eSKa
4000 - letni staruszek

08 sty 2008, 13:32

Kocura filmik faktycznie robi wrażenie, ale w tym wieku to jakos mało apetyczne takie jedzonko :-D

Ewasiek ze znalezieniem dobrej niani to faktycznie może być cięzko, najlepiej ktoś polecony np przez znajomego bo kurcze tak z całkiem obcą babą to strach dziecko zostawić.
Jak ja wróce do pracy to Olek (na szczęśćie) będzie na zmianę z jedną albo drugą babcią, ale do końca jeszcze nic nie wiadomo bo ja ciągle kombinuje z tą moją pracą, jakoś nie mam ochoty wrócić na cały etat. Na razie nie zapeszam, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
to Oluś bedzie spał 3h o rany, mój Szymon to max 1,5h i wyspany
Olo przeważnie o tej porze tyle spi (tzn 11.00 - 14,30) tylko że tak naprawde to jego jedyne spanie w ciągu dnia, no czasem jeszcze koło 18.00 spi tak 1/2godz ale to raczej rzadkość.

A co do odchudzania to ja własnie wczoraj zaczęłam sie zastanwiać żeby troszke ograniczyć jedzonko bo znów przytyłam 2kg :ico_szoking: przed ciazą miałam 51 a teraz to już 57 :ico_placzek: , wiem że tego nie widać ale jakoś sama świadomośc że to tak blisko 60kg źle na mnie działa. No ale lepiej mieć wiecej i byc zdrowym niż mniej a potem wylądować w szpitalu. A anoreksja i bulimia to naprawdę straszne choroby, bo zeby sie z tego wyleczyć to niestety same leki nie pomogą :ico_nienie:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2008, 13:53

masakra ten film!!!to juz kazirodztwo wg mnie...
dziewczyny nie muszę Hani podtrzymywać w tej chuście,w tej pozycji można po skończonym 3 miesiącu życia jak dziecko już panuje na główką,Hania nie lubi juz byc nozona w pozycji lezącej,chyba że w chuście to wtedy po chwili zasypia,ale w tym wikeu dziecko i tak powinno 90% czasu spędzać w pozycji leżącej,a moja mała atletka juz sama sie podnosi do siadania... :ico_noniewiem:
przez ten film mam traumę

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 sty 2008, 14:11

:ico_szoking: :ico_szoking: Kobietki Co to za film!! O Zgrozo!! Zaraz go mamie pokażę!!

Wiecie co dostałam smsa od M siedzimi na Poliscjii Erka w nas wjechała!!! :ico_szoking: myślałam że spadne z fotela... twierdzi że nic mu się nie stało!! Dziś zadzwoni to się dowiem co takiego sie wydarzyło bo naprawdę aż mną zatrzęsło!!

Chusty sa super i tez się zastanawiałam bo w sumie na wiosne zamiast do sklepu np. supermarketu z wózkiem to Hop Marcelinke do takiej chusty i bez kłopotu... z tym że kurde mam wózej i jeszcze chusta no nie wiem zastanawiam się nad tym cały czas, bo to rzeczywiscie ułatwia życie!!

Ewasiek ja niedawno w Pierwszej Miłosci oglądałam jak wynajęta niania zajmuje się chłopczykiem :D:D byłam mocno poruszona a to film.. .a niedawno w telewizji było jak niania na oczach małego chłopaca bawiła się wybratotrem i przeżywała orgazm wogóle nie interesując się tym jaki to ma wpływ na psychikę dziecka... jak już miała taką potrzebe to mogła nie wiem wyjść do WC ale i tak uważam że to chore!! Kiedyś też była mowa jak niania uprawiała sex ze swoim zaproszonym partnerem.... Najlepiej mieć faktycznie tak jak mówi eSKa nianie zaufaną poleconą przez znajomą.

eSKa
4000 - letni staruszek

08 sty 2008, 14:17

siedzimi na Poliscjii Erka w nas wjechała!!!
:ico_szoking: :ico_olaboga: całe szczęście że nic im sie nie stało

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2008, 14:42

Hej, dzien dobry :-)

Lalka, wklej jeszcze raz to zdjecie bo go juz nie ma a ja nie zdarzylam obejrzec :ico_sorki:
Eve, Szymciu swietny na zdjatkach, a zdjecie "fryzurki" mnie rozwalilo :-D
Kocurka, ja filmiku nie obejrze bo az nie chce prowokowac kompa to nowych wyzwan i tak cud ze tt mi sie otworzyl :ico_sorki:
Eska, ja to waze wiecej niz z miesiac po porodzie :-( Ale juz niedlugo zaczynam trenowac tanco-gimnastyke (salsa, miedzy innymi :ico_brawa_01: ), to na pewno do wakacji laska bede ;-) Juz kostiumu kapielowe ogladalam i mam na kilka ochote ale do nich brzusioto podstawa :-) A odchudzac sie nie zamierzam, za bardzo lubie jesc :-D

Dziewczyny, od Swiat jem Deprim Forte i mowie wam w szoku jestem jak mi lepiej. No, nie uwierzylabym jakbym nie sprobowala :ico_brawa_01: pewnie beda gorsze dni ale mysle ze szybciej bede stawala do pionu :-D Jakby co;-) polecam!!!

Nell zaczela sie budzic na jedno karmiponko w nocy wiec chyba te porcje mleka na noc bede jej zageszczac lekko kleikiem ryzowym. Czy ktoras wie jak to sie najlepiej robi? Moze Ewasiek?

Ja na wiosne kupuje nosidlo Baby-Björn. Jest ekstra. Mozna nosic w dwie strony, wysoka podporka na glowke, otwory na raczki a jak siedzi dzidzia tylem do mamy to ta podporke sie wywija i nawet dokupuje takie specjalne sliniaczki na to nosidlo zeby nie bylo poslinione. Generalnie szwedzka jakosc hehe Polecam rowniez! Szczegolnie model Aktiv bo nie ma szans aby pociecha sie w nim pocila.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2008, 14:58

evenie wiem, czy to ma znaczenie, ale gdzieś czytałam,żeby nowe jedzonko wprowadzać rano, bo wtedy można poobserwować cały dzień, czy jest ok. Ale chyba dotyczy to "prawdziwego" jedzenia a nie kleiku.

Ja tez myślę nad powrotem do pracy.... Szkoda mi Zuzi zostawiać nawet z mamą. Ale trzeba będzie :ico_placzek:
Koleżanka z pracy jest w ciąży i zastanawiam się, czy można iść na wychowawczy na 3 m-ce. Bo wtedy nie musieliby zwalniać na "chwilę" tej dziewczyny co jest za mnie i zostałaby za tą, co jest w ciąży.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 sty 2008, 16:03

mama_zuzi1980, czy ten Deprim można stosowac podczas karmienia piersią..?

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

08 sty 2008, 16:52

Justyna_Bochnia, no to musiałaś sie nieźle przestraszyć po tym smsie, najwazniejsze ze wszyscy cali i zdrowi, daj znac co sie dokladnie wydarzyło :ico_olaboga:
Ale juz niedlugo zaczynam trenowac tanco-gimnastyke (salsa, miedzy innymi :ico_brawa_01:
no no, brzmi kusząco :-D a to bedziesz trenowac w jakiejs zorganizowanej grupie czy sama w domku??
Dziewczyny, od Swiat jem Deprim Forte i mowie wam w szoku jestem jak mi lepiej.
super że pomaga, choc wiadomo ja życzyłabym Ci zebys nie potrzebowała tabsów :ico_sorki:
Ja na wiosne kupuje nosidlo Baby-Björn. Jest ekstra.
tylko ta cena powala :ico_olaboga: oglądałam na allegro :ico_oczko:
evenie wiem, czy to ma znaczenie, ale gdzieś czytałam,żeby nowe jedzonko wprowadzać rano, bo wtedy można poobserwować cały dzień, czy jest ok. Ale chyba dotyczy to "prawdziwego" jedzenia a nie kleiku.
no Szymuś już wmucił mleczko z 3 łyżeczkami kleiku
mleko tak zgęstniało od tego że Szymul nie mógł uciągnąć przez smoczka nr3 tej mieszanki, wiec dalam mu to łyzeczka, zjadł wszystko i po tym był mega bek :-D
mam nadzieje ze nic mu po tym nie bedzie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

08 sty 2008, 17:06

Witam dziewczynki.
Eve super zdjęcia,najlepsze to po kąpieli :ico_brawa_01: z fryzurką.
Justyna dobrze że nic Twojemu sie nie stało.
Ewasiek trzymam kciuki żebyście znaleźli super nianię.Gdybyście mieszkali u mnie w mieście to bym poleciła wam moją babcie która od dawna zajmuję sie bobasami,wychowała już grupkę maluchów :-D
Ja dziś taka niewyspana chodzę,nie mam wogóle siły,a na dodatek mi maluszek nie chce dziś spać a myślałam że sie prześpię w dzień troszkę a tu nic.
Wiecie o tej uldze na wychowanie dzieci tyle już słyszałam ze nie wiem co jest prawdą.My sie rozliczamy sami więc niema problemu tylko ze mówią że to nie dostaje się całych 1145 zł tylko jakoś zależy to od dochodów,sama nie wiem,zobaczymy.
My byliśmy wczoraj w tesco na zakupach po pampersy i chusteczki nawilżane.6 paczek chusteczek pampers jest za 31 zł to za jedną paczkę wychodzi po 5 zł.
A Eska nie robiłam testu bo byłam niedawno u lekarza i mnie badał,więc jakby co to by mi powiedział a poza tym to raczej niemożliwe żebym była w ciąży :-)

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2008, 17:17

Obrazek
idziemy na szczepienie trzymajcie kciuki

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”