Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

17 paź 2007, 09:55

Witajcie
U nas nocka rewelacja Macius zasnal o 21 i wstal o 7:)
teraz maluch spi po kaszce a ja leze i sie bycze ogladajac tvn a co mi tez sie nalezy,
w sobote idziemy na wesele i niemay jeszcze prezentu :( chyba kasiore damy wiecie ile sie teraz daje???
wczoraj zrobilam peirwsz raz zupke to MAciusia nie chcial ani grama jesc, on je te z gerbera one sa plynne a moja byla gesta taka papka wiec sie nie dziwie ale mam nadzieje ze sie do nich przekona :)

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

17 paź 2007, 10:07

karolina24 mogłaś dodac wiecej wody .... ja dodaje jak gotuje wiecej bo sie wygotowuje ,a potem kiedy miksuje to najpierw dodaje warzywka i ziemniaczki dolewam ociupinke żadkiego zeby sie wymieszało ,a na koncu dolewam samo żadkie do normalnej konsystencji

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 paź 2007, 10:37

Julcia właśnie zasneła a ja robie :ico_duzepranko: zaraz ide :ico_pranko: i cos trzeba wżucić na ząb bo jeszcze sniadańka nie jadłam
karolina24, super że miałaś taka spokojna noc i macius dał mamie troche pospać :ico_brawa_01: dla Niego
oczywiście beti ma racje co do zupek zawsze jak wyjdzie ci troche za gesta to mozesz dodać wiecej wody a czy wy robicie już zupki na wyważe z mieska ja ostatnio zrobiłam na indyczku i Julci nic nie było więc raczej juz tak będe jej pichcić wszystko razem

Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

17 paź 2007, 10:58

Witajcie
My dopiero teraz, bo z rańca trochę spraw było do załatwienia. Byliśmy z Majeczką na pobieraniu krewki na morfologię. Była bardzo dzielna.

Nocka w sumie ok. Mała budziła się tylko na jedzonko co 3 godzinki i spała w swoim łóżeczku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A tu widzę ,że troszkę zdjęć. Nana ja robiłam to zdjęcie na ustawieniach manualnych i w dzień, bez lampy, bo zawsze odbijała mi się od zdjęcia.

_DOMI_ trzymajcie się cieplutko i niech Krzysio zdrowieje jak najszybciej.

A moja księżniczka znów na lekach. Przez tydzień ma brać bactrim, a potem kontrolny posiew po kilku dniach. Szczepienie nadal odroczone.

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 paź 2007, 12:03

urmajo, trzymam kciuki zeby jak najszybciej majeczce przeszło to chorubsko
widze ze jestescie bardzo zajete no nic to ja zmykam szykować zupke Julci a potem na spacerek bo jest sliczna pogoda

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 paź 2007, 12:10

HEJ MARCOWKI moja przyjaciólka NANA-GOSIA ma problem z kompem padł czy cos i nie moze poklikac z wami,pewnie ubolewa wiec wesprzyjmy ja duchowo hi hi hi ;),ale ze widze ze jest piekna pogoda pewnie pomaszerowała z Miskiem na spacerek.
Prosiła zeby wam przekazac ze dlatego nie moze pisac bo jej komp klekł,trzymajcie sie buziaczki :)

Awatar użytkownika
urmajo

17 paź 2007, 12:12

Karolas dzięki za info. Nana jesteśmy z Tobą.

A moja mała zasnęła. Jak się obudzi to jedzonko i na spacerek. Pogoda po prostu super. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

17 paź 2007, 13:37

własnie sie miałam pytac co z Gosią rano z nia na gg gadałam a potem przepadła nagle :ico_szoking: :ico_placzek:

gozdzikowa ja juz dawno na miesku gotuje potem go dodaje do zupki bo Amelka sie samą zupką sie nie najada, mięsko musi byc i basta :ico_noniewiem: czy to skrzydełko indycze czy z kurczaczka . udko ugotowane z kurczaka ,ostatnio pierś ugotowałam i super zjadła ....niedawno u mojej mamy jadła krupniczek na wiepszowinie tez nic nie było

byłam na spacerze jeju :ico_olaboga: ale dzis ciepło spocona wróciłam a cienko byłam ubrana no i oczywiscie wolniutko se spacerowałysmy ,takiej jesieni zawsze trza :-D :ico_brawa_01: superrrrrrrrrr...

a teraz idziemy zjesc zupeczke jarzynową z kalafiorkiem i brokułami mniammm....

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

17 paź 2007, 14:20

Ja ugotowalam ta zupke na piersi z kurczaka marcheweczek chyba z 6, por, seler, pietruszka i to wszytsko zmiksowalam a potem dodalam wode z zupki i tak bylo geste az taka Beatris to nie jestem wiem ze trzeba dodac wody z zupki zeby bylo luzniejsze tylko ze sek w tym ze sie nie zrobilo. Ale Macius zjadl dzis troche zupki pomieszalam mu troche z jarzynowa z gerbera i bylo ok :) teraz spi tzn z mala pobodka bo jakis glupek przejezdzal z piskiem wszedl w zakret no i sie biedulinek obudzil wiec go musialam pobujac :) a teraz chrapie a ja sie biore za moja szafke sprzatanie ale widze ze dlugo nie posprztam bo sie budzi maluch milego spaceru Wam zycze bo od jutra .......... pogoda do d...

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 paź 2007, 19:50

GOSIU oby jak najszybciej naprawili ci komputer zebys mogła z nami klikać
Julka juz od ok 30 min.spi a ja sie bawie w budowanie swojego drzewka genealogicznego :ico_haha_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”