mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sty 2008, 15:12

Hej, widze ze dzieciaki dzis w nocy szalaly jeden przez drugiego :-) Odpukac Nell spala cala noc i obudzila sie tradycyjnie o 6.30 na mleko i spala dalej do 9.00. Bylysmy na szczepieniu i Nelusia wazy 6800g :-D Ponad kg przytyla w miesiac. A szczepienie przelozylismy na popoludnie bo gdy powiedzialam ze jedziemy za tydzien do Polski to babka wpadla w panike ze mala w takim razie trzeba na gruzlice zaszczepiec wczesniej (bo tu sie 1 dawke gruzlicy daje jak dziecko ma ok. 5 m-cy). No wiec zamowila szczepionke i jedziemy po poludniu to mala dostanie 3 zastrzyki: 1 w udko (Dtp, polio i HIB) , druga na zoltaczke tez w udko i trzeci w raczke na gruzlice :ico_placzek: ale mi jej szkoda bo ostatnio jest taka radosna a tu taka bedzie nagroda :-(

My za tydzien wylatujemy do Polski :ico_brawa_01: Juz prezenty dla dzieci kupione, dzis dla brata i bratowej z mama kupilysmy, jestem strasznie podekscytowana tym wyjazdem. Czeka mnie spotkanie z ojcem zuzi, boje sie go ale z drugiej strony chce sobie udowodnic ze mam go w nonono :-D

Polozna powiedziala dzisiaj ze powinnam zaczekac az Nell skonczy 4 miechy z wprowadzaniem posilkow. I choc mnie korci aby jej podac to chyba zaczekam. I Nan2 tez mowila ze wtedy zaczne podawac. Mowila tez zeby klasc mala wiecej na brzuszku. Wlasciwie powiedziala ze na plecach powinna lezec tylko jak spi a tak to na brzuszku, i ograniczyc lezaczek tylko na kocyku zeby mogla fikac nogami swobodnie i trenowac... hmm.. no sprobujemy. Akurat w Polsce nie bede miala lezaczka wiec dobrze sie sklada, bo faktycznie jak tak pomysle to Nell dosc duzo czasu w lezaczku spedza.

Kiciu, wiesz masz przystojnego faceta :-) Kacperek nalezy do tych dzieci, ktore juz jako niemowleta maja "dorosla" twarz :-) Znam wiele takich dzieci i naprawde tych buziek sie nie zapomina (nie sa takie nalane jak te typowo niemowlece, tylko maja wyraziste rysy). :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Eska, no to pomysl jaka jest zdziwiona Nell jak ona ciagle 210 ml wciaga :-D

[ Dodano: 2008-01-18, 14:13 ]
Dominika, hop hooop!!!! Jak Jasiu po szczepieniu???

eSKa
4000 - letni staruszek

18 sty 2008, 15:14

Eska a lekarz kazał Ci dawać już NAN2??
Kicia no co ty :ico_puknij: mój lekarz jest zdania że dziecku do 6 mies wystarczy tylko pierś (no i oczywiście każda matka moze karmić piersią, trzeba tylko chciec) ja u niego odpadam bo daje butle i tylko troche cyca wiec szczerze mówiąc wole z nim nie dyskutowac na temat co kiedy podawać bo on nie potrafi doradzić :ico_zly: Chodze do niego bo to jedyny lekarz dla dzieci w przychodni i jak na razie bylam u niego tylko przy okazji szczepienia ale gdyby (tfu tfu) Olusiowi cos naprawde zaczęłoby dolegać to chyba poszłabym gdzies prywatnie.
A NAN 2 dalam bo skonczył mi się NAN 1 a zapomniałam kupić a że dostaliśmy w prezencie NAN2 to otwarłam i Olo juz jest własniie na tym mleczku :ico_haha_02:

Kacperek slicznie na tych fotkach wyszedł no i standard łapki w buzi :-D
Chyba trzeba przechodzić pomału na butlę- przynajmniej widzę, ile zje.
Ja też przy cycu zawsze sie bałam że pewnie ma mało :ico_oczko: ale Olkowi jak na razie niedowaga nie grozi nawet gdyby jadł mniej :ico_nienie: :-D :-D

[ Dodano: 2008-01-18, 14:21 ]
Eska, no to pomysl jaka jest zdziwiona Nell jak ona ciagle 210 ml wciaga
:-D :-D :-D Ona to wogóle bije rekordy :-D

Ale wiecie że NAN 2 jest chyba gęściejszy a poza tym miarki są troche większe, jak Olo ciągnie teraz to mleko to widze że sie biedak męczy :ico_noniewiem: Koniecznie musze mu zmienic smoczka, bo wstyd sie przyznać ale on aktualnie pije z Aventa 2 a od miesiąca powinien z 3 :ico_wstydzioch:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

18 sty 2008, 16:43

Hej tym razem z Kielc,
super zdjątka kacperka, śliczny chłopaczek :ico_brawa_01:
dresik super, jak mu zalozylam kaptur to najpierw płakał, wiec szybko zdjęłam, potem drugie podejście i efekty na zdjatkach :-D
byłam u fryzjera, znowu podcięłam włoski, bo tamta fryzurka mi sie nie podobała, nie mogłam ich ułożyć, teraz są troszkę krótsze i mam nadzieje ze będą sie lepiej układały.

