ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 sie 2007, 08:23

Witajcie !!!

Wczoraj miałam gości i nie dało rady nawet na moment tu zaglądnąć i poczytać, jak poszli to sprzątałam , położyłam się o 23.00.

Z tym szpitalem to jest chyba różnie, u nas lewatywa jest na życzenie, i ja teraz poproszę , bo miałam poźniej wpadkę przy porodzie (panie mowiły że to normalne, ale miło mi nie było :ico_noniewiem: ) ale miałam nacinane krocze i potem 3 szewki, podobno lepiej mieć nacięcie niż pęknąć na gwiazdkę, czyli w różne strony, nie bolało ani nacięcie, ani potem, kazali mi się często podmywać szarym mydłem szybko mi się zagoiło. Miałam potem kłopoty z wypróżnianiem, ale to chyba ze strachu że mi coś popęka znowu i mama mi przyniosła czopki glicerynowe, pomogły mi i potem w domu też uzywałam, teraz zabieram do szpitala wrazie czego.

U nas za poród rodzinny sie płaci 150 zł, moj mąż był ze mną i wytrzymał do końca, za co jestem mu wdzięczna, bo bardzo mi pomagał i wiedziałam że nie jestem sama.

Pozdrawiam :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

05 sie 2007, 09:41

zapowiadają się u nas wesołe dwa tygodnie. postanowiłam nie przejmować. jakoś wytrzymam w tym hałasie, no cóż muszę isę przyzwyczajać. nie biorę na siebie całego tego rozgardiaszu. niech teściowa się pomęczy, ja nie mogę się tak denerwować

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2007, 10:21

kilolek pisze:Ika, możesz mi wkleić adres tej aukcji z której kupowałaś pościel? Właśnie poluję na jakąś fajną. :-)
Mogę http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=4603991
to jest adres do wszystkich ich aukcji a maja sporo tego teraz chce kupić od nich obijacz z zagłówkiem ,przybornik i poduszkę (wypełnienie) bo ja mam samą kołderkę jeżeli chcesz coś od nich kupić czego nie mają wystawionego to napisz do nich bo ja zawsze przeglądam ich stronkę www.arus.pl i tam wybieram co chcę :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

05 sie 2007, 12:26

Na szczęście mój mąż wiedział jak mi wczoraj poprawić humorek i zabrał mnie wieczorem do kina na Shreka :ico_brawa_01: Trochę się wyluzowałam i pośmiałam :-D . Dobrze tak czasem wyrwać się z domu i nie myśleć o wszystkim.

Ja jeszcze nie mam za dużo ciuszków dla maluszka ale cały czas staram się oswoić z myślą że będę mamą. I przyznam wam się szczerze że długo myśleliśmy o tym kiedy będziemy mieli dzidziusia bo jesteśmy już razem 7 lat z czego prawie 3 po ślubie ale teraz nie jestem na 100% pewna czy jestem gotowa i czy dam radę ale to chyba normalne?? :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

05 sie 2007, 16:25

Evik, to jeszcze nic, my jesteśmy razem 11 lat i od jakiś 9 no może 8 mąż mi suszył głowę o dzidziusia, ąż się wreszcie tej zimy zgodziłam. Też się zastanawiam czy to aby odpowiedni moment.
Namówiłam dziś teścia żeby mi zrobił mebelki do pokoju synka. Tzn. właściwie przerobił. Chciałam kupić, ale nigdzie nie znalazłam takich, które by mi pasowały do łóżeczka, czyli białych. I jeszcze dodatkowy warunek, nie mogą być wysokie, bo ściana na której chcę je postawić jest ze skosem. Tak więc namówiłam teścia żeby przemalował kawalerskie meble mojego męża (czarne!) na biało!

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sie 2007, 18:40

My jesteśmy razem od 6 lat i teraz będziemy mieli 3 dziecko ale już od samego początku mój misio mówił że kocha dzieci i chce mieć dużo.A tak z innej beczki była któraś w Auchanie?? bo byliśmy dziś i same cuda tam widziałam ten zestawik który kupiłam i wam pokazywałam jeszcze jest ale tylko różowy ale jakie śliczne wyprawki są :ico_olaboga: myślałam że oszaleje ale się opanowałam i kupiłam tylko czapeczki różowe i niebieskie które była jedna po 1,39 :ico_brawa_01: a gdyby któraś coś chciała to dajcie znać mogę sie rozejrzeć po Auchanie wiem ze np skarpetki są po 1,00 ,takie jakby buciki bawełniane są po chyba 2,00 a łapki też bardzo taniusie. taka śliczna wyprawka w biało-różowym okrągłym kartoniku +słodka maskotka misiek było po 34zł a taka solidna biało -zielona wyprawka chyba 16 el. była po chyba 44zł mówię wam tylko mieć kasę to można szaleć ale jak widać za grosze tam też można parę fajny drobiazgów kupić :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

05 sie 2007, 19:45

No ja niestety mam daleko do tego sklepu tzn. może nie aż tak daleko bo jakieś 60 km ale nie mam jak tam się dostać. Mąż ciągle w pracy więc muszę jeszcze trochę poczekać.

A ja postanowiłam że we wtorek pojadę sobie do babci. Mąż zaczyna od jutra nową pracę i znów go nie będzie od rana do wieczora a mi nie chce się siedzieć samej w domciu. A u babci zawsze jest co robić no i u babci to u babci :-D

[ Dodano: 2007-08-05, 20:07 ]
pochwalę się wam jeszcze moimi nowymi nabytkami dla naszego synusia

Obrazek

Obrazek

anetkajur
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

05 sie 2007, 21:44

Evik.kp śliczne masz te pajacyki. ja tez musze sie rozglądnąc za jakimś ubrankiem fajnym do szpitala i ze dwa żeby tez miała jakieś nowe bez sladu wcześniejszego noeszniea.

No ja nie mam pojecia gdzie jest jakis Auchen najbliżej mojego miasta więc nawet nie marzę o odwiedzeniu go

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

06 sie 2007, 00:07

Ja niestety daleko mam do Auchan. Jakieś 50 km i nie bardzo mam jak tam dojechać. Musiałabym pociągiem i 2 autobusami.
Evik, ładniutki te pajacyki.
Ja też muszę mojemu synusiowi kupić ze 2 takie ładne, wyjściowe pajacyki.

Awatar użytkownika
Evik.kp
4000 - letni staruszek

06 sie 2007, 08:16

Ja na razie za dużo nie kupuję bo jeszcze nie wiem co dostanę ale te dwa są takie grubsze akurat na zimę. Ten niebieski jest większy będzie na później a ten siwy jest od razu po urodzeniu :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”