Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 gru 2008, 16:16

niktusia, to troszkę posprzątałaś
a płytki kiedy indziej nagrasz

jedwabna, no to ładnie mąż se pochlał , a ty z :ico_nerwusek: na niego czekałaś??

ale za to pewnie jaki dziś i przez kolejne dni będzie dla ciebie miły :-D
och będzie najwspanialszym mężem pod słońcem zobaczysz :-D
a ty mu jeszcze tam wygadaj, że on se baluje, a ty :ico_ciezarowka: musisz w domu siedzieć i nie masz rozrywki, tak żeby go sumienie ruszyło :-D

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

12 gru 2008, 16:35

manenka nic to nie da. on twierdzi ze go sama wyslalam a teraz sie obrazam. nawet obiadu nie zjadl bo ma kaca i poszedl spac. zreszta jak byl przed chwilka w kuchni to sie wielce pytal czemu ja taka obrazona. nonono!!! ale jestem wsciekla! nie odzywam sie do niego i juz!

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 gru 2008, 16:42

jedwabna, no to ładnie :ico_olaboga:
ciekawe jakby on się poczuł jakby cię wysłał na jedno piwko a ty wracasz nad ranem pijana :ico_noniewiem:
ach ci faceci :ico_puknij:
teraz wychodzi na to , ze to twoja wina :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

12 gru 2008, 17:05

nic to nie da. on twierdzi ze go sama wyslalam a teraz sie obrazam. nawet obiadu nie zjadl bo ma kaca i poszedl spac. zreszta jak byl przed chwilka w kuchni to sie wielce pytal czemu ja taka obrazona. nonono!!!
faceci to zdecydowanie inny gatunek kt ciężko czasmi zrozumiec :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-12-12, 16:06 ]
a co do siary i innych wycieków to u mnie ani kropelki..mam nadzieje ze bede miec pokarm..

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 gru 2008, 17:10

faceci to zdecydowanie inny gatunek kt ciężko czasmi zrozumiec :ico_olaboga: :ico_olaboga:
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: tak jest :-D
a co do siary i innych wycieków to u mnie ani kropelki..mam nadzieje ze bede miec pokarm.
no na pewno będziesz mieć pokarm :-D
Beatris tak miała i wiele innych dziewczyn, tez przed porodem nic nie miały , a po od razu wszystko :-D

a to może ja jakiś dziwny przypadek jestem :ico_noniewiem:
albo przez te skurcze porodowe jakiś zły impuls poszedł do piersi i zaczęły już produkować siarę i mleko bo myślą , ze Mike jest juz na świecie :ico_oczko:
a tu nie niespodzianka jeszcze w brzuszku :ico_brawa_01: :-D

Awatar użytkownika
jedwabna

12 gru 2008, 18:07

teraz wychodzi na to , ze to twoja wina
dokladnie. teraz to on mowi ze przeciez go sama wyslalam. ehhh nie odzywam sie do idioty teraz. w du.. go mam i tyle. ja nie bede teraz nad nim skakac :ico_nienie:
ale przyznam szczerze ze czuje sie zawiedziona jak nie wiem co! i urazona.
teraz fajnie on sobie siedzi w salonie a ja w sypialni z laptopem na kolanach stukam...
faceci to zdecydowanie inny gatunek kt ciężko czasmi zrozumiec
no a oni tak samo mysla o nas. co za dupki...
albo przez te skurcze porodowe jakiś zły impuls poszedł do piersi i zaczęły już produkować siarę i mleko bo myślą , ze Mike jest juz na świecie
hmmm calkiem mozliwe. faktycznie moze to i przez to. no ale to jeszcze sie moze unormowac.

