego poniedziałku sie ochłodzi! :ico_sorki:

zborra to mała sie wymoczyła przynajmniej, teraz nie musisz jej kapać przez tydzień :-D Mówiąc że było tragicznie masz na myśli pogodę, tak?

riterkadzieki za pocieszenie, ja się zawsze za bardzo przejmuje wszystkim a tu dzis mi całkiem fajnie ćwiczenia wychodziły, damy radę. Ale bardzo dziekuję :-D

Qanchitanie chce Jola z cyca pić na wyjeździe?A to cwaniara maleńka...A dużo ja ogólnie dokarmiasz sztucznym czy tylko sporadycznie?

karmelka, nasza rehabilitantka nie powiedziała czy to jakaś określona metoda czy tylko zbiór ćwiczeń więc nie wiem, a na NFZ czeka się na ćwiczenia 6 miesięcy :ico_puknij: - pediatra mi powiedziała - więc za 6 miesięcy to dla Tymka może być za późno na rehabilitację dlatego dmucham na zimne
Ja tez współczuje kobietom które teraz mają wielki brzuch na końcówce ciąży, maaatko, nie wyobrażam sobie... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

17 lip 2010, 21:37

Ojej, masakrycznie dzisiaj było!!!! Ale idzie jakieś ochłodzenie :ico_sorki:
nie mam pojęcia jak pojedziemy na urlop, nie mamy klimy w aucie
O, łączę się w bólu! My też nie mamy :ico_placzek:
A dużo ja ogólnie dokarmiasz sztucznym czy tylko sporadycznie?
W sumie raz dziennie. Zazwyczaj wieczorem muszę ja dokarmić butlą bo już nie starcza.
A poza domem zawsze tak miała! Żeby ją nakarmić to muszę wyjść do pomieszczenia gdzie nikogo nie ma :ico_zly: A jak to nie działa to butla :ico_puknij:

A dziś ważyłam małą... 6400 :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-07-17, 21:51 ]
A dziś tak się Jolka chłodziła :-D
Obrazek

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lip 2010, 09:32

a na NFZ czeka się na ćwiczenia 6 miesięcy - pediatra mi powiedziała - więc za 6 miesięcy to dla Tymka może być za późno
:ico_szoking: :ico_szoking: o kurczę ja czekałam 3 tygodnie aż miejsce sie zwolni
Qanchita, ale sie fajnie Jola chłodziła :-) mi wczoraj siostra dała taki mały basenik,więc jak znowu zrobi się upał to wyciągam go.Dziś lepiej po burzy która w nocy przeszła.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lip 2010, 16:41

hello panny
n o u nas tez niesamowite upały i dzieciaki cięzko to znoszą
mala dwa razy kapana w zimnej wodzie to jej lepiej
ale nadal źle je
tzn cyck ato pomemła jakby chciala a nie mogla a z butli raz wciągnie a raz nie
i mak 90ml więcej nie je
zaczynam sie martwic

ale po urlopie juz ją odstawiam od cycka bo nie mam juz siły

hormiga
Papla
Papla

18 lip 2010, 18:11

hej hej!
U nas dzisiaj chłodno aż miło!!! :-D :-D Od razu inne życie, pojechaliśmy w związku z tym na zakupy, bo mojemu mężowi letnie buty się rozpadły na kawałki - serio, podeszwa jak puzzle się rozleciała :-D :-D

Qanchita, brawa dla Jolci, ładnie przybiera! A , czyli Ty niewiele ją dokarmiasz. Butla przed zaśnieciem to tyle co nic..A ty przynajmniej spokojniejsza jesteś.
Ten basenik świetna sprawa, od razu dziecku lepiej, a Jolcia pewnie bardzo chętnie tam leżała co? Bo dzieciaki zazwyczaj uwielbiają się chlapać :-D

jagodkaz tym karmieniem to też masz pod górę ciągle...Rozumiem jak nikt że chcesz niedługo zrezygnować. Ja zawsze myslałam że to taka fajna rzecz - karmienie piersią - ale na swoim przykładzie zauważyłam że to dla niektórych cholernie trudne i dołujące i stresujące...

