Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

18 gru 2008, 09:17

lżej mi na sercu jak się pogodziłyśmy
ciesze sie ze juz miedzy Wami oki :-D :-D
u nas dzis fatalna pogoda..leje deszcz i nic mi sie nie chce..przydałoby sie jednak w szafkach cos poskłądac..moze troszke poxniej mnie najdzie..

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

18 gru 2008, 10:58

manenka, dobrze, że sie pogodziłyście, mi też ciężko na sercu jak jest coś nie tak między mną a kimś bliskim, szkoda że to nieporozumienie wyszło wogóle i że siostra otwarcie nie powiedziała jaka jest syt. wiele kudzi niestety nie mówi o różnych sprawach a człowiek przecież telepatycznie się nie dowie.

u mnie też leje, dopijam :ico_kawa: i jade z teściową po zabawki dla dzieci.

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

18 gru 2008, 12:12

manenka dobrze ze sie wszystko wyjasnilo i ze sie pogodzilyscie :ico_sorki:

ja niedawno wstalam bo cala noc tylko kursowalam do lazienki.normalnie oczy mnie szczypia jak nie wiem i mam wrazenie ze nic nie spalam. zaraz ide sobie zrobic kawke na rozbudzenie. czekam na wiesci i=od meza czy wroci dzisiaj czy nie :ico_noniewiem: musze chyba zrobic biedakowi cos dobrego na obiadek.

mam takie pytanie do was. zaobserwwalam ze ostatnio mam jakas taka wieksza ochote... wiecie na co :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: tez tak macie? bo ja teraz to robilabym to na okraglo. hihi a w sumie to juz niedlugo wogole nie bedzie mozna tego robic. moja ginka powiedziala ze tak 6 tyg przed porodem lepiej zeby sie wstrzymac...

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!

18 gru 2008, 12:44

Ragazza555, :ico_brawa_01: nowy aviatorek super
:ico_wstydzioch:

Manenka, super, że wszystko dobrze z dzidzią, a resztą sie nie przejmuj lekarz wie co robi i trzeba mu zaufać bo byśmy zwariowały :-)

i dobrze ze z siostrą sprawa sie wyjasniła tylko szkoda ze od razu ci nie powiedziała prosto jak sie sprawy mają tylko cie narazała na stres i nerwy
Ragazza555 fajna fotka! ale ty chudzinka jestes
no teraz to juz nie taka chudzinka :-)

a ja własnie wróciła z badan i jestem głodna jak wilk bo byłam na czczo i robiłąm ten test po 2godzinach od wypicia glukozy ale pani nic nie chciała mi powiedziec na temat wyniku, ze ginka to sama podejmie decyzje co dalej i teraz to nie wiem czy sie denerwowac czy nie :ico_olaboga:
JAK ja wytrzymam do poniedziałku :ico_olaboga:
mam takie pytanie do was. zaobserwwalam ze ostatnio mam jakas taka wieksza ochote... wiecie na co tez tak macie?
u mnie podobnie tylko z tego co czytałam to teraz trzeba używac prezerwatywy bo w spermie jest cos co moze wywołać skurcze a teraz to raczej nie wskazane

a znowy na innej stronce w necie jest napisane tak
Ważne jest aby nie odbywać stosunków seksualnych w ostatnich 6 tygodniach ciąży. Utrzymywanie stosunków w tym okresie może doprowadzić do powstania zakażenia lub przyspieszyć akcję porodową.

i badz tu człowieku mądry :-D :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
jedwabna

18 gru 2008, 13:52

robiłąm ten test po 2godzinach od wypicia glukozy ale pani nic nie chciała mi powiedziec na temat wyniku, ze ginka to sama podejmie decyzje co dalej i teraz to nie wiem czy sie denerwowac czy nie
ja tez juz na dniach ide zrobic ten test. a tym ze ci nie powiedziala nic na temat wyniku to sie nie przejmuj bo u mnie identycznie reaguja, nawet sie kiedys sama zapytalam jak wyszly moje badania to mi powiedziala ze nie jej sie w to zaglebiac bo to nie ona jest lekarzem i dowiem sie na wizycie. wiec sama widzisz jak to jest... dlatego si enie denerwuj tylko czekajna wizyte u ginki :ico_nienie:
i badz tu człowieku mądry
no wlasnie! ale ja juz postanowilam ze bede sie sugerowac tylko tym co mowi moja ginka bo inaczej to bym chyba zglupiala :-)

