Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lut 2012, 21:29

malinowa19, ja mam na każdej wizycie takie usg kontrolne ekspresowe- sprawdza serducho i czy łożysko OK. A na 12tc i połowkowe umawiałąm się osobno. Teraz już pewnie będę miała tylko Dopplera na wizytach :ico_noniewiem:
ale rozumiem twój strach i lęk bo ja miałam dokładnie to samo. Słabo cię to pocieszy ale jak poczekasz do ruchów to wtedy już człowiek dużo spokojniejszy :ico_sorki:

Awatar użytkownika
malinowa19
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

21 lut 2012, 21:39

Marta26 - już naprawdę nie mogę się doczekać ruchów:)

a dzisiaj jak wstałam rano na jazdy to miałam taki fajniutki brzuszek, taki okrąglutki:) aż nie chciałąm się ubierać i wychodzić bo mogłabym tak patrzeć i patrzeć... :ico_haha_02:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lut 2012, 21:44

Martynka też mi się podoba imię myślałam nawet o nim :-)
Polecam, polecam... :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lut 2012, 21:52

bo mogłabym tak patrzeć i patrzeć... :ico_haha_02:
ja tak na swój patrzę bo skoo nie palnujemy więcej dzieci to muszę się nacieszyć :ico_haha_02:
Martynka bardzo ładne imię, mamy w bliskiej rodzinie :ico_haha_02:
zmykam leżakować bo mi dziś brzuch twardnieje, mała coś słabo ruchawa, dołem mnie okłada. jak ona się będzie dupką na świat pchała to jej ten tyłek przetrzepię :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: a na razie zdecydowanie woli być nogami w dół :ico_nienie:

[ Dodano: 21-02-2012, 20:53 ]
Mad., a ja właśnie twój opis porodu czytałam i się poryczałam. Dosłownie płukanie kanalików sobie ostatnio ciągle funduję :ico_noniewiem:

[ Dodano: 21-02-2012, 20:55 ]
Spokojnej nocy
Gosia - bez plamien :ico_sorki:
Kasiala i Madleine bez bólu :ico_sorki:
Aniulka smacznego z samego rana :ico_sorki:
Qanchita jakby Cię znów wzięło na babeczki to i o nas pomyśl :ico_sorki:
Malinowa bez zamartwiania się :ico_sorki:

papatki

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!

21 lut 2012, 21:59

doczołgałam sie żeby zajrzeć na chwilkę... uzależniłam się :ico_wstydzioch: dziewczyny wiecie dla mnei to nienormalne nigdy mnie tak nie bolało dzisiaj to jest jakaś kumulacja... jak jutro obudze się z takim bólem to zadzwonie do niego jeszcze raz ja nie mogę w ogóle lewejnogi podnieść do góry tylko rękami sobie pomagam :ico_placzek: nie wierze ze to normalne jest... wiem ze każda kobieta inaczej przechodzi ciąże ale to 5 miesiac a nie 8 czy 9 zebym ja tak kulała nigdy się mu nie skarżyłam ze mnie coś boli mimo ze boli od miesiąca ale teraz to płakać mi się chce :ico_chory: :ico_olaboga:

Mąż jutro idzie na rozmowę kwalifikacyjną trzymać kciuki :ico_sorki: a najlepsze jest to że pół roku temu teść ( zna tam dyrektorke) zostawił tam CV mojego Marka i nie wiadomo na jakie stanowisko :ico_szoking:

Gosia może ten synek będzie wrodzonym aniołkiem i będzie uspokajał starszego braciszka :-D

[ Dodano: 21-02-2012, 21:00 ]
Malinowa co do USG mam przy każdej wizycie :-)

[ Dodano: 21-02-2012, 21:01 ]
Marta a Tobie miłych snów i zeby nic Ci głozy nie zakszątało zwłaszcza jakięs ciążowe dolegliwości :-D

Awatar użytkownika
jolcia
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

21 lut 2012, 22:07

malinowa19 tak jak napisała Marta26 jak poczujesz pierwsze ruchy maleństwa to sie uspokoisz.
Ja na samym początku tez strasznie panikowałam wszystkim dosłownie, jak poczułam pierwsze kopnięcie mojej dzidzi to się uspokoiłam.
z wagą tez miałam niezaciekawie bo schudłam tylko że ja cały czas wymiotowałam i nie mogłam nic jeść.
Trzeba myśleć pozytywnie i pamiętac o tym, ze nie jesteś już sama i Twoje samopoczucie wpływa na dzidzię. głowa do góry będzie dobrze

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lut 2012, 22:08

zostawił tam CV mojego Marka i nie wiadomo na jakie stanowisko :ico_szoking:
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: to się chłopaak musi wykazać wszechstronnie :-D trzymam kciuki
Marta a Tobie miłych snów i zeby nic Ci głozy nie zakszątało zwłaszcza jakięs ciążowe dolegliwości :-D
luz, teraz jestem zajęta choróbskiem smyka to nic nowego sobie nie wkręcę :ico_oczko:

dobra,wyłączam kompa bo to gorzej niż narkotyk....

Awatar użytkownika
jolcia
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

21 lut 2012, 22:12

Kasiala a moze ciepła kąpiel Ci pomoże odprężysz sie mi pomaga na wszystko wtedy sie wyciszam i zapominam na chwile o wszystkim.
Trzymam kciuki za rozmowę
:ico_spanko: dobranoc

Awatar użytkownika
Kasiala

21 lut 2012, 22:13

no ja schudłam od zajścia w ciąże do 4 prawie 5 msc 9 kg i lekarz powiedział ze jest ok zresztą ja mu powiedziałam że w ciągu ostatniego roku przytyłam 16 kg pytał co było spowodowan tak nagłym przyrostem wagi to mu powiedziałam że papierochy poszły w niepamięć a tusza się odezwała :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

21 lut 2012, 22:13

ale naklikalyscie :-)

Gosiu - odpoczywaj mam nadzieje,.ze jutro juz plamien nie bedzie!!!!
ja jestem wsciekla bo 2 dni temu maz zmienial zwirek kotom i dzis wracamy do domu a taki smrod ze koniec ;/ ja nie wiem co one maja takie śmierdzące sr*** za przeproszeniem blleeeee

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”