Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

17 kwie 2008, 12:54

cześć dziewczynki i chłopcy :-)
Oj mam malutko czasu by tu zaglądać, tylko jak Agatka zaśnie a i tak musze w tym czasie obiadek zrobić. U nas narazie ok, Agatka zdrowa ale ja znowu mam gardło zawalone. Jeszcze teraz jadę do szkoły i znów tak długo brr....
Pieluszki u mnie wprowadzili te pampersy "sllep&play" za 29,99 i są 42szt w paczce, z wygladu hmm trochę kiepsko wyglądają, ale Agatka miała ją w nocy założoną i wsio ok, nie przemokła, nie przesiąkła i wogole, pupcia czysta, także polecam, ja napewno będę ich używać bo to aż o ponad 10zł taniej od zwykłych pampersów.
ciuszki hehe ja też odwiedzam PEPCO i to bardzo często mam go pod noskiem, że tak powiem, nawet sobie czasami coś wynajdę np. ostatnio kupiłam sobie w PEPCO stanik za 4,99 hihi a jaki ładniutki :-D
karolas żal mi Kacperka, znowu chory, a on ma w sobie tyle energii, oby szybko wyzdrowiał no i nie zaraził Amelki. Muszę Cię w końcu odwiedzic, mam nadzieję że w maju będę miała chociaż raz luźniejszą niedzielę, a jak nie to ja sobie ją sama "zluźnię" i wpadne hyh

[ Dodano: 2008-04-17, 12:55 ]
lulu koniecznie wklej fotke fryzurki :ico_brawa_01:

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2008, 12:59

Dorotko jak ja bym nie pracowała to pewnie też bym rzadko mogła zaglądać tutaj
A tak to przynajmniej w pracy się Wami nacieszę hihi
Bo w domu to już szans nie ma :ico_nienie:

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

17 kwie 2008, 13:02

Iwona różyczka albo ospa to chyba jedno z najgorszych co może być, rety, bardzo Ci współczuję... ja te choroby miałam w dzieciństwie i też jedna za drugą...Nie wiem kto taką akurat lepiej znosi dziecko czy dorośli...

[ Dodano: 2008-04-17, 13:06 ]
Aga nio widzisz tak to bywa, to dobrze że chociaż masz takie możliwości by tu zaglądać :-) Wiecie ja też sobie znalazłam "pracę", mianowicie dzieci przychodzą do mnie na korepetycje z niemieckiego i matematyki hihi Trochę śmieszne ale zawsze jakiś grosik, siostra powiesiła (jest nauczycielką) no i powiesiła w szkole takie ogłoszenie że z checią pomogę... no i nie wiedziałam że jest tyle chętnych, takie to miłe jak dzwoni ktoś i pyta czy mam czas...czy mogę przyjsć lub czy on/ona może przyjść, no i za godzinke zawsze jakiś grosz wpadnie, nie chcę dużo brać więc jak mnie pytają ile sie należy to mówie że 10zł. Wiem że mało, ale tutaj w mojej okolicy są same wsie i wątpie czy rodzice by pozwolili do mnie przychodzić przyjeżdżać za wiekszą kwotę... niektórzy potrafią być niemili....No ale ja sie cieszę, tak dziennie to ze 3 zawsze przyjdzie i razem piszemy wypracowania, albo jakieś inne zadania no i oni są zadowoleni i ja :-)

