mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 00:09

Justynka, nooo, patenty mam sprawdzone, kiedys to laska bylam :-D Teraz wspomnienia mi zostaly ;-)

Dagmarka, ale fajny smieszek z Twojej niuni!!! Supcio :-D

[ Dodano: 2007-12-19, 23:22 ]
Jeszcze chcialam sie pochwalic jaki Nelcia ma smoczus :-)

Obrazek

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 gru 2007, 10:14

Dzień Doberek.

Ja już wróciłam z USG i od lekarza... Marcelina musi mieć powtórzone USG za 4 tygodnie, bo sa jakies nieprawidłowości, tzn. jej bioderka są nie do końca wykształcone, Pani doktor powiedziała że to dlatego może być że Ona nie ma jeszcze skończonych 3miesięcy i według niej wszytsko powinno być dobrze poprostu poczekamy jeszcze 4 tygodnie a jak nic się nie zmieni to dostanie jakąś poduchę korekcyjną. Natomiast Pani pediatra kazała mi odstawić herbatkę HiPP i tylko pierś i przepisała ten syropek, w poniedziałek mam dzwonić i powiedzieć czy to zatykanie nadal jej się zdarza, pytałam o słoiczki i soczki no i dowiedziałam się że skoro karmię piersią to takie rzeczy mam wprowadzić póżniej.

mama_zuzi1980, OO ten smoczuś na imie wypisane na przodzie...? Super, wogóle to Nellcia tak duża na tych zdjęciach wyglada nomalnie jak 6miesięczna pannica no i te włoski kurcze chyba najwcześniej z Nas będziesz mogła jej robić kuzyki i wogóle ale fajnie !!

Marcelinka dziś spała troszkę niespokojnie ale do tej 7:00 wytrwałyśmy, teraz spała w foteliku tak jak przyjechałam od lekarza ale widzę że już patrzy na swoje oczęta więc zzaraz zacznie mnie pewnie wołać no i klops. Ok Lasencje wpadne do was później a raczej zajrzę wolę narazie nie wpadać :-D ( wiecie o co biega ) :-D :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 11:47

Hej, tak Justynka tam jest jej imie :-) Na zamowienie robia 3 smoczki a kosztuje to ok. 40 zl na polskie. Tyle ze wzielam jej od 4 m-cy bo te starczja na dluzej i teraz jeszcze ich nie chce bo ma odruch wymiotny. Sa za duze po prostu.

A kazala ci pediatra szeroko pieluchowac mala? bo ja Zuzie musialam szeroko pieluchowac bo tez cos tam lekko miala nie tak i po miesiacu juz bylo ok. Po prostu na pampersa nakladalam tetre zlozona w prostokat.

[ Dodano: 2007-12-20, 10:55 ]
.... a w podpisie moj krasnoludek :-)))

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 12:15

pytałam o słoiczki i soczki no i dowiedziałam się że skoro karmię piersią to takie rzeczy mam wprowadzić póżniej.
a mnie wczoraj spytała jak karmię i powiedziała,że mam nic nie wprowadzać do następnego szczepienia - 30 stycznia! Normalnie zwariować można- znowu dwie babeczki mówią zupełnie coś innego!!
mama_zuzi1980, smoczunio super! A Twój krasnal to chyba dopiero co obudzony?

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

20 gru 2007, 12:17

Dziewczyny jaki ten olej do mleczka?? Nie pamietam jaki a moja kolezanka ma problem z kupka u babla.

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

20 gru 2007, 12:40

mama_zuzi1980, ależ piękna ta Twoja Nell :ico_haha_01:
wrociłam od lekarki,dała małej 2 rodzaje kropelek i syropek powiedziała,że to są wysuszone śluzowki.
Mała jest strasznie marudna,nie spała prawie calą noc i płakała :ico_olaboga: teraz dopiero oczka jej się kleją.
kupiłam też szczepionkę skojarzoną i po 15 stycznia szczepienie
lece sprzątać

[ Dodano: 2007-12-20, 11:42 ]
3miesięcy i według niej wszytsko powinno być dobrze poprostu poczekamy jeszcze 4 tygodnie
napewno wszystko będzie dobrze

eSKa
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 12:53

Mamo zuzi , nell na tej fotce wygląda jak zaspana pani Mikołajowa :-D , a smoczuś super :ico_brawa_01:
Dagmara ale twoja Majeczka strzela słodkie uśmiechy :ico_haha_02: A z tym śluzówkami to pewnie tez od suchego powietrza, Olek tez po nocy lubiał sobie pokasływać i ja sama zauważyłam że mam strasznie sucho w gardle od tego czasu na noc wieszam na kaloryferze mokry ręcznik i pomaga.
a mnie wczoraj spytała jak karmię i powiedziała,że mam nic nie wprowadzać do następnego szczepienia - 30 stycznia!
Kocura mnie też lekarz powiedział że jesli sie karmi piersią to dziecko wszystko czego potrzebuje dostaje w mleczku i niepotrzebne są inne pokarmy bo tylko obciążają żołądek, który jeszcze nie jest całkowicie przygotowany na takie smakołyki. Ja postanowiłam jeszcze miesiąc poczekać a potem zobaczymy.

Ewasiek, olej rzepakowy :-)

[ Dodano: 2007-12-20, 11:55 ]
mam go kąpać w emulsji oilatum, juz go w niej kąpalam ale niestety nie pomagala no ale jak kazal kąpac to tak zrobie
Eve może przy dłuższym stosowaniu pomoże, trzymam kciuki żeby nastąpiła szybka poprawa skóry Szymcia.

[ Dodano: 2007-12-20, 12:00 ]
I jeszcze pytanko , jaki doktor robił wam usg bioderek bo ja poszłam prywatnie (bo z NFZ trzeba czekac do nowego roku) i po powrocie do domu czytam tę karteczke a tam podpisany doktor chorób wewnętrznych :ico_szoking: a bylam przekonana że to musi robic jakis ortopeda. Chyba tak czy siak zapisze sie jeszcze raz do innej przychodni tyle ze na kase chorych zeby juz nie tracic pieniędzy, bo nie wiem czy mam wierzyc temu lekarzowi czy nie. A moja mama jeszcze mi w glowie namąciła ze jak jest OK to dizecko powinno miec fałdki na obu nózkach tak samo a Olek nie ma.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 13:17

eSKa, ale u mnie problem z tym usg, terminy na styczeń i cenią się też- 60,70 zł. Ja dzwonię po ortopedach, wię nawet nie wiem, czy ktoś inny może to zrobić. A prywatnie muszę iść, bo babka nie da mi skierowania (bo nic sie przecież nie dzieje!). :ico_zly:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

20 gru 2007, 13:19

dzieki eska tak mi sie wydawalo :-D ale nie bylam pewna.
my dzisiaj bylismy u mnie w pracy, bo jutro mam skladkowa wigile w pracy i poszlam dac im kase. maly zrobil furrore :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-20, 12:23 ]
eska moj misio ma faldki na nozkach to sie znow zastanawiali czy rowne :ico_puknij: , nie przejmuj sie wazne ze lekarz nic nie stwierdzil.
ja placilam za usg i mam je powtorzyc w styczniu.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 13:26

Jesteśmy zapisane na usg na 11 stycznia, uff!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”