Też właśnie zaczęłam czytać tę książkę. Pierwsze wrażenie takie samo, jak Twoje - tytuł budzi emocje. Ale już po kilkudziesięciu stronach lektury bardzo się wkręciłam. Bardzo dobrze się czyta, łatwo napisane o niełatwych sprawach. Również gorąco polecam!Dlaczego nie jestem ateistą- Marka Lipskiego. Tytuł budzący emocje, ale nie dajcie się zwieść. To ciekawa i napisana w ciepłym stylu opowieść , trochę o życiu autora, trochę o jego przemyśleniach, trochę o naszym wychowaniu i roli w grupie. Ma kilka ciekawych spostrzeżeń, z większością się zgadam, niektóre mnie rozbawiły:) Ogólnie bardzo pozytywna i interesująca książka.
To jestem ciekawa, co myślisz o podejściu autora do kościoła i religii w ogóle?Ja przyznam,byłam zaskoczona jego wypowiedzią, bo spodziewałam się papki w stylu, że bez kościoła nie da się dojść do Boga i że ma pomagać w tej drodze, i że bez tego by nie odkrył swojej wiary..Też właśnie zaczęłam czytać tę książkę. Pierwsze wrażenie takie samo, jak Twoje - tytuł budzi emocje. Ale już po kilkudziesięciu stronach lektury bardzo się wkręciłam. Bardzo dobrze się czyta, łatwo napisane o niełatwych sprawach. Również gorąco polecam!Dlaczego nie jestem ateistą- Marka Lipskiego. Tytuł budzący emocje, ale nie dajcie się zwieść. To ciekawa i napisana w ciepłym stylu opowieść , trochę o życiu autora, trochę o jego przemyśleniach, trochę o naszym wychowaniu i roli w grupie. Ma kilka ciekawych spostrzeżeń, z większością się zgadam, niektóre mnie rozbawiły:) Ogólnie bardzo pozytywna i interesująca książka.
Przyznam, że zaskoczyło mnie to, bo faktycznie w Polsce panuje przekonanie, że bez Kościoła nie ma wiary. W tej książce jednak Lipski bardziej podkreśla kwestię emocji i uczuć. Takie podejście bardziej mnie przekonuje.To jestem ciekawa, co myślisz o podejściu autora do kościoła i religii w ogóle?Ja przyznam,byłam zaskoczona jego wypowiedzią, bo spodziewałam się papki w stylu, że bez kościoła nie da się dojść do Boga i że ma pomagać w tej drodze, i że bez tego by nie odkrył swojej wiary..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość