Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

24 paź 2007, 09:52

witajcie moje drogie panie i ich piękne dzieciaczki.

U nas nocka standard tzn niezliczona ilość pobudek na jedzonko. Teraz Maja siedzi i bawi się starą myszką od kompa. Wyniki okazały się w miarę dobre. Anemii nie ma , ale ma za małą objętość krwinki i za dużo płytek krwi. Dziś idziemy do alergologa.

Aga26 moja Majeczka najczęściej śpi na boczku, właściwie zawsze tak zasypia, a potem czasem przewróci się na wznak. Na brzuszku jeszcze nie widziałam żeby spała.

Kurcze dziewczyny, własnie zadzwoniła moja pani kierownik, tzn z mojej pracy przed porodem i zapytała czy nie przyszłabym do pracy od 1 grudnia. Szczerze mówiąc planowałam powrót na 1 stycznia i troszkę jestem zaskoczona. Jakoś nie potrafię wyobrazić sobie, że zostawię moją księżniczkę na tyle godzin, bo ona taki cycuś jest i nawet z butelki nie chce nic pić. Poza tym niewiele zjada innych rzeczy, bo na wszystko uczulona. Normalnie masakra :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: No ale cóż kiedyś do pracy trzeba wrócić, musimy za coś żyć. No nie wiem jak to będzie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku

24 paź 2007, 09:55

A oto obiecane zdjęcia:
Michu ze smoczkiem :ico_szoking: Obrazek
To ulubiony pluszak,hmm tylko niewiadomo co to, ale chyba małpka :-D
Obrazek
A to już w tarmoszeniu, go dziś rano-dodam że najlepsze w nulaniu są metki!
Obrazek

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2007, 10:03

ja wiem że łatwo pisać wszystko będzie dobrze i nie martw sie ale niestety ten moment musi kiedyś nastąpić żyjemy w takich czasach ze mało która mama może sobie pozwolić by zostać w domu i wychowywać dziecko musisz pomału Majeczke przyzwyczajać do innego mleczka może niech ktoś inny podaje jej butelkę żeby nie kojarzyła bo ona dobrze wie że ty masz cycusia i prędzej czy później jej dasz a na pewno będzie dobrze

Co do zasypiania to Julka spi na boczku

[ Dodano: 2007-10-24, 10:05 ]
nana, moja Jula też uwielbia metki czesto ma tak że łapie je paluszkami przystawia do buzi i śpiewa ale mam wtedy ubaw :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

24 paź 2007, 10:18

gosia sliczny misio w tym bombelku i smoczusiu :ico_brawa_01:

mela tez z maskotek jedynie metki uwielbia ciumkać :ico_haha_01: i ponad zycie kocha swoja kaczusie (metke dawno zjadła z niej ) więc koncówke odciełam) :ico_haha_01:

a to meli kaczusia ,która robi kwa kwa po naciśnięciu brzusia i mela tez woła ka ka ka

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 paź 2007, 10:25 przez Duszka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
urmajo

24 paź 2007, 10:23

po powrocie do pracy nie zamierzam rezygnować z karmienia piersią, muszę tylko nauczyć Majeczkę picia z butelki. Będę odciągała mleko i mam nadzieję, że ona będzie je wypijała :ico_noniewiem: Najgorsze jest to ,że będę musiała wstawać o 5 rano :ico_olaboga: bo praca daleko i godzinę zajmuje mi dojazd. Ale za to dzięki godzince, która należy mi się na karmienie będę kończyła już o 13:30 :-D

Awatar użytkownika
nana

24 paź 2007, 10:24

Dziewczynki moje kochane, mnie nie będzie przez pare dni...będę tesknić za wami i naszymi rozmówkami, jak tylko przyjade to dam znać! I z małym zaliczymy szczepienie,blee nielubię :ico_placzek: To do zobaczyska, całuski dla dzieciaszków! :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

24 paź 2007, 10:27

gosia juz tesknie :ico_placzek: czekamy na ciebie

Awatar użytkownika
urmajo

24 paź 2007, 11:45

nana będziemy tęskniły.

A mi dziś tt szwankuje :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Przez godzine nie mogłam się dostać na forum, a nawet strona nie chciała się ładować. :ico_noniewiem:

[ Dodano: 24-10-2007, 12:12 ]
No to na razie dziewczynki. Lecimy do tego alergologa.

[ Dodano: 24-10-2007, 14:16 ]
halo dziewczyny, gdzie Wy się podziewacie??????? :065:

Właśnie wróciłyśmy od lekarza. Wniosek: wszyscy lekarze są do du..... Chcą dużo zarabiać a pacjent załatwiany jest w 5 minut i jeszcze Ci powie, że bardzo przeprasza, ale ona ma pacjentów, a my to co???? Ale jestem zła. :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Ogólnie obejrzała Majkę stwierdziła, że źle nie wygląda, zapisała bebilon pepti i umówiła nas za miesiąc z nakazem rozszerzania drastycznego diety i obserwacji i tyle. Nic więcej. Zadnych zaleceń, maści, kremów itp. Kazała nawilżać, a nawet nie powiedziała czym, :ico_zly: Nie wzięła pod uwagę tego, że Maja i ja jesteśmy na strasznej diecie i dlatego mała tak dobrze wygląda. Ciekawe co będzie dalej.
No to się wyżaliłam. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: , ale musiałam. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie.

Awatar użytkownika
karolina24
Trzy tysiące lat minęło...

24 paź 2007, 14:35

Czesc kobietki
ja kurde jestem taka zalatana ze szok nie mam czasu ani na kawke ani na tt :( w poniedzialek wielkie sprztaniei wieczorem pojechalam do tesciow, wczoraj bylam u moich rodzicow caly dzien, dzis w domu kolezanka przyjezdza po pracy wiec gotuje obiad i ogarniam dom bo jakwieczorami przychodizmy to balagan tylko robimy a potem juz sie niechce sprztac i dlatego mnie tu nie ma ciagle bo sprzatam :( tzn ogarniam lepsze slowo:) jutro do mojej mamy bo maja rocznice slubu w piatek tez do mamy i do kosmetyczki (mame musze odwiezc do lekarza na usg bo popoludniu sa korki i lepie jsamochodem smignac niz autobusami bo samochidzikiem to wszedzie sie wepcham a sutobusem to jest sie uzaleznionym od niego no i do kosmetyczki zoribc pare rzeczy:)) nie no mowie wam a Wy tu klikacie klikacie i klikacie nie nadazam czytac a wogole to juz zapomnialam co kazda napisala za co bardzo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: to lece bo Macius na balkoniku spi i pewno zaraz sie obudzi albo bede musiala go dobujac moze jakos wpadne do Was ale pewno kolo weekendu ale tez niewiem :( ale czytam Was staram sie nabiezaco ctylko nie mam czasu na odp bo mi np sie tt strasznie zawiesza i nei mgoe niekeidy sie zalogowac nawet takze gorace buziak idla Was iWaszych szkrabiow papappa

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2007, 14:47

Gosiaczku oj tesknic to my na ewno będziemy wracaj szybciutko tu do nas
urmajo, no tak widze że i tobie sie nie udało z lekarzem ech szkoda gadać powiem Ci ze ogólnie to nic nie pozostaje jek szukanie w internecie informacji ja duzo właśnie dzieki temu zdobyłam wiedzy na temat alergii i dziękuje że w dzisiejszych czasach choc dzieki temu możemy pomagać swoim dzieciaczkom jest wiele mam które maja podobne problemy i dzieki ich radom możemy pomagac swoim maluszkom
wyr...ale sie wkurzyłam :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”