Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2008, 13:55

cześć dziewczyny

ja tez dziś wcześnie wstałam bo o 10.30 :-D
pogoda na plusie, ale chlapa się robi
dziś przylatuje do nas kolega z Pl :-D
mąż po niego jedzie na lotnisko po pracy i będą tu o 20 :-D
i zostaje tu do czwartku bo wraca z mężem do Pl , bo on będzie wracał naszym starym autem które sprzedajemy w Pl dla mojej młodszej siostry, a mąż nowym autem będzie jechał :-D
fajnie, będziemy mieć gościa, a więc będę miała z kim gadać :-D

tak...Gabrysia tez mi sie w sumie podoba ale bardziej Milenka :-D
to jakoś przekonaj męża może ci ulegnie :-D
manenka a jak mąż do pl wyjedzie to sama zostajesz całkiem? bo siostra i szwagier chyba też w pl???
mąż jedzie w czwartek, a szwagier w sobotę, mąż będzie z powrotem tu we wtorek, a wiec tylko parę dni będę sama, ale mam już ustawiona koleżankę pod telefonem i jak się coś będzie działo to przyjeżdża do mnie i wiezie mnie do szpitala, a wiec się nie martwię :-D

Ragazza555, :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
przypomniało mi się jak ja tez tak sie musiałam ganiać czasami ze swoim kotem :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
ja miałam wybrane imie Emilia ale wkurzyło mnie ze teściowa juz narozpowiadała naokoło wszystkim a ja chciałam zeby to była niespodzianka choc słyszała ze jak ktos mnie pytał to mowiłam ze jeszcze sie zastanawiamy i teraz myślę nad Darią ale musze przekonac meza bo on sie juz przyzwyczaił do Emilii :ico_olaboga:
no to was teściowa załatwiła :ico_olaboga:
Daria też ładnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
tez wymysłam sobie mnóstwo zajęc właśnie pranie robie i kręcąca sie pralka jest bardziej interesująca :-D
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

15 gru 2008, 14:17

olewam to, w te święta najważniejszy mały by był szczęśliwie donoszony.
zgadzam sie w zupelnosci!ja tez nie mam zamiaru sie za bardzo forsowac ze sprzataniem. ja to raczej posprzatam wszystko tak jak zawsze czyli kurze,dywany, podlogi i to by bylo na tyle. nawet nie mam zamiaru okien myc ale meza tez nie bede zaganiac. zmienie jedynie posciel, w planach mam zrobienie swiatecznych stroikow, ubierzemy choinke, zrobie salatke a reszte wezme odrodzicow jednych i drugich. pewnie i tak bede miec od nich bigos, salatki i wedliny pieczonewiec sie wogole o to nie martwie. wigilie tez obiezdzimy pol na pol bedziemy u moich rodzicow i meza. :ico_olaboga:
na mnie na szczescie księżyc nie działa..mam poprostu trochę jaśniej w sypialni..
nic tylko pozazdroscic. ja sie zawsze musze wymeczyc porzadnie. :ico_zly:
słyszałam , że jak się ma już większy brzuch to żeby sobie włożyć poduszkę między nogi to się lepiej śpi, koleżanki mówiły, że to testowały i na prawdę działa
nom ja tez probowalam i nic. a wrecz jeszcze mi gorzej bylo. bo ja sie musze pokrecic we wszystkie strony z 10 razy dopiero zasne przy dobrych wiatrach oczywiscie :ico_noniewiem:
a więc życzę powodzenia w szukaniu imion
P.S. Mój siostrzeniec to Nathan , a drugi Milan
a wiedzialam ze gdzies mi sie to imie obilo juz o uszy :-D tylko ze ja myslalam bardziej o imieniu Nataniel a w zdrobnieniu jest Natan ale mojemu mezowi sie wogole nie podoba i powiedzial ze woli zeby juz zostal Dawid lub Oliwier bo myslalam tez wczesniej o tych dwoch.
mój mąż też już wziął się za porządki
obiad ugotował, posprzątał
a więc jestem z niego dumna
on jest taki bardzo pomocy facet, o co go nie poproszę to mam, nawet w nocy jak mi się czegoś zachce to jedzie do sklepu po to, dlatego jest taki kochany
wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla meza :-D
a ja stawiam z okazji wkroczenia w 8 miesiąc
gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja wypisałam mężowi na kartce z 6 imion które mi sie podobały i on z tego wybrał jedno.
ja tez tak zrobilam ale nie podobalo mu sie zadne. moja ostatnia lista imon to:
FABIAN (FABIANEK)
NATANIEL (NATAN)
OLIWIER (OLI)
DAWID (DAWIDEK)
BARTOSZ (BARTEK)
OSKAR (OSKAREK)
HUBERT -
NIKODEM (NIKOŚ)
CYPRIAN (CYPRIANEK)
miałam teraz wieczorem 3 skórcze normalne już myślałam by po nospe lecieć, ale przeszło
odpoczywaj duzo i sie nie forsuj za bardzo :ico_nienie: nospe mozna brac bez przeszkod. ja mam nawet przepisana i juz od miesiaca lykam 2 tabletki dziennie.
właśnie się zmierzyłam i brzuszek mi przez noc znowu urósł
ostatnio bardzo bardzo długo miałm 89cm, a teraz 92cm, a więc 3cm urósł
ja to juz ze 100 bedemiec. ale puki co jeszcze sie nie mierzylam. ale nawet nie mam centymetra :ico_noniewiem:
chyba mnie zaraz wyrzucicie z tego frum bo tak sie rozpisalam ze chyba na 5 stron. koncze wiec juz i chyba skocze na miasto z kolezanka. moze kupie jakies prezenty w koncu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2008, 14:39