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

12 gru 2008, 18:48

czesc nie miałam dzisiaj neciku chyba poszedł sobie na jakis spacerek i dopiero teraz wrócił :-)
i dopiero teraz spełniam twoją prośbe manenka

Ubranka:
• ok 4 - 6 koszulek bawełnianych z długim rękawem
• ok. 4 - 6 bawełnianych kaftaników z długim rękawem (lepiej bez kołnierzyka)
• ok. 4 - 6 bawełnianych śpioszków (najlepiej na zatrzaski)
• 2 - 3 skarpetki bawełniane lub buciki bawełniane
• 2 sweterki
• 4 pajacyki
• 4 body z długim rękawem rozpinane w kroku
• 2 spodenki
• 2 czapeczki lekkie
• 2 czapeczki bawełniane
• rękawiczki niedrapki
• ciepły śpiworem do spania

• kombinezon zimowy
• 2 x rękawiczki
• 2 x ciepła czapka
• rożek
Pościel i pieluchy:
• 1 kocyk grubszy
• 1 kocyk cienki
• kołderka
• 2 poszewki na kołderki
• 2 x prześcieradło do łóżeczka,
• 2 x ceratki do podłożenia pod prześcieradło
• 10 pieluch z tetry
• ok.5 pieluch z flaneli
• dziecięcy ręcznik frotte z kapturkiem
Kosmetyki:
• mydło natłuszczające, delikatne, bezzapachowe, lub żel dla dzieci
• oliwka dla niemowląt
• szampon
• kremy na pupę
• wazelina (do natłuszczania termometru)
• gaza bawełniana
• waciki bawełniane, płatki kosmetyczne
• duże płatki kosmetyczne do przemywania pupy
• patyczki kosmetyczne
• sterylne gaziki 5 opakowań (9x9) do pępka
• spirytus 70 % (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1)
• sól fizjologiczna – małe fiolki 5-10ml
• proszek do prania bez fosforanów
• puder
• chusteczki jednorazowe nawilżające do ciała (niemowlęce) najlepiej w pudełku
• pieluchy jednorazowe
• proszek do prania Lovela, Dzidziuś, płatki mydlane
Akcesoria:
• myjka,
• nożyczki dla niemowląt do obcinania paznokci , chicco, bebe comfort tylko nie canpol
• szczotka do włosów,Canpol
• termometr do wody,
• termometr do pomiaru temperatury ciała
• pałeczki do czyszczenia uszu i noska,
• gruszka gumowa do usuwania wydzieliny z nosa
• pojemnik na wodę (do przemywania pupy)
• butelka do karmienia 300 ml
• butelka do karmienia mała
• opakowanie na butelkę
• podgrzewacz
• szczotka do mycia butelek
• smoczek
• opakowanie na smoczek
• łańcuszek do smoczka
• wanienka do kąpieli
• łóżeczko (+materacyk) z szufladą
• karuzela nad łóżeczko
• leżaczek
• blat do przewijania
• mata edukacyjna
• fotelik samochodowy
• wózek
• poducha do karmienia
• kubek niekapek
• herbatka koperkowa – Kipp

Zabawki:
• grzechotka
• gryzaczek

DLA MAMY:
• szlafrok
• 2 koszule rozpinane z przodu z krótkim rękawem
• 1 koszula na poród z krótkim rękawem
• Kapcie
• Klapki pod prysznic
• 2 - 3 ciemne ręczniki
• 1 ręcznik do włosów
• Biustonosze dla mam karmiących
• laktator
• wkładki laktacyjne (lepsze są przezroczyste)
• skarpetki na poród
• skarpetki na później
• majtki- jednorazowe poporodowe
• suszarka do włosów
• ubranie na wyjście
DLA MAMY KOSMETYKI:
• szare mydło
• Żel do higieny intymnej
• Saszetki Tantum Rosa
• Żel do kąpieli
• Szczotka i pasta do zębów
• Szampon i szczotka do włosów
• Dezodorant
• Krem do twarzy
• Balsam do ciała
• Malowanka do ust
• Przybory do paznokci
• Lusterko
• Ręczniki papierowe
• Papier toaletowy
• Chusteczki higieniczne
• Bepanthen na poranione piersi lub maść Purelan

PROWIANT:
• Woda mineralna
• Sokj
• Herbatniki, biszkopty
• Sztućce, kubek

• Telefon
• Aparat foto
• Ładowarka do tele

ona jest bardzo rozbudowana ale każda wybierze sobie co jej tam bedzie pasowac i uzna ze potrzebuje

a propo "wycieków" z piersi to ja nic takiego nie zaobserwowałam i moze u ciebie to efekt niedawnych przejść

na ten weekend zostałam sama w domu bo mój P pojechał do W-wy na Rajd Barbórki i wróci dopiero w niedziele
niedawno złożylismy w miejscowosci tesciów wniosek o mieszkanie socjalne i dzisiaj moi teściowie mieli dzisiaj komisję sprawdzającą warunki domowe, ciekawe kiedy będzie jakaś decyzja czy mamy szanse na mieszkanie