[ Dodano: 2008-04-17, 13:22 ]
jeszcze Wam napiszę jakie mnie wczoraj "ekscesy" napotkały...
Mąż przedwczoraj wrócił do domku wieczorem autem firmowym takim małym dostawczym (Peugeotem Partnerem) i wrócił nim prosto od elektryka-naprawiał kable czy coś tam i jak go zaparkował wieczorkiem na podwórzu tak stał cały dzień bo rankiem jechał naszym autkiem na hurtownię, a tym ja miałam potem przyjechać do teściów z Agatką. No i nie pojechałam do nich bo agatka sie po południu rozespała i tak mi sie już zbytnio nie opłacało, no i około 16:00 wrócił mój tato z pracy (on z kolei jeździ dostawczym bo jest kierowcą) i musiał tym peugeotem wjechać bliżej płotu żeby jego auto sie jeszcze zmieściło, no i ładnie go przestawił, wjechał swoim i idzie do domu i od razu wpada i krzyczy "dziewczyny szybko wode samochód się pali!!!" normalnie w taką panike wpadłyśmy, mama szybko nalewała wode w miske w łazience, ja w kuchni w garnek, no i szybko na dwór, a to się zapaliło w silniku tego peugeota, jeszcze tato nie mógł otworzyć maski z przodu tak się nagrzała, w końcu prawie ją wyrwał metalowym prętem i ugasilismy pożar,kurcze taka byłam zdenerwowana, okazało się że ten cały elektryk jakiś kabelków nie podłączył i tak sobie wisiały, namokły bo to cały dzień padało i dotknęły czegoś tam i się zrobiło zwarcie i się zapaliło, a tata mój nie zauważył tego tylko jak szedł do domu to się tak odruchowo odwrocił i patrzy a spod maski się dymi... teraz sobie pomyślmy, co by było jakby się nie odwrócił, auto mogłoby wybuchnąć, spaliło by się całe i jeszcze obok drugi i trzeci mamy w garażu, nawet dom mógł się spalić, albo zobaczcie jak ja bym jechała z Agatką do tych moich teściów nim??? :ico_olaboga: kurcze mówie Wam już nigdy nie wsiade za kierownicę samochodu który wraca od razu z naprawy, mogłyśmy zginąć, do końca dnia tak mnie brzuch z nerów bolał...a dziś mąż z teściem zaciagnęli auto do elektryka i będę no nie wiem dochodzić do porozumienia...

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

17 kwie 2008, 14:34

Dorota.M., ojejku!!! Ale Was spotkała historia!!! :ico_szoking:
Dobrze ze twój tata się odwrócił... ale by było nieszczeście!!
Ja też udzielam lekcji w domu, mam kilka dzieci i zawsze jakis grosik wpadnie, ale czasem żal mi popołudnia bo jak ładna pogoda to wyszłabym razem z mężem i bartkiem na pole a tu muszę siedzieć. Ale w maju jada na zieloną szkołę więc już tylko kilka tygodni nauki przede mna z nimi.
lulu ale Ci sie trafił interesik!! Super że za taką cenę kupilaś sukienkę!! Z 360zł aż na 90!! :ico_szoking: :ico_brawa_01: Superowo!!
A moze wkleisz zdjęcie w fryzurce z grzywką!!?? Na pewno wyglądasz pięknie, bo w ogóle masz bardzo ładna buzie!! :ico_brawa_01:
karolas ale znow dopadło kacpiego!! JEjku, że by wzszystko poprzechodziło w porę i w maju żeby dzieciaki i Wy zebyście byli zdrowi!! :ico_sorki: :ico_brawa_01:
urodzinki siostry dzis musiałam wypier...lić całą brytwankę tego ciasta, jeszcze surowego!! :ico_zly: Ostrzegła mnie taka babka z pracy od mojej mamy co dobrze piecze, ze jak są jajka w środku to podeszło wilgocia w nocy i na bank bedzie zakalec więc nawet szkoda prądu żeby go piec.... Ależ mi przykro!!
Ale choc muffinki sie udadzą bo dałam tacie składniki i bedą robić w domku jak mama przyjdzie z pracy.
Ale jestem dzis spiąca bo poszłam spać o 0:30 a od 5:30 bartek już nie chciał spać spokojnie, musiałam wziąć go do siebie i tak sie wiercił, chciał dosłownie na mnie spać, przez co ja prawie wcale juz sie nie przespałam...

Awatar użytkownika
Iwona77
Już śmiało chodzę po forum!

17 kwie 2008, 17:04

katelajdka,dorotka, to fjanie,ze tez pare groszy wam wpadnie,ja tez udzielam korek ale niestety za duzo nie moge,bo ja musze dojezdzac,mamy tylko jeden pokoj wiec to niemozliwe a i prawka nie mam wiec jezdzic nie bylo zeby bylo szybciej,wiec jak maz wroci ok 18 to ledwo na 19 moge dojechac na inne osiedle.Wiec za duzo takich lekcji nie moge wziac bo i tak wszystko szybko szybko i czasu nie ma. A pozniej to juz nikt nie chce. A mi nie ma kto popilnowac patryka wec wczesniej tez odpada,szkoda bo na pewno wiecej chetnych bym miala,mimo ze tu wielkie miasto ale kiedys jak dalam ogloszenie to musialam odmawiac bo juz czasu nie mialam.

dorotka ale traf z tym samochodem, dobrze ze wszystko sie tylko tak skonczylo i lepiej nie myslec co by bylo gdyby.