jedwabna, no mój mąż jeszcze wczoraj pomył wszystkie lustra w domu,
wyczyścił na błysk prysznic, zlew, całą łazienkę, szalał z mopem i odkurzaczem, oj dobry z niego facet :ico_sorki:
nom ja tez probowalam i nic. a wrecz jeszcze mi gorzej bylo. bo ja sie musze pokrecic we wszystkie strony z 10 razy dopiero zasne przy dobrych wiatrach oczywiscie :ico_noniewiem:
kurcze szkoda, że nie pomaga :ico_noniewiem:
a wiedzialam ze gdzies mi sie to imie obilo juz o uszy :-D tylko ze ja myslalam bardziej o imieniu Nataniel a w zdrobnieniu jest Natan ale mojemu mezowi sie wogole nie podoba i powiedzial ze woli zeby juz zostal Dawid lub Oliwier bo myslalam tez wczesniej o tych dwoch.
no to moze niech mąż na kartce wypisze 10 imion a ty 1 wybierzesz :ico_noniewiem: , a jak bedzie miał jakieś ale.... to powiesz mu, ze to jego pomysły na imiona i to je napisał ty tylko zaakceptowałaś :ico_haha_01: :ico_oczko:
:ico_nienie: nospe mozna brac bez przeszkod. ja mam nawet przepisana i juz od miesiaca lykam 2 tabletki dziennie.
to chyba już każda z nas bez nospy się nie rusza :-D
ja to juz ze 100 bedemiec. ale puki co jeszcze sie nie mierzylam. ale nawet nie mam centymetra :ico_noniewiem:
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: , ja sie mierzę metrówką z breloczka :ico_oczko:
chyba mnie zaraz wyrzucicie z tego frum bo tak sie rozpisalam ze chyba na 5 stron. koncze wiec juz i chyba skocze na miasto z kolezanka. moze kupie jakies prezenty w koncu :ico_noniewiem:
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
no co ty, fajnie, ze tyle napisałaś, jest co czytać :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
udanych zakupów
pochwal się po powrocie :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

15 gru 2008, 17:15

to chyba już każda z nas bez nospy się nie rusza :-D
ja tam jeszcze ani jednej nie zazyłam od poczatku ciazy..jakos mnie tak bardzo nie boli wystraczył magnez..a poz tym troche złego sie naczytłam o nospie wiec podchodzę do tego bardzo ostrożnie

dzis mam leniuszka na gotowanie dlatego kazał mężowi8 cos zakupic gotowego :-D

a co do prezentów to nadal nie mam pomysłów..mąż zrobił liste wiec cos tam wybiore ale rodzice i szwagier to dla mnie nadal zagadka..nie wiem co wybrac..bo oczywiscie im nigdy niejestnic potrzebne :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2008, 18:08

a poz tym troche złego sie naczytłam o nospie wiec podchodzę do tego bardzo ostrożnie
ja muszę barć jak tylko zaczyna mnie boleć,
bo w tamta niedzielę co mnie tak brzuch mocno rozbolał i stwardniał, to wzięłam sobie magnez 1, potem 2 i nie przeszło, potem nospe, 1, potem 2 i dalej nie przeszło
i teraz sobie myślę, że gdyby zamiast magnezu od razu wzięłabym nospe rozkurczowa to może bym uniknęła szpitala :ico_noniewiem:
ale to już po fakcie, teraz mogę sobie tylko gdybać

