biniu, oj mieszkanko fajne. Z lekka zanidbane było/jest... ale walczymy dzielnie (ściany, ogród, kuchnia, wszystko wyszorowane)... Jest sporo miejsca, wózkiem swobodnie wjadę itd.
Centralne ogrzewanie odrestaurowane ;) Na agencji wymusiliśmy to prawie
i w sumie się zadomowiliśmy...
Ale... musi być zawsze jakieś ale
Przychodzą nam listy, że dom ma być przejęty przez bank i mamy go opuścić
Właściciel ma zaległości w spłacie kredytu
Była lekka burza w agencji, i NIBY to uregulował. NIBY...
Bo już były 2 listy i pan z banku nam zapukał do drzwi, informując nas o wyprowadzce (max do 2 mcy, jeszcze nie wyznaczyli daty eksmisji).
Tego byłoby za wiele.
Mam nadzieję, że właściciel się opamięta.
Czas pokaże tak naprawdę.
Zapewnienia i jego i agencji to może być rzucanie słów na wiatr, więc nie zamierzam ślepo wierzyć.
W ostatnim liście jest tel. do prawnika który zajmuje się tą sprawą. Jutro zadzwonię i się SAMA upewnię
najpierw się załamałam, potem wściekłam, potem znowu załamałam, a teraz mam nadzieję
Rybko, oj pewnie skok... który trwa od wieków chyba!
Faktycznie, podczas skoku dzieci sporo się uczą i młody ciągle coś nowego pokazuje.
Umiejętności, spryt, gadanie (np na cycka
mówi coś a'a "sisiuś"
Mówi "cie" na cześć- i podnosi wtedy rękę do góry w pozdrowieniu, itp.). Ale i ma więcej sposobów by pokazać złość, jest totalnie moim ogonem pełzającym za mną krok w krok.
Przestał mi płakać w kapcie jak coś robię i nie mogę go podnieść, teraz wstaje mi przy nogach i zawodzi trzymając się portek
olaboga....
więcej je. dzisiaj np. oszalał na punkcie ogórka kiszonego. Musiałam mu dać wariatowi, bo tak się darł
Zupy zjadł całą michę, potem dałam mu po 2 godzinach pierożka ruskiego no i tego ogórka pokrojonego w paseczki. On nie jadł, on ŻARŁ
Co gotujecie dzieciom?
Ja jestem fanką BLW, ale Jaś już mniej. Idzie nam to powolutku (w porównaniu z Milenką w tym wieku), ale powoli się uczy obrabiać kawałki jedzenia w buzi.
Także zupkę zwykle je łyżeczką (karmię go). Ale już np. pulpecik i kaszę gryczaną łapami. Wiecie jak wszystko potem wygląda??