Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2008, 15:22

Ragazza555, ja wiem , ze nic mi nie wolno i na prawdę nic nie robię
ale takie samopoczucie mam głupie, wiecie o co chodzi
takie wyrzuty sumienia mam , że on pracuje, po pracy gotuje mi obiad, potem pranie, prasowanie, sprzątanie, a ja sobie siedzę
muszę się z tymi myślami uporać :-)

a co do ciuszków to są zapakowane i poczekam, aż mąż wyjedzie do Pl na te parę dni, ja wtedy wypakuję z kartonu wszystko i na pewno popstrykam zdjęcia i wam pokaże
nie chce robić tego teraz bo to zostawiam sobie na zabicie czasu na te parę dni :-D

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

14 gru 2008, 18:52

hej dziewczyny!
a ja mialam dzis okropna nocke. najpierw przyszli do nas znajomi i siedzieliod 20 do 2 nocy :ico_olaboga: ale jakos dalam rade. a pozniej okazalo sie ze jest pelnia i ani ja ani moj maz niemoglismy spac. dzisiaj sie dowiedzielismy ze moja tesciowa i siostra meza tez nie mogly spac.
zreszta tak mi sie dzidzi ulozylo ze czulam sie przeokropnie ani na plecach, ani na boku nie moglam spac wogole. ciagle mnie kopalo po zebrach a to az bolalo :ico_olaboga: dopiero udalo nam sie usnac kolo 4 w nocy...

u mnie zaczelo sie wielkie debatowanie nad imieniem. i do tej pory nie wiemy jakie wybrac. kazdemu podoba sie co innego. ja to juz normalnie zglupialam. czemu jednym przychodzi z taka latwoscia wybranie ladnego imienia dla dzidzi a dla mnie to jest normalnie orka na ugorze. :ico_olaboga: podoba mi sie Nataniel (Natan) to z kolei moj maz mowi ze juz lepiej Dawid. a ja nie jestem przekonana. nikomu z kolei sienie podoba Natan :ico_zly: juz sama nie wiem jakie wybrac :ico_zly:

kregoslup mnie straszliwie boli. musze sie polozyc...

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

14 gru 2008, 20:07

hej
my byliśmy na mikołajkach w hotelu jan III sobieski, menu roberta sowy, jedzenie dobre i bardzo wykwintne, winka, soki, desery do wyboru do koloru ale dla dzieci atrakcji tyle co kot napłakał, raczej dla dorosłych impreza...
po powrocie m z małą do teściów poszedł a ja do domu niby sie uczyć - pisze niby bo już patrzeć na to nie mogę i tak naprawde rozłożyłam to a co chwila mnie coś korci, to herbatke sobie robie, to pranie wstawiłam, to drzemkę ucięłam nie wiem jak to będzie :ico_olaboga:

jeśli o porządki chodzi - mam czarne okna i czarne z brudu firanki - mąż obiecał że umyje ale jak to będzie - zobaczymy. olewam to, w te święta najważniejszy mały by był szczęśliwie donoszony.

Marcia :ico_brawa_01: dla męża

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

14 gru 2008, 20:08

u mnie tez jest problem z imieniem..ja bardzo bym chciaął Milenkę..ale nrazie akceptowana jest tylko Gabrysia..
ja jak odzyskam sowjego laptopa to wrzuce Wam troszke ciuszków mojej niuni :-D :-D

[ Dodano: 2008-12-14, 19:09 ]
a ja mialam dzis okropna nocke. najpierw przyszli do nas znajomi i siedzieliod 20 do 2 nocy :ico_olaboga: ale jakos dalam rade. a pozniej okazalo sie ze jest pelnia i ani ja ani moj maz niemoglismy spac.
wspołczucia..na mnie na szczescie księżyc nie działa..mam poprostu trochę jaśniej w sypialni..

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2008, 22:26

jedwabna, no to nie ciekawie masz z tym spaniem
ale słyszałam , że jak się ma już większy brzuch to żeby sobie włożyć poduszkę między nogi to się lepiej śpi, koleżanki mówiły, że to testowały i na prawdę działa :-)
chyba, ze to była taka noc przez ta pełnię :ico_noniewiem:

co do imienia to musicie się bardzo poważnie zastanowić, aby pasowało tobie i mężowi, reszta ludzi niech was nie obchodzi, oni muszą zaakceptować waszą decyzję, nie mają prawa się wtrącać, niech sami nazywają swoje dzieci jak chcą, a imię waszego dziecka to wasza indywidualna sprawa
a więc życzę powodzenia w szukaniu imion
P.S. Mój siostrzeniec to Nathan , a drugi Milan :-D

Beatris60, ta się najedliście :ico_brawa_01:
fajnie jest tak gdzieś od czasu do czasu wyskoczyć
a co do nauki, to masz racje jak się trochę poduczysz to nie będziesz mieć takiego stresu przed obrona , że nic nie umiesz
a więc jeszcze troszkę , wytrzymasz
a ja trzymam za ciebie kciuki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a powiedz jak się już czujesz??
brzuszek dalej twardnieje czy jest już lepiej??

mój mąż też już wziął się za porządki :-D
obiad ugotował, posprzątał :-D :ico_brawa_01:
a więc jestem z niego dumna :ico_brawa_01:
on jest taki bardzo pomocy facet, o co go nie poproszę to mam, nawet w nocy jak mi się czegoś zachce to jedzie do sklepu po to, dlatego jest taki kochany
a mnie dręczą wyrzuty sumienia , że go wykorzystuje za dużo :ico_noniewiem:
ale cały czas sobie wmawiam, że nie mam innego wyjścia i później mu się odwdzięczę :ico_sorki:
wspołczucia..na mnie na szczescie księżyc nie działa..mam poprostu trochę jaśniej w sypialni..
tzn nie masz nic z wilka w sobie??
i nie wyjesz do księżyca?? :ico_oczko:
ja też nie maiłam problemu ze snem

jeszcze 5 tygodni macie na wymyślenie imienia
a to mąż chce Gabrielę a ty Milenkę?? tak??

a ja stawiam :ico_tort: z okazji wkroczenia w 8 miesiąc :-D

Beatris60

14 gru 2008, 22:29

u nas imie jakoś szybko było wybrane, ale też nie każdemu w rodzinie sie podoba. ważne chyba żeby tylko rodzice je wybrali, żeby sie nie sugerować niczyim zdaniem. ja wypisałam mężowi na kartce z 6 imion które mi sie podobały i on z tego wybrał jedno.

[ Dodano: 2008-12-14, 21:35 ]
a powiedz jak się już czujesz??
brzuszek dalej twardnieje czy jest już lepiej??
dzięki kochana, ogólnie dobrze ale dziś po tej imprezce (to na stojąco było) miałam teraz wieczorem 3 skórcze normalne :ico_szoking: już myślałam by po nospe lecieć, ale przeszło....

spanie z poduszką między nogami i tak na wpół siedząco, na ość dużym podwyższeniu to dobry pomysł, ja tak robie i lepsze mam nocki.
on jest taki bardzo pomocy facet, o co go nie poproszę to mam, nawet w nocy jak mi się czegoś zachce to jedzie do sklepu po to
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a ja stawiam z okazji wkroczenia w 8 miesiąc
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: witamy w 8 m-cu :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2008, 22:42

Beatris60, fajnie, ze wam tak szybko poszło z imieniem :-D
miałaś dobry pomysł i od razu wypalił :-D

my też nie mieliśmy problemu z wybraniem imienia :-D
spanie z poduszką między nogami i tak na wpół siedząco, na ość dużym podwyższeniu to dobry pomysł, ja tak robie i lepsze mam nocki.
no właśnie o to mi chodziło :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
mi na razie nie potrzebne, ale później pewnie skorzystam z tej opcji :-D
dzięki kochana, ogólnie dobrze ale dziś po tej imprezce (to na stojąco było) miałam teraz wieczorem 3 skórcze normalne :ico_szoking: już myślałam by po nospe lecieć, ale przeszło....
o kurczę to nieźle :ico_szoking:
to ty bierz nospę bez zastanowienia, bo można aż do 3 tabletek naraz brać
a jak nie przejdzie to do szpitala jechać
ja to teraz od tego szpitala to muszę z 1 dziennie łykać :ico_noniewiem:

ale na szczęście jak ją szybko wezmę to wszystko mi przechodzi i brzuch nawet nie zdąży stwardnieć :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-14, 21:47 ]
właśnie się zmierzyłam i brzuszek mi przez noc znowu urósł :ico_haha_02:
ostatnio bardzo bardzo długo miałm 89cm, a teraz 92cm, a więc 3cm urósł :-D
za to waga przez ten szpital troszkę spadała :ico_noniewiem:
bo ważyłam już 61kg, a teraz 59,3kg :ico_noniewiem:
niby się w tym szpitalu leży i nic nie robi i tylko je ,ale tęsknota za domem robi swoje :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

15 gru 2008, 08:26

a to mąż chce Gabrielę a ty Milenkę?? tak??
tak...Gabrysia tez mi sie w sumie podoba ale bardziej Milenka :-D

[ Dodano: 2008-12-15, 07:27 ]
a ja stawiam :ico_tort: z okazji wkroczenia w 8 miesiąc :-D
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-12-15, 07:29 ]
a ja cos spac nie moge..tzn nocke w miare przesypiam ale jak mąz wstaje do pracy to juz poźniej nie zasypiem i tak placze sie od rana po domku

Beatris60

15 gru 2008, 08:38

a ja cos spac nie moge..
witaj w klubie, ja nie mogłam usnąć do 1.30 a o 6.30 obudziłam sie wyspana...pewno dłuższą drzemkę po śniadanku zaliczę, zaraz budzę małą i do przedszkola. w planach na dziś poza nauką oczywiście mam gotowanie grochówki, może jeszcze spagetti zrobię bo coś mnie naszła chęć....

manenka a jak mąż do pl wyjedzie to sama zostajesz całkiem? bo siostra i szwagier chyba też w pl???

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

15 gru 2008, 12:57

czesc dziewczyny
u mnie podobnie jak u jedwabna, była ciężka noc i nie mogłam spac na mnie pełnia też zawsze działała a n adodatek mój ot miał noc na rozrabianie i jak mi sie udało zasnac to mnie rozbudziły jego zabawy i musiałam wstac zeby go wyrzucic z pokoju i troszke sie nabiegałam za nim bo zaczoł sie chowac pod fotele przedemną myśląc ze to zabawa ale jak go wystawiłam z apokój i zamknęłam drzwi to znowu nie mogłam zasnąć a teraz cwaniak smacznie spi moze ja mu teraz poprzeszkadzam :-D
u mnie zaczelo sie wielkie debatowanie nad imieniem. i do tej pory nie wiemy jakie wybrac.
ja miałam wybrane imie Emilia ale wkurzyło mnie ze teściowa juz narozpowiadała naokoło wszystkim a ja chciałam zeby to była niespodzianka choc słyszała ze jak ktos mnie pytał to mowiłam ze jeszcze sie zastanawiamy i teraz myślę nad Darią ale musze przekonac meza bo on sie juz przyzwyczaił do Emilii :ico_olaboga:
a ja do domu niby sie uczyć - pisze niby bo już patrzeć na to nie mogę i tak naprawde rozłożyłam to a co chwila mnie coś korci, to herbatke sobie robie, to pranie wstawiłam, to drzemkę ucięłam nie wiem jak to będzie
ja tez miałam przeczytac co napisałam ostatnio bo jutro wypadałoby wysłac do promotora ale tez wymysłam sobie mnóstwo zajęc właśnie pranie robie i kręcąca sie pralka jest bardziej interesująca :-D
i tak placze sie od rana po domku
nie martw sie ja tez mam takie dni ze przepłakałąbym całe mój maz juz sie nawet przywyczaił do tych dni i wie ze nic mi nie jest tylko mówi ze poprostu moje oczka muszą sie "wypocić" a mnie jest aż głupio bo on sie bardzo przejmuje

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”