Sex przyspiesza poród bo w męska sperma zawiera oksytocynę, która powoduje skurcze macicy. Dlatego pod koniec zaleca się stosunki z użyciem prezerwatywy.tosia napisał/a:
A co do seksu na przyspieszenie - działa jak nić. My w piątkowy wieczór broiliśmy, rano odeszły mi wody i w sobotę wieczorem Kuba był już z nami
o matko to dobrze ze rozsądek przemowił
W piatek zaczynam testowac
Ja mam taki leżaczek http://www.allegro.pl/item644125712_lez ... aphne.html dostałam od kuzynki ale raczej nie będę go używać, przy Dominice też nie używałam tylko kładłam tetrę na dno i jakoś dawałam rade. Zresztą mała od 4 miesiąca życia kąpie się w dużej wannie. Co do gąbek to też słyszałam ze nie wysychają do końca i zaczynają śmierdzieć

Z tego co się orientuje to chodzi o zapalenie ucha, ale jak nie masz zamiaru wychodzić później na dwór to nie ma się czym martwic . Zawsze można po kąpieli założyć cienka czapeczkę dla pewności , mi się zdarzało nalać wody do uszek i małej nic nie było.woda nie wlala sie do uszu
Ja mam prawie wszystko gotowe, wyprane, wyprasowane, wszystko kupione (chyba !?!?)
tylko jeszcze muszę wyprać wózek i fotelik samochodowy i możemy czekać. Torby jeszcze nie spakowałam, ale mam wszystko w domu więc ok.