Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2008, 09:03

Dzien dobry wszystkim jak humorki dopisuja :-D u mnie dzisiaj nuda,ale tak do konca to nigdy nic nie wiadomo :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 09:50

blumek :ico_sorki: pocieszylas mnie troszke :ico_sorki:
wszystkim jak humorki dopisuja
no mi tak sobie bo sie nie wyspalam w nocy brzusio mnie bolal...chyba zabardzo przejelam sie rozmiarem mojego dziecka... :ico_noniewiem:

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

03 wrz 2008, 10:19

mmarta81, - nie zamartwiaj się, te pomiary naprawdę są często niemairodajne. Bo to tylko jakies przeciętne wyliczne z rozmiarów pobieranych na usg. Jestem pewna że jakby Ci inny gin pomiary zrobił, to wyszłoby coś innego. A jesli dzidzia bedzie taka duza to moze ci cesarkre zrobia.

No takie kanie smazone to są pycha :-D Ale kurka, nie chcą mi dawać że niby zaszkodzą :ico_placzek:
Ja dzis zaszalałam i kupiłam łóżeczko i komplet bielizny dla karmiących :ico_ciezarowka: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2008, 12:20

no mi tak sobie bo sie nie wyspalam w nocy brzusio mnie bolal...chyba zabardzo przejelam sie rozmiarem mojego dziecka...
marta nie zamartwiaj sie jak mowi blumek te pomiary sa nie dokladne, a z rozmiarow twojego brzuszka nie wydaje mi sie by mala byla taka duza, mi ostatnio na usg babka mowila ze maly nie jest duzy ale ciezki :-D , pewnie grubokoscisty po mamusi :-D :-D

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 12:51

usg babka mowila ze maly nie jest duzy ale ciezki , pewnie grubokoscisty po mamusi
wolalabym takie cos uslyszec...
no trudno takiego wielkoludk wychodowalam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

03 wrz 2008, 13:04

mmarta81, brzuszek przesliczny!!!! :ico_brawa_01: A Igosław pewnie wcale taki monstrualny nie jest-tylko nózki ma jak modelka,stąd badania zawyżone :ico_noniewiem:

chyba w końcu wrociłam na forum na dobre-Brat wrócił do Polski, a ja jeszcze przez następne 1,5 miesiąca będę miała masę czasu :ico_oczko:

W poniedziałek byłam na badaniach w szpitalu. Tzn na tym, co tutaj nazywają badaniami-badanie moczu za pomocą papierka, pobranie krwi na morfologię i spotkanie z położną. Miałam nadzieje, że zrobia mi usg, bo troche sie martwie, czy Kropek dobrze rosnie, no i bardzo mnie bola ruchy....
połoznik kazał mi sie położyć, wymacał mi brzuch i posłuchał serca dziecka za pomocą...trąbki :ico_olaboga:
Macanie uważane jest chyba za niezwykle dokładne badanie :ico_noniewiem: -powiedział że dno macicy jest już bardzo wysoko, stąd moje bóle bo mam mały brzuch, Kropek rozwija się dobrze (według niego minął juz 2 kilosy), połozenie główkowe...i to wszystko. Do zobaczenia za 4 tygodnie :ico_olaboga:
Przynajmniej wiem, jak prowadzono ciaże w średniowiecznej Polsce....

Wczoraj przeniosłam wszystkie rzeczy Synka do jego pokoju, bo jak dotąd były wszędzie (w tym pokoju mieszkała siostra, a potem mój brat).
Fajnie wygladają takie malenkie kurteczki i bluzy na wieszaku :-D na razie jestem jeszcze w lesie, bo poza ciuszkami, kocykami, laktatorem i przewijakiem nie mam nic...czasu jednak duzo wiec nie ma co panikować :ico_oczko: zwłaszzca że nie spodziewam się exodusu Kropka wczesniej niz w drugiej połowie października.

[ Dodano: 2008-09-03, 13:08 ]
acha-wczoraj zaliczyłam pierwszą cyckową wpadkę....siedze sobie z "paragrafem 22", po kapieli. Wchodzi Małż i w smiech-"popatrz na swoją koszulę"...a tam-spora plama....w mordę-może ja nienormalna jestem,ale strasznie się zawstydziłam :ico_wstydzioch: a ten mój wariat szczęśliwy "będziesz mamusią!!!" :-D

Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 wrz 2008, 14:01

acha-wczoraj zaliczyłam pierwszą cyckową wpadkę....siedze sobie z "paragrafem 22", po kapieli. Wchodzi Małż i w smiech-"popatrz na swoją koszulę"...a tam-spora plama....w mordę-może ja nienormalna jestem,ale strasznie się zawstydziłam a ten mój wariat szczęśliwy "będziesz mamusią!!!"
no prosze jak ładnie ci powiedział słodko :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 15:15

może ja nienormalna jestem,ale strasznie się zawstydziłam
pewnie tez bym tak zaragowala-mi akurat mleko narie nie wyplywa-ale ja np.nie moglabym karmic dziecka przy kims obcym :ico_nienie: jakos takie obnazanie sie nie w moim stylu troche...mimo ze to dziecko i matka i takie normalne...no ale tak juz mam :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2008, 15:44

acha-wczoraj zaliczyłam pierwszą cyckową wpadkę....siedze sobie z "paragrafem 22", po kapieli. Wchodzi Małż i w smiech-"popatrz na swoją koszulę"...a tam-spora plama....w mordę-może ja nienormalna jestem,ale strasznie się zawstydziłam a ten mój wariat szczęśliwy "będziesz mamusią!!!"
mi tez polecialo ale tylko przez dwa dni i to były dosłownie cztery kropelki, a teraz nic :ico_noniewiem: nie wiem czy to normalne :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 15:49

nie wiem czy to normalne
pewnie ze normalne-kazda ma inaczej :ico_haha_02:
ja wiem ze raczej dopiero po porodzie bedzie mleczko bo tak miala i moja mama i siostra z 2 dzieci-smieszne ze nawet takie pierdoly potrafia pozostac w rodzinie :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”