Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

29 gru 2008, 18:38

hej hej
ja jestem wlasnie po wizycie no i dzidzi wazy 2740 a sama przytylam w tym miesiacu tylko 2 kg. :ico_szoking: ginka powiedziala ze na 20 stycznia mam byc spakowana i jechac do szpitala na KTG no i mozliwe ze juz mnie poloza w szpitalu. jakos tak strasznie szybko, bo to bedzie dopiero 38 tydzien to nie wiem czemu ona juz chce mnie do szpitala klasc. hehe ale mozliwe ze ja tez bede styczniowka. zreszta od samego poczatku tak mi sie cos wydaje ze urodze w styczniu. no a dzisiejszy termin wypadl mi 4 lutego. :ico_noniewiem: chcialam zeby zrobila zdjecie twarzyczki ale zaslanial sie raczka i trzymal paluszki w buzi. jaki on sliczny ten moj maluszek. az mi sie lezka w oku kreci jak sobie pomysle :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-12-29, 17:43 ]
niktusia co sie dzieje? dlaczego tak sie martwisz?

wlasnie sie kapnelam ze na tym plynie do plukania ciuszkow to pisze ze jest dla dzieci powyzej 3 lat :ico_zly: kurde no i znowu musze jechac na zakupy bo ten sie raczej nie nadaje. co myslicie??

[ Dodano: 2008-12-29, 18:49 ]
hmmm a teraz wyszperalam na necie zeby wogole nie uzywac plynu do plukania tylko wyprac w samym proszku i 2 x wyplukac.... to juz sama nie wiem :ico_zly:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

29 gru 2008, 19:57

ja jestem wlasnie po wizycie no i dzidzi wazy 2740
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
hmmm a teraz wyszperalam na necie zeby wogole nie uzywac plynu do plukania tylko wyprac w samym proszku i 2 x wyplukac.... to juz sama nie wiem
ja uzywam płynu do płukania Loveli

Awatar użytkownika
jedwabna

29 gru 2008, 20:10

ja uzywam płynu do płukania Loveli
no wiem wiem tylko ze chcialam cos tanszego :ico_noniewiem: a i z tego co widze a propo plukania to zdania sa podzielone. jedni plukaja a inni uzywaja tylko proszku. i badz tu madra...

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2008, 20:10

jedwabna, ciesze się , że z maluszkiem jest wszystko ok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ale chłopak rośnie jak na drożdżach :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ładnie urósł :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a ty mało przytyłaś super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

szkoda, że nie masz fotki dzieciaczka

a mam pytanie
dlaczego musisz leżeć przed porodem w szpitalu??
to u was tak się zawsze kładzie??
ja jak mieszkałam na mazurach to się czekało, aż się dostanie skurczy, albo wody odejdą i dopiero do szpitala się szło, tutaj w No jest tak samo
ginka mówiła ci czemu masz już iść leżeć??

co do prania to ja wrzuciłam wszystko do prali wsypałam proszku bez płynu i to wszystko
teraz pieluszki się suszą , a potem tylko je wyprasuję i skończone

[ Dodano: 2008-12-29, 19:11 ]
ja użyłam tylko proszku bo zapomniałam o płynie
no i wszystko mam tylko w proszku wyprane

[ Dodano: 2008-12-29, 19:36 ]
jedwabna, pytałaś się o sex??

Awatar użytkownika
jedwabna

29 gru 2008, 21:15

manenka urosl jak nie wiem az jestem w :ico_szoking: co do fotki to mialabym ale nie chcial za bardzo pokazac twarzyczki i wlozyl paluszki do buzki pieronek maly hihi
dlaczego musisz leżeć przed porodem w szpitalu??
nie to ze musze lezec tylko kazala mi sie juz spakowac tak w razie czego bo jesli na KTG wyjda jakies skurcze albo szyjka sie zmieni to mnie juz poloza. a jak nie to wracam do domku. rownie dobrze moge urodzic po terminie :ico_noniewiem:
u mnie jest tak samo jak u ciebie. zreszta wolalabym naturalnie dostac samoczynnie skurczy i zeby mi same wody plodowe odeszly niz zeby mi wywolywali porod, bo wtedy bardziej boli...
co do prania to ja wrzuciłam wszystko do prali wsypałam proszku bez płynu i to wszystko
to zrobie tak samo bez zadnego plynu :-D
pytałaś się o sex??
hehe to bylo moje pierwsze pytanie. powiedziala zeby nie czytac glupot na internecie bo nie ma zadnych 6 tyg przed porodem ze niby nie wolno. powiedziala ze nawet lepiej jak sie wspolzyje bo w spermie sa jakies substancje ktore przygotowuja szyjke macicy do pozniejszego otwarcia i rozpulchnienia. nie wolno jedynie wspolzyc jak ciaza jest zagrozona albo byly wczesniejsze poronienia i tyle. suma sumarum powiedziala ze do konca moge wspolzyc. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: bede miec abstynencje po porodzie to mi starczy a na razie nie ma przeszkod

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2008, 21:21

jedwabna, a to dobrze, bo myślałam, że coś nie tak jest i każe ci iść do szpitala

a co do sexu :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: to super
kurczę ciekawe czy ja mogę się bzykać??

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

29 gru 2008, 23:55

dzisiejszy termin wypadl mi 4 lutego
fajnie by było - miałybyśmy dzieciaczki z tego samego dnia :ico_brawa_01:
musisz zapytać jak na kontroli bedziesz...po tej akcji ze skurczami to bym nie ryzykowała bez pytania.

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2008, 03:03

musisz zapytać jak na kontroli bedziesz...po tej akcji ze skurczami to bym nie ryzykowała bez pytania.
no właśnie też tak myślałam
chyba jednak przeczekam ten okres i dopiero po porodzie będziemy się kochać
bo wiem, że dzień przed tą akcja ze skurczami się przytulaliśmy i boje się , że to mogło mieć wpływ :ico_noniewiem:

ok ja zmykam jeszcze na inne wątki popatrzeć i spać
dobranoc

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

30 gru 2008, 08:14

hej dziewczynki..trzymajcie kciuki ide na wizyte i mam nadzieje ze wynzaczy mi cc :-D

[ Dodano: 2008-12-30, 11:36 ]
juz jestem.. :-D :-D termin mam wyznaczony na 9 stycznia :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
jedwabna

30 gru 2008, 14:18

lepiej sie zapytaj lekarza. pewniej bedzie dmuchac na zimne.
miałybyśmy dzieciaczki z tego samego dnia
oooo ty tez masz termin na 4 luty? wiesz termin terminem a kiedy sie zachce dzidzi wyjsc tego nikt nie wie... :ico_noniewiem:
termin mam wyznaczony na 9 stycznia

super ze juz wiesz... napisz co tam jeszcze lekarz mowil i ile wazy twoje dzidzi.

a moja sasiadka z naprzeciwka wyladowala w szpitalu bo miala rozwarcie. wlasnie sie dowiedzialam ze lezala caly tydzien przed swietami i dopiero na sama wigilie ja wypuscili ale kazali ciagle lezec. pojde do niej pozniej i sie wszystkiego wypytam jak tam bylo bo rodzimy w tym samym szpitalu.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”