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lip 2010, 19:35

hormiga, ja juz dwukrotnie sie przekonałam że nie każda kobieta jest stworzona do karmienia i nadal tak twierdze
baaaaaardzo sie cieszyłam że tym razem mi sie udało tak długo (bo dla mnie to mega długo) ale okupiłam to niesamowitą pracą i wysiłkiem nie tylko fizycznym ale i psychicznym
i niestety ale nigdy nie czułam tego mistycyznu i niesamowitych przeżyc jak to niektóre kobiety czują

[ Dodano: 2010-07-18, 19:35 ]
a tak wogule to ktora z nas jeszcze karmi tylko cyckiem?

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lip 2010, 19:55

a tak wogule to ktora z nas jeszcze karmi tylko cyckiem?
chyba już nie ma takiej :ico_oczko: ja generalnie to cycek,jeden deserek owocowy plus czasami obiadek,ale rzadko i modyfikowane tylko jak jestem poza domem (rzadko)

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lip 2010, 20:51

hej!

widzę, że pogoda nas zagoniła przed kompy :ico_haha_01:
hormiga, ja już bym do auta bez klimy z dziećmi nie wsiadła...jednak człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja.....
tyle czekania na rehabilitację??? to tylko w naszym kraju chyba takie rzeczy są dopuszczalne...masakra!
Qanchita, ale super chłodzenie!!! :ico_brawa_01: no i waga.....fiu fiu!
jagodka24, hm....no w upał to ja bym to zrozumiała, ale dziś już chłodniej jest więc o co kaman??? matko, jakie to wszystko trudne nie???
na pocieszenie...ja w sumie takiego przeżycia jakiegoś błogostanu przy karmieniu też nie czułam...karmiłam, bo ok, miałam pokarm, więc to takie naturalne dla mnie było...fajne było, jak Tomasz jadł chętnie, grzecznie i spokojnie
ale jak przychodziły jakieś zawirowania, to ja już siadałam psychicznie.........
szkoda, chciałabym kiedyś poczuć tę wyjątkowość!
karmelka, e, no czyli u Was prawie tylko pierś, skoro butla na wielkie wyjścia tylko...

mój syn dziś mi uciekł z maty! serio...zostawiłam go w pokoju, zgrywam foty a ten stęka i stęka...wchodzę i włosy mi się zjeżyły, bo go ni ema! a ten agent uciekł sobie na podłogę,, dość spory kawałek, zaraz pokażę...
Obrazek

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lip 2010, 21:15

zborra, no ale on naprawdę daleko uciekł :ico_szoking: mój próbuje pełzać jak go w pokoju na podłodze położę (na kołdrze) to jak już ma dosyć leżenia na brzuchu zaczyna wtedy pełzać.No ale nie tak daleko jak tówj synuś :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

18 lip 2010, 21:29

Witam:)

Ale dziś chłodek :ico_sorki:
Zaliczyliśmy wizytę znajomych ze studiów z synkiem 7,5 mieś. Milutko było :ico_brawa_01:
Chłopaczek słodki, drobinka waży tylko 700 g więcej niż Jolka ale ładnie już siedzi i zaczyna raczkować :ico_szoking:

jagodka24, Jolka też się ostatnio na cycki obraża :ico_zly:

[ Dodano: 2010-07-18, 21:34 ]
Ten basenik świetna sprawa, od razu dziecku lepiej, a Jolcia pewnie bardzo chętnie tam leżała co?
Aż żal mi ją było wyciągać :-) No ale co za dużo to też niezdrowo!

zborra, zdolny ten Twój synuś, pewnie podążał do tego teletubisia :ico_szoking: Mały siłacz, jeszcze troszkę a zacznie Ci raczkować :ico_brawa_01:
A Hania jak pięknie opalona :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”