eSKa
4000 - letni staruszek

18 sty 2008, 17:09

byłam u fryzjera, znowu podcięłam włoski
no prosze jak mamusia dba o siebie, ja też mam zamiar w najbliższym czasie podciąć przynajmniej grzywke.
A jak jesteśmy przy włosach to czy wasze dzieci też was tak targają za włosiska, bo ja teraz po domu to tylko w spiętych chodzę inaczej Olo wyrwałby mi je pewnie co do jednego :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

18 sty 2008, 19:11

Dzięki za miłe słowa,Mamo Zuzi wiesz że ja nigdy tego nie zauważyłam że on ma taka "dorosła"buźkę :ico_noniewiem: ale rzeczywiście masz rację.
Eska ja tak samo tylko w spiętych chodzę a mi jeszcze wypadają więc jak Kacperek je chwyci to cała łapka włosków wychodzi :-D A i nie tylko włoski mi tarmosi bo jeszcze łapie za okulary,raz mi zrzucił na ziemię no i oczywiście za nos,policzki i wkłada mi rączki do buźki,hihi.
Kacperek dziś taki marudny :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-01-18, 18:12 ]
Ewasiek wklej jakieś zdjęcie fryzurki,ja tez byłam przed sylwestrem u fryzjera ale jakoś tez mi się nie podoba jak mnie ścięła :ico_placzek: .

eSKa
4000 - letni staruszek

18 sty 2008, 20:53

O kurcze :ico_szoking: zmienilismy Olkowi smoczek w butli na 3 i powiem wam że chwila jak wyszlam z pokoju a mężuś mnie woła że mam dorobić mleka, bo już wszystko wypił :ico_szoking: :ico_szoking: . Jak pił tą 2 to tylko ciągnął i ciągnął i chyba więcej sie zmeczyl niz najadł i może stąd tyle pobudek dzis w nocy :ico_noniewiem: A teraz z 3 to raz dwa i butla pusta. Właśne wszystkiego wwypił 240ml :ico_szoking: Zobaczymy ile dzis pośpi.
Ja zmykam pod prysznic, więc do jutra dziewczynki :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

18 sty 2008, 21:46

Eska 240ml :ico_szoking: kurcze to dużo.Ja Kacperkowi zrobiłam 150 i wypił tylko 70ml a jadł 3 godziny temu,teraz zasnoł ale pewnie zaraz sie obudzi i zaśnie na dobre o 23 bo tak ostatnio zasypia :ico_placzek:
Dobrej nocki :ico_papa:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sty 2008, 22:45

Dziewczynki, my jutro jedziemy do teściów do Miasta Soli :-) Poprosiliśmy,żeby przyszła ta znajoma pediatra i zobaczyła Zuzi na tą wysypkę. Nie podoba mi się
:ico_noniewiem:
Dzidzia zasnęła nawet bez krzyków, tylko troszkę później niż zwykle.
Słodkich snów!

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

19 sty 2008, 11:59

Ja pierwsza :ico_szoking: Nasza nocka dziś tragiczna,jestem tak niewyspana :ico_placzek: Kacperek chciał wczoraj spać u mnie na rękach :ico_olaboga: Wczoraj była u nas ciocia z wujkiem i wszyscy go nosili na rączkach i tak sie skubany przyzwyczaił że potem chciał żebym ja też go nosiła.Co go tylko odłożyłam do łóżeczka to od razu w płacz i tak w kółko i co 15,30 minut pobudki :ico_placzek: a o 8 już wstaliśmy na dobre.
Kocura ciekawe od czego Zuzia ma tą wysypkę??Jak wrócicie to pisz.
Ja się zastanawiam czy dać małemu dziś zupkę :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

19 sty 2008, 13:37

Ja się zastanawiam czy dać małemu dziś zupkę
Hihi widzę że ciebie też już kusi :-D Ja poczekam do piątku bo będe miala cały weekend żeby obserwować gdyby było coś nie tak, teraz nie będe ryzykować -od wtorku do pracy a nie chce żeby mama albo teściowa zaczynały z nowościami :ico_nienie: bo to ja chce widzieć jaka będzie mina Olusia jak dostanie nowe jedzonko :ico_brawa_01:
Jak się zdecydujesz to napisz jaka była reakcja Kacperka po skosztowaniu :-D

I wyjaśniło się czemu Oluś ostatnią noc miał taką kiepską, wsyzstko przez ten smoczek, Nan 2 gęściejszy a dziurka malutka i aż mi żal jak pomyśle ile sie musial biedak namęczyć z tym ciągnięciem.
Wczoraj wypił w mig i spał do 4.30 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: I to jest własnie moje kochane dziecko :ico_buziaczki_big:

Kocura mam nadzieje że ta wysypka to nic poważnego, i dobrze jak Zuzie obejrzy sprawdzony doktor.
Wczoraj była u nas ciocia z wujkiem i wszyscy go nosili na rączkach i tak sie skubany przyzwyczaił że potem chciał żebym ja też go nosiła.Co go tylko odłożyłam do łóżeczka to od razu w płacz i tak w kółko i co 15,30 minut pobudki
We mnie się czasem gotuje, jak przychodzą goście i non stop noszą Olka. Ja jestem tego zdania że jak grzecznie leży to widocznie mu dobrze wiec po co nosić :ico_puknij:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”