Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

21 sie 2009, 11:11

cześć Dziewczynki,

wózek fajny, tylko rzeczywiście trzeba się upewniać czy nie są zbyt ciężkie i jak ze składaniem. Ja będę musiała brać to pod uwagę bo malucha będę zabierać czasem do rodziców a tu 4 piętra bez windy :-)

łóżeczko też fajne :-) Ja kupię taki kolor. Tylko chyba z szufladą u dału. Nie mam zbyt dużo szafek a tak będzie dodatkowa szuflada na choćby pieluchy :-)
miłego dnia :-)

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sie 2009, 11:37

Witam
Wózki i mebelki prześliczne.Ja jednak wybiorę taki który ma większe kółka,bo zimą przez śnieg będzie dużo łatwiej przejechać.

W ogóle to nadal mam osłabiony organizm,z gardłem na razie sobie poradziłam,ale wyskoczyła mi opryszczka na ustach.Już drugi raz w czasie tej ciąży. :ico_zly: Pociachać się idzie.Teraz muszę 3 razy bardziej dbać o higienę rąk by nie przenieść sobie czasem tej opryszczki na drogi rodne,bo to byłoby już niebezpieczne dla malucha :ico_olaboga:

Dzwoniłam dzisiaj do babci (mieszka razem z moimi rodzicami) i się wygadała że moja mama potajemnie już kupuje ciuszki dla mojego malucha :ico_szoking: (wczoraj gadałam z mamą i sie nie przyznała) Podobno samych bodziaków 5 kupiła,tylko nie wiadomo jaki rozmiar,ale pewnie większy niż ja na początek potrzebuję.A teraz hit dnia.Kupiła różową sukieneczkę :ico_olaboga: Ciekawe co z nią zrobi jak jednak okaże się że noszę w brzuszku Hubercika ?Pewnie da komuś na prezent,albo będzie czekać na kolejną dzidzię. :ico_noniewiem:

lilo

21 sie 2009, 11:53

tylko rzeczywiście trzeba się upewniać czy nie są zbyt ciężkie
Ja mieszkam w domku więc dla mnie to bardzo pośredni argument. A spacerówkę i tak mam po Piotrusiu więc i tak się nie łudzę że głęboki będzie malutki - jak trzeba będzie go przewieźć to i tak sporo miejsca zajmie i tak :ico_oczko:
Kupiła różową sukieneczkę Ciekawe co z nią zrobi jak jednak okaże się że noszę w brzuszku Hubercika ?
Hihi - no cóż - widać musiała być baaaardzo ładna i mama nie mogła się oprzeć :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sie 2009, 12:01

Hihi - no cóż - widać musiała być baaaardzo ładna i mama nie mogła się oprzeć :ico_oczko:
Może i sukieneczka ładna,ale chyba bardziej mojej mamie chodzi o to że bardzo chciałaby wnusię.Sama ma 2 córki i jak kiedyś mi mówiła,nie wyobraża sobie by miała syna.Jak chodziliśmy do znajomych rodziców to nigdy nie ciągnęło jej do bawienia się z chłopcami.Albo jeszcze z przewijaniem,przewinąć dziewczynkę mogła,ale chłopca już nie :ico_puknij: Nie wiem dlaczego. Jest ściśle nastawiona na jedną płeć,ale mało mnie to interesuje.Ja mogę mieć zarówno chłopca jak i dziewczynkę,mało istotne.
Ja mieszkam w domku więc dla mnie to bardzo pośredni argument. A spacerówkę i tak mam po Piotrusiu więc i tak się nie łudzę że głęboki będzie malutki - jak trzeba będzie go przewieźć to i tak sporo miejsca zajmie i tak :ico_oczko:
To zazdroszczę.Ja mieszkam na 2 piętrze,ale u mnie w bloku jest takie pomieszczenie zamykane na klucz,gdzie ludzie wózki,sanki i inne rzeczy zostawiają by często nie dźwigać.Więc będzie gdzie wózek zostawiać,jak męża nie bedzie do pomocy.

lilo

21 sie 2009, 12:18

To zazdroszczę
Ja ogólnie wychowana jestem na wsi więc nie bardzo wyobrażam sobie mieszkania w bloku. Mieszkałam 2 mies. z teściową i było mi strasznie ciężko. Teraz mamy domek i choć też nie jestem w 100% zadowolona bo to jednak typowe osiedle w mieście i z każdej strony ulica i domy to jednak wolę domek :ico_sorki:
Jest ściśle nastawiona na jedną płeć,ale mało mnie to interesuje
Troszkę to dziwne ale jak będzie wnusio to pewnie jej się odmieni i zakocha się w małym faceciku :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2009, 12:47

łóżeczko też fajne Ja kupię taki kolor
akurat tam chodzilo mi o sama posciel :ico_oczko:
a lozeczko bedzie najzwyklejsze, biale z Ikei :ico_oczko:

geheimnis, niezla twoja mama jest :ico_oczko: moze jej przypuszczenia sie sprawdza i bedzie dziewczynka :ico_oczko:

co do wozka to u mnie bez roznicy czy ciezki czy lekki
winda jest :ico_oczko:
a nawet jakby sie popsula to nie wniose wozka na 6 pietro :ico_haha_01: :ico_oczko:

ja wrocilam z miasta
niestety musialam odwiedzic dentyste :ico_olaboga:
po drodze wypadlo mi tymczasowe wypelnienie, ktore mialo wytrzymac przynajmniej do stycznia :ico_noniewiem:
pielegniarka zalozyla mi dzisiaj takie wypelnienie ale ze nie bylo zadnego dentysty to w nast tyg czeka mnie wizyta
bo musi to byc porzadnie zrobione

Awatar użytkownika
justka:))
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

21 sie 2009, 13:08

i juz po wizycie.. wiesci zaskakujace... sluchalam tetna 144 .. babcia powiedziala ze ten odglos przypomina jej jadący pociąg... ciekawe porownanie... pozniej badanko i usg.. a tu niespodzianka .. brak sisiorka... za dwa tygodnie badanie prenatarne ... lozysko prawidlowo umiejscowione... uuu same niespodzianki... i tak z chlopczyka zrobila sie dziewczynka...
:-D :-D :-D :-D
lece dziewczyny kochane obiadek zrobic ..

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2009, 13:34

i tak z chlopczyka zrobila sie dziewczynka...
hehe to niezle :ico_brawa_01:

a w ktorym tyg lekarz mowil ze to chlopiec??

lilo

21 sie 2009, 13:34

justka:)), no to mamy kolejną dziewuszkę :ico_brawa_01: Gratulacje :ico_brawa_01:
za dwa tygodnie badanie prenatarne ...
A czemu robicie???

Awatar użytkownika
justka:))
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

21 sie 2009, 13:56

i tak z chlopczyka zrobila sie dziewczynka...
hehe to niezle :ico_brawa_01:

a w ktorym tyg lekarz mowil ze to chlopiec??
na poprzednim a bylo to 31 lipca... w 16 tyg

[ Dodano: 2009-08-21, 14:00 ]
justka:)), no to mamy kolejną dziewuszkę Gratulacje
ze wzgledu na pierwsza ciaze.... ( oblumarla w 4 miesiacu) wiec gin powiedziala ze sa wskazania i dala mi skierowanie... ale na dzien dzisiejszy wszystko jest w porzadku dzidzia rosnie ... tupala strasznie nozkami a jak to fajnie wygladalo na monitorze.. gin sie smiala ze kilomety juz za wczasu bije.... ale juz duza nie dala sie zmierzyc... fikala jak nie wiem ...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”