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2008, 15:00

cześć dziewczyny

ja już samotna do wtorku i za pewne ciągle na tt będę
u nas pogoda tez kiepska, szarówka taka , odwilż i 6st na plusie
u nas dzis fatalna pogoda..leje deszcz i nic mi sie nie chce..przydałoby sie jednak w szafkach cos poskłądac..moze troszke poxniej mnie najdzie..
tak jak i u mnie ta pogoda, ja nie mam co sprzątać :ico_noniewiem:
a człowiek przecież telepatycznie się nie dowie.
dokładnie tak, dlatego najlepiej od razu powiedzieć o co chodzi, bo wróżkami to nie jesteśmy :ico_nienie:
jade z teściową po zabawki dla dzieci.
ale fajnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a jakie zabawki??
manenka dobrze ze sie wszystko wyjasnilo i ze sie pogodzilyscie :ico_sorki:
ja tez się ciesze :-D

jedwabna, no to mąż już niedługo będzie, ja na swojego do wtorku muszę czekać
a co do spania to dziś też latałam do ubikacji , bo wypiłam 2 herbaty przed snem, 4 szklanki wody i szklankę coli :ico_olaboga:

a co do sexu to ja się wstrzymałam odkąd miałam skurcze i nie będę już współżyć z mężem bo się boję , że może znowu coś się stać
a z resztą wcześniej miałam większa ochotę niż teraz , może dlatego, ze teraz układają się kości do porodu i mnie trochę to boli, a zwłaszcza w nocy, czuję się jakby ktoś mnie "kopnął w jaja"
Manenka, super, że wszystko dobrze z dzidzią, a resztą sie nie przejmuj lekarz wie co robi i trzeba mu zaufać bo byśmy zwariowały :-)
oj dokładnie tak jest :ico_sorki:
i dobrze ze z siostrą sprawa sie wyjasniła tylko szkoda ze od razu ci nie powiedziała prosto jak sie sprawy mają tylko cie narazała na stres i nerwy
no właśnie ta sprawa w ogóle nie powinna mieć miejsca :ico_nienie:

Ragazza555, do poniedziałku już nie daleko, dasz rade, wytrzymasz
a wtedy jak robiłaś badania to od razu ci powiedzieli jaki jest wynik??
ja trzymam oczywiści kciuki by wszystko było ok :ico_sorki:
ja tez juz na dniach ide zrobic ten test.
a wiec też trzymam kciuki za dobre wyniki :ico_sorki:

ja tego posta normalnie 2 godziny do was pisze, bo niby sama jestem, ale ciągle ktoś mi przerywa pisanie, to mąż dzwoni, to szwagier, to siostra 1 , 2 , 3 :ico_olaboga:
ale zamieszanie

Awatar użytkownika
Ragazza555

18 gru 2008, 16:10

dopiero wstałam bo jakos dziisja po powrocie z tych badan jakas drzemka mnie dopadła mam nadzieje ze nie bede miec problemów z zasnięciem wieczorem
ja tez juz na dniach ide zrobic ten test.
no to bede trzymac kciuki zeby dobrze wyszedł :-)
a wtedy jak robiłaś badania to od razu ci powiedzieli jaki jest wynik??
wtedy to wpisała koło wyniku jakąś max norme i ja ja miałam przekroczoną a teraz to mi powiedziała ze dla testu po 2 godzinach to nie ma norm :ico_szoking: troche to dziwne
ja znalazłam w necie ze jak wynik w 2godz jest 7,8-11mmol/l to jest stan przedcukrzycowy a jak >11mmol/l to cukrzyca a mnie wyszło 7,9mmol/l
wiec chyba nie jest tak zle

ja już samotna do wtorku i za pewne ciągle na tt będę
no to w ramach nudów mały przeglądzik ciuszków dla Michaela i obiecane foteczki :-D :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

18 gru 2008, 16:13

no ja od mojego pobytu w szpitalu tez zrezygnowałam z sexsiku choc ochota u mnie ogromna :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: ale coz trzeba bedzie jakos wytrzymac :-D :-D

Ragazza555wiem ze to sie łatwo mówi ale straj sie nie myslec o tym cukrze..

Awatar użytkownika
Ragazza555

18 gru 2008, 16:14

wiecie właśnie zdałam sobie sprawe ze my poza tt to nie mamy kontaktu wiec jeżeli manenka sie zgodzi to jakby trzeba było to ja poprosze meza zeby przez gg dał do ciebie jakis znak(bo mam ciebie wpisana jak sie kiedys do mnie odzywałaś) choc pewnie jak sie bede rozpakowywac z was ostatnia bo mam termin na 21 luty a ze jest on krótkim miesiacem to moze sie okazac ze mała sie urodzi juz w marcu

[ Dodano: 2008-12-18, 16:17 ]
Ragazza555wiem ze to sie łatwo mówi ale straj sie nie myslec o tym cukrze..
staram sie choc niestety jakos tak wychodzi ze musze myslec ciagle jak cos jem ale na szczescie nie wpadam jeszcze w paranoje :-D

joanna1111
Trzy tysiące lat minęło...

18 gru 2008, 16:19

Czesc dziewczyny jesli jestescie zainteresowane to zapraszam :ico_buziaczki_big:
http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=6065

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”