Pewnie cóż to groźba utraty pracy kiedy ma się na głowie kredyt, jest się samotną matką, albo ma chore dziecko. Praca przepadnie, ktoś wyrobi nam wilczy bilet, z dziećmi wylądujemy pod mostem za to z poczuciem dumy, że byliśmy niezłomni. Nie każdy Szmizjerko ma taki komfort i możliwości. Bo niestety trzeba się liczyć z tm, ze oskarżenie o mobbing to utrata pracy, nie ma co liczyć, że inni wesprą nas w zeznaniach, nawet jeśli wszyscy to widzieli.Każdy kto zetknął się w swojej pracy z mobbingiem nie powinien tego tak zostawić. Nie można pozwolić na takie traktowanie własnej osoby nawet w obawie o utratę pracy. Warto dochodzić swoich praw przed sądem i żądać odszkodowania za poniesione szkody. Trzeba zdobyć się na odwagę i w końcu to zrobić, pracodawcy-mobbery nie mogą pozostawać bezkarni. Jeśli ktoś ma taki problem powinien skorzystać z fachowej pomocy prawnika, który udzieli mu porady prawnej. Takie porady można teraz otrzymać na stronie Link usunięty przez moderatora !!! Znalazłam tę stronę przez przypadek, gdyż szukałam pomocy w tym zakresie dla mojej koleżanki.
i z tym się zgodze, 2 razy miałam chęć zglosić mobbing a w jednej z prac nawet zgłosiłam, przeszło bez echa, nie posżło w ogóle do góry zgłoszenie, tylko mój przełożony wiedział i wsyscy praconicy w okolo i nikt nic z tym nie zrobił, więc odeszłam z takiej pracy, gdzie sie nie szanuje człowieka a kasa marna była, bo ledwo 800 zł miałam a zapindalałam za siebie i osobę dla której wykonywałam zadania:) a dlaczego, bo osboba która zmuszała mnie do robienia swoich spraw miała plecy i zajowała takie a nie inne stanowisko. Polska!!!! Nie podoba się to się zwolnij, na twoje miejsce jest wiele innych chętnych, choć tego nie pojmuję nadalBo