[ Dodano: 2008-12-12, 18:50 ]
Ragazza a może coś pod Krk pomyślcie? bo tu w wawie są ceny kosmicznie, a już okolice tak jak ja mieszkam to różnica ogromna, a do wawy mam 8km, do centrum 15....
no własnie złożylismy wniosek o mieszkanie ale w miejscowosci ok45km od Kraka

[ Dodano: 2008-12-12, 18:53 ]
jedwabna, ja tez tak mam ze jak mój gdzies wyjdzie to nie moge zasnac jak nie wróci do domu a on sie dziwi czemu ja nie spie
tylko moj na drugi dzien to jest potulny jak malutki piesek
i juz sama sie stresuje co bedzie za tydzien bo mam w pracy tzw wigilie i ciekawe kiedy i w jakim stanie wróci do domu

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

12 gru 2008, 21:29

a znasz już termin cesarki??
23 grudnia mam wizytę to myślę że już poznam....

mój też nie wie kiedy stop powiedzieć, jak zacznie to do upadłego. pytam go nieraz, nie możesz zrobić przerwy jak Ci szumi? nie zapala Ci sie światełko -stop??? a On że zapala mu sie jak Go suszy następnego dnia rano :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
ja mam tak, że jak pije to czuje że jeszcze jeden drink i po mnie - robie wtedy przerwe, zjem coś, pogadam czy potańcze i znowu spokojnie drinka moge, a chłopy to jak....

my po świątecznych zakupach - wszystkie prezenty mam kupione, o rany jak sie ciesze :ico_haha_01: kasy poszło pełno, boli mnie wszystko od łażenia, ale z głowy....

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 gru 2008, 21:47

Ragazza555, dziękuję bardzo za listę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
niedawno złożylismy w miejscowosci tesciów wniosek o mieszkanie socjalne i dzisiaj moi teściowie mieli dzisiaj komisję sprawdzającą warunki domowe, ciekawe kiedy będzie jakaś decyzja czy mamy szanse na mieszkanie
ale by było fajnie, trzymam kciuki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
23 grudnia mam wizytę to myślę że już poznam....
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a On że zapala mu sie jak Go suszy następnego dnia rano :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
ja mam tak, że jak pije to czuje że jeszcze jeden drink i po mnie - robie wtedy przerwe, zjem coś, pogadam czy potańcze i znowu spokojnie drinka moge, a chłopy to jak....
bo my myślimy o skutkach, o tym co sie będzie z nami działo na następny dzień, a faceci nie :ico_haha_01: :ico_haha_01:
my po świątecznych zakupach - wszystkie prezenty mam kupione, o rany jak sie ciesze :ico_haha_01: kasy poszło pełno, boli mnie wszystko od łażenia, ale z głowy....
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A ja telefon już sobie kupiłam i w końcu mogę sobie dzwonić do męża na No numer :-D :ico_brawa_01:

A co do picia, to mój mąż nie lubi pić, a jak pije i nie chce się nawalić to ma taka lampke i do gardła nikt mu wódki nie wleje, a więc co do picia to ja na niego nie narzekam, bo to on zawsze mnie woził po dyskotekach jako kierowca a ja jako balowiczka piwkowałam :ico_zdrowko:

No i jutro mnie nie będzie cały dzień bo jedziemy do Oslo do koleżanki z TT, ma mi dać wszystkie swoje rzeczy po synku i takie tam pierdoły :-D :ico_brawa_01:

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

12 gru 2008, 22:27

ide sie umyć, może sie poucze, choc mamy gości, ale sami faceci więc nie musze siedzieć - oglądają tv z mężem przy drineczkach :ico_haha_01:
ma taka lampke i do gardła nikt mu wódki nie wleje
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Niego

a Ty uważaj jutro w podróży, poduszki sobie weź żeby wygodnie po królewsku siedziec :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”