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

15 gru 2008, 18:17

ja muszę barć jak tylko zaczyna mnie boleć,
wiadomo kazdy robi wg swojego uznania..ja tego nie krytykuje.. :-)

Awatar użytkownika
jedwabna

15 gru 2008, 18:55

hello. ja jednak nie bylam na zakupach. nie chcialo mi sie a zreszta glowa mnie rozbolala :ico_olaboga: zrobilam na jutro dla meza nalesniki i tak sobie mysle ze jutro jak przyjedzie to nafaszeruje je szynka, serem zoltym,ogorkiem i pomidorem i obtocze w jajku i bulce i takie krokiety sobie jutro zjemy :-D
znowu sie teraz za bardzo najadlam i mnie uciska miedzy dzidzi a zoladkiem cos pod zebrami. juz od jakiegos czasu takmam.
na prezent dla meza wymyslilam ze mu kupie jakis ladny sweterek :ico_brawa_01:
bi bida chodzi w samych sportowych rzeczach a nic nie ma takiego elegantszego

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2008, 20:01

a do nas kolega nie dotrze :ico_noniewiem:
wkurzyłam się na niego bo zamiast wyjechać z domu o 9 , to wyjechał o 11 a to jest 250km na lotnisko a po 15 miał samolot, no i on oczywiście się uparł, ze i tak wcześnie o 11 wyjedzie to zdąży, a ja mu mówię, że mogą być korki to to czy tamto, ale on wie lepiej, a teraz mogę mu powiedzieć, a nie mówiłam , utknął w korkach i nie zdążył na samolot :ico_puknij:
wiadomo kazdy robi wg swojego uznania..
dokładnie tak, każdy bierze to co mu pomaga
zrobilam na jutro dla meza nalesniki i tak sobie mysle ze jutro jak przyjedzie to nafaszeruje je szynka, serem zoltym,ogorkiem i pomidorem i obtocze w jajku i bulce i takie krokiety sobie jutro zjemy :-D
pycha, aż mi ślinka cieknie :ico_haha_02:
na prezent dla meza wymyslilam ze mu kupie jakis ladny sweterek :ico_brawa_01:
no i bardzo dobrze :ico_brawa_01: :-D
ja jeszcze nie wiem co mojemu kupie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
jedwabna

15 gru 2008, 20:13

a do nas kolega nie dotrze
zamiast wyjechać z domu o 9 , to wyjechał o 11
utknął w korkach i nie zdążył na samolot
ach te chlopy. z nimi to jak z dziecmi... :ico_puknij: no ale nie bedzie probowal lapac nastepny samolot? tylko ze to pewnie juz kupe kasy wiecej wyjdzie...
Marcia77 napisał/a:
wiadomo kazdy robi wg swojego uznania..

dokładnie tak, każdy bierze to co mu pomaga
moim zdaniem nospa jest najlepsza. mitez juz zaczynal twardniej brzuch i nawet przeciez wyladowalam w szpitalu na EKG no i po tym fakcieodkad moja ginka zapisala mi nospe 2xdnia odeszlo wszystko jak reka odjal i sie wiecej nie powtorzylo. ja jej ufam i ja biore. komus w naszym stanie trzeba zawiezyc zwlaszcza ze czlowiek sam sie nie zna...

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2008, 21:07

ach te chlopy. z nimi to jak z dziecmi... :ico_puknij: no ale nie bedzie probowal lapac nastepny samolot? tylko ze to pewnie juz kupe kasy wiecej wyjdzie...
następny samolot jest w piątek dopiero :ico_olaboga:
a w czwartek mój mąż już musi jechac do Pl, no i by nie zdążył kolega przylecieć :ico_olaboga:
a najgorsze jest to, ze przed chwilą się dowiedziałam, że jak nie dotrze auto na święta to go nie kupi moja siostra :ico_zly:
no i jest strasznie zła :ico_zly:
bo teraz trzeba szukać innego kupca i to nie z naszej winy :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”