Nina okropnosc, dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo!! Ehh z malym dzieciaczkiem to trzeba caly czas na wszystko uwazac, chwila nieuwagi i.. nawet wole nie myslec
A tak ogolem to taki duzy juz Twoj synalek! I sliczny :D
No mega się wystraszyłam, szczęście, że wszystko jest ok. A i dziękujemy, fakt, nasz maluszek jest bardzo duży. Jak go ludzie widzą to pytają czy ma dwa czy trzy miesiące heh.
a wiecie co to jest ten odruch moro? co malenstwa wyrzucaja raczki w gore? to moj dzisiaj na cycku dwa razy przysnal i jak sie odklejal to 'cmoknal' tak glosno i az sie wystraszyl, caly podskoczyl i te raczki wyrzucal.. czasami tak smiesznie to wyglada :D jakby chcial powiedziec 'co jest kur**?!' :D:D
no mój mały ma tak często i dlatego go zawijam w kocyk, bo mi się rozbudza momentalnie jak mu te rączki polecą w górę, bo często przy okazji sobie w główkę trzepnie
Ladybird wlasnie mi przypomnialas ze mialam Oliwka dzisiaj wykapac
a on dopiero poszedl spac i znow go kurcze wykapie o 23..
jak czesto kapiecie malenstwa? ja co 2-3 dni, maly juz chyba polubil kapiele bo zawsze tak sie patrzy zdziwiony i nic nie marudzi, dopiero jak go wyciagne z wanienki to zaczyna sie krzyk..
a ja różnie kąpie. Zależy od pogody. Jak jest duchota to kąpiemy go codziennie, a jak chłodniej i mały mocno się nie pocił lub nie zakakał to co drugi dzień. Mój malec też już polubił kąpiele. Teraz jak go wkładamy do wody to stęka sobie ... "eh eh eh", a jak go wyjmuję, to też nie jest źle. Najbardziej jednak nie lubi ubierania w ubranka, bo nawet rozbieranie potrafi wytrzymać ładnie.
A tak w ogóle to hej wszystkim. Mój malec wczoraj miał kiepski dzień do spania i spał mi po 20minutek. Ale za to jak od 17 dał w kime, to tylko na jedzonko mi się przebudzał i nawet zmienianie pampersa nie było wstanie go rozbudzić. Za to godzina 5 a on oczka wielkie i "halo ja już się wyspałem, a wy jeszcze nie?"
Więc pomyślałam, że nie ma sensu go na siłę usypiać, wzięłam go do bujaczka i sobie posprzątałam w domku
[ Dodano: 03-09-2011, 06:24 ]
a i jeszcze mam do was pytanie: ile kropelek dziennie podajecie witaminy D3, bo mi doktor przypisała tylko jedną, ale mi się wydaje, że to jest za mało, bo mój Alanek jednak szybko rośnie i może mu nie wystarczać, tym bardziej, że ostatnio zauważyłam, że na ciemiączku ma ciągle jakby spoconą główkę i mama mi mówiła, że to mogą być objawy krzywicy