Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 15:09

cześć dziewczyny :-D
my nie mamy internetu, może jutro będzie, a wiec wpadałam do siostry i od niej pisze
u nas pogoda ładna :-D
to jest straszne, że tak naprawde jak coś sie dzieje to nikt nie umie pomóc, radzą sobie z rzeczami co są łatwe a jak cos trudnego to każdy ma inną torie i nic nie pomaga i nie wiadomo co robić...
zgada sie
ja chce siostre :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_oczko:
manenka ja tez zazdroszcze siostry i to tak blisko..dobrze ze chociaz moj piotrus ma siostre i fajnie sie dogadujemy :-D :-D
mogę sie podzielić bo mam 2 i taka jeszcze 3 bardzo bliska

Beatris60, oby humorek wrócił :ico_sorki:

Marcia77, ja tez mam teraz daleko teściów :ico_brawa_01:
tyle , ze w piątek przylatują na tydzień z moimi rodzicami
moi rodzice będą spać u siostry a teście u nas :ico_olaboga:
no i kicha teściowa jest super spoko, ale teściu upierdliwy na maxa i gaduła ze głowa boli :ico_olaboga:
no ale jakoś to przeżyje :ico_oczko:
niech zobaczą trochę świata :-)

[ Dodano: 2008-11-17, 14:14 ]
a najgorsze jest to ze teściu ciągle będzie mi gadał jaki to mam wielki brzuch :ico_zly: , a mam mały i ze to by sie przydało w domu poprawiać i tamto, :ico_zly: ale to mój dom i niech sie odpieprzy od niego:ico_nerwusek: , niech se woj poprawia, i będzie jeszcze zrzędził jak to on był w Niemczech to coś tam sros tam :ico_olaboga: , kogo to obchodzi
boże już przezywam ich przylot, mam nadzieje ze aż tak zrzędził nie będzie :ico_sorki: , może z rana dam mu wędkę i wyśle na ryby i niech wraca na obiad dopiero :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!

17 lis 2008, 15:42

czesc dziewczynki :-D

a ja wziełam sie dzisiaj za przygotowywanie ciuszków, pieluszek, kocyków itp maleństwa do przeprania, podzieliłam je kolorami na kupki i boże wyszło mi ze chyba bede musiala puscic z 10 razy pralkę :ico_szoking: skąd to sie tyle tego wzieło :ico_olaboga:
a jeszcze dojdzie pościel jak kupie i moje koszule :ico_szoking:
dobrze ze sie teraz za to wzielam bo jak było w szufladach to nawet nie zdawalam sobie sprawy ze tyle tego mam, pocieszam sie tym ze tych ciuszkow to mam w rozmiarach na pół roku wiec moze to wcale nie duzo tego jest

my weekend spedzilismy u teściów i byliśmy u znajomych co maja synka ze stycznia tego roku i koleżanka pożyczyła mi rożek do szpitala :-) wiec juz nie mam problemu czy go kupowac - a zastanawiałam sie nad tym
powiedziała mi tylko ze ona miała ok 30 pieluch tetrowyuch bo małemu sie strasznie ulewało a ja mam tylko 6 sztuk i teraz sie zastanawiam czy dokupowac ?
a wy ile macie takich pieluszek?

a niedzielne popołudnie spedzilismy ze znajomymi na lodach w kawiarni :-D :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-11-17, 15:44 ]
manenka, nie przejmuj sie teściem moze bedzie "grzeczny" wkoncu przyjezda w odwiedziny i powinien sie jakos porządnie zachowywać :-)

[ Dodano: 2008-11-17, 15:47 ]
a miałam sie was jeszcze zapytac kiedy bedziecie przygotowywac torbe do szpitala? mówia ze powinna byc na 2 miesiące przed gotowa bo od 7 miesiaca roznie sie może zdarzyć

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

17 lis 2008, 15:52

a miałam sie was jeszcze zapytac kiedy bedziecie przygotowywac torbe do szpitala? mówia ze powinna byc na 2 miesiące przed gotowa bo od 7 miesiaca roznie sie może zdarzyć
ja jeszcze nie mam gotwoej torby bo nie wsztko jeszcze kupione..ale chiałabym do konca tego miesiaca to zrobic..cały czas sie zastanawiam jaki rozmiar biustonosza kupic?czy o jeszcze jeden rozmiar wiekszy niz teraz??

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2008, 16:07

Ragazza555, ja ma 15 pieluch
a do szpitala mam rzut beretem, a wiec jak poczuje pierwszy malutki skurcz to wtedy sie spakuje

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

17 lis 2008, 16:25

a wiec jak poczuje pierwszy malutki skurcz to wtedy sie spakuje
podziwiam za opnowanie..ja to panikara jestem i lubie miec wszytko wczesniej przygotowne..juz sie denerwuje ze ze jeszcze mi zostało troche do kupienia..

Awatar użytkownika
Ragazza555

17 lis 2008, 17:51

wiec jak poczuje pierwszy malutki skurcz to wtedy sie spakuje
ja tez podziwiam ja bym pewnie połowe rzeczy zapomniała :-)

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

17 lis 2008, 18:12

hej
z olą spakowałam sie tak na m-c przed. teraz ma być ta cc planowana więc nie mam co wcześniej.

dzis mam naprawde straszny dzień, wszystko pod górkę...załamana jestem. byłam po prace dyplomową, sa fragmenty do których nie byłam pewna i pytałam ją czy może tak być - mówiła może być, a teraz to pokreśliła. ja my ślałam że źle te poprawki porobiłam co mi ostatnio dała a ona zupełnie innych rzeczy sie czepia, tak to wkółko można :ico_placzek:

na 18.30 ide do oli do przedszkola na msze, siostry raz w m-cu organizuja i nie byłam jeszcze, wypada sie pokazać...

Awatar użytkownika
Ragazza555

17 lis 2008, 20:25

ona zupełnie innych rzeczy sie czepia, tak to wkółko można
oj znam to bardzo dobrze ja jestem jutro umówiona z moim promotorem i pewnie bedzie to samo, ostatnio jak mi naniósł porawki to poprawiłam może połowe bo nie ma sensu wszystkiego on i tak nie pamieta co wczesniej chciał
postanowiłam ze sie nie dam i tak sobie do niego chodze i poprawiam troche a troche on i mam nadzieje ze juz mu wystarczy tych poprawek i bedzie chciał kończyć :-D

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2008, 01:36

podziwiam za opnowanie..ja to panikara jestem i lubie miec wszytko wczesniej przygotowne..juz sie denerwuje ze ze jeszcze mi zostało troche do kupienia..
ja tez podziwiam ja bym pewnie połowe rzeczy zapomniała :-)
nie ma co podziwiać :ico_oczko:
bo ja rodzę w No a szpital daje mi wszystkie ubranka dla dziecka, pampersy, kosmetyki , kocyk , ja mam tylko wziąć jego kombinezon , żeby go do domu mieć w czym zabrać
a dla mnie dają, kosmetyki, podpaski, piżamę do porodu, majtki po porodzie, piżamę po porodzie
jedynie co mam wziąć ze sobą to swój ręcznik i dresy , żeby mieć w czym chodzić, a poza tym to aparat to podstawa
dlatego ja nie muszę sie pakować bo oni mi wszystko zapewniają i dla dzidzi tez i dają nam to wszystko do domu :-D
cały czas sie zastanawiam jaki rozmiar biustonosza kupic?czy o jeszcze jeden rozmiar wiekszy niz teraz??
ja kupię do karmienia tylko 1 na początku 9 miesiaca, bo ciągle mi piersi rosną
a potem jak juz bede mieć cycki napełnione mlekiem to będe mogła więcej sobie kupić bo bede juz wiedziała jaki rozmiar mi potrzeba :ico_oczko:

Beatris60, Ragazza555, współczuję pisania pracy
ale mam nadzieję, że juz niedługo będzie wszystko za wami :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
dobranoc

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

18 lis 2008, 10:49

hej
mam nadzieje że dziś lepszy dzień będzie choć z mężem dalej ścieżka wojenna...gadamy ale służbowo.

na poprawe humoru jade zaraz do znajomej do sklepu bo ma z rzeczami dla dzieci - dokupie może coś z ubranek jak ładne będą i jakieś pierdółki których mi jeszcze brakuje typu termometr do wanienki, smoczek, pieluszki tetrowe.

na obiad mam dziś pierogi z mięsem od cioci, ale udka manenki też będę piekła bo rozmroziłam - będzie jutro z głowy :-)

manenka faj ne te szpitale tam macie :-)

co do biustonosza radze o 1 rozmiar większy i minimum 2 kupić - jest nawał pokarmu chyba w 3 dobie i naprawde mokry może być mimo wkładek :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”