[ Dodano: 2008-04-17, 17:06 ]
lulu81, to niezly interesik ubiłas z ta sukienka hihi ale to cieszy nie?

katelajdka, dobrze,ze choc muffinki bedą :)

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2008, 18:45

Dorota ja cię doskonale rozumiem bo nam sie stało podobnie w zeszłym roku. Jechaliśmy z mężem na zakupy firmowym samochodem, które było po remoncie ale i też po przeglądzie ico... samochód nam się w trakcie jazdy zapalił. Normalnie buchło spod maski żywym ogniem. Ja zdążyłam wysiąść i maż i już samochód był w środku pełen dymu. Na szczęście jechaliśmy sami bo aż strach pomyśleć gdybyśmy jechali z dzieciakami :ico_placzek: Dobrze że inni kierowcy zareagowali bo cztery gaśnice były potrzebne do ugaszenia auta.

katelajdka dobrze że chociaż muffinki się udały :ico_brawa_01:

lulu świetny zakup zrobiłaś :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Iwona77

17 kwie 2008, 21:12

Hekkate, dzięki, u mnie długo ta ospa trwała, bo około m-ca ale do konca nie wiem jak to sie liczy,bo ja czekalam na strupy a prawie wcale ich nie mialam,na tyle krost to mozna bylo na palcach policzyc,wiec nie wiedzialam czy siedziec w domu jak tamte strupki zeszly czy czekac na te ktore nigdy sie nie pojawily hehe,

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2008, 21:46

hejka dziewczyny wpadam tylko na chwilunie bo musze soie paznokcie w końcu malnąc bo nie mam dosłownie kiedy a w sobote na te chrzciny jedziemy....
U nas lepiej, Kacperek juz rozrabia na całego, nie gorączkuje i jest normalny. Jutro jedziemy odebrac nasze okularki hi hi a w sobotę rano.-Jupiiiii idę do fryzjerka w końcu bo juz patrzec na siebie nie mogę hi hi ;).
Ja tak chodze co 4-5 miesiecy zazwyczaj i ostatnio byłam przed swietami bozego narodzenia to juz najwyzsza pora na mnie ;0
LULU dawaj foty fryzurki koniecznie
DOROTKA Witaj,no normalnie jakies fatum macie z tymi samochodami ciagle jakes przygody ja nie wiem, oby to nic złego nie wrozyło :(. Dobrze ze skonczyło sie oki ;)
No masz racje czas juz na spotkanko nasze przeciez ;). A co z pieluszkami nie wiesz czy sie pojawiły u Ciebie moze??????
KATELAJDKA no przykro mi z powodu nieudanego ciasta hmm szkoda ale liczą sie dobre chęci ze chcialas hi hi i ze nie wszystko sie zmarnowalo ;)
IWONA Ja nie mogę ospa i teraz masz rozyczke no nizle oj nie zazdroszcze ale czy patryk zaraził sie tą spą od Ciebie wtedy? A terz rozyczke ciekawe czy dostanie?????
Nic dziewczyny ja spadam bo zmeczoa jestem, schrupie małe co nieco ,malne te pazurki i spadam kimac bo padam na nos,do juterka

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

17 kwie 2008, 22:03

karolas no niestety nie ma tych pieluszek, ale jak chcesz to mogę Ci podrzucić za 29,99 te pampersy SLEEP&PLAY pisałam o nich wcześniej, też są dobre :-)
A co do tych samochodów, to masz racje, ja tam teraz to we wszystko uwierze że może mnie/moją rodzinę spotkać, chyba to jakieś "fatum"
katelajdka to chyba najgorsze jak chcesz zrobić komuś niespodziankę a tu masz ciasto sie nie udało, pamiętam jak kiedyś rodzice wyjechali (ja byłam w ciąży) i późno mięli wrócić chciałam zrobić chyba to był sernik z rosą i też mi się zapadł po wyjęciu z piekarnika, bo się białka kiepsko stęgły, ale byłam zła...ale tak jak karolas mówi liczą się dobre checi.
dziewczyny wklejam kilka fotek Agatki

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-04-17, 22:05 ]
Obrazek

[ Dodano: 2008-04-17, 22:07 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Iwona77

17 kwie 2008, 22:10

karolas, tak patryk ode mnie ta ospe zalapal a teraz to chyba odwrotnie,tylko ze on byl szczepiony i go to jakos bokiem obeszlo,pol dnia mial goraczke i z 5 plamek na głowce ktore zaraz znikneły i mnie obsypalo,wiec mysle ze to on mi przekazal.

Hekkate, no tak to calkiem niezle skoro ty mialas m-c a bylas o 15 lat mlodsza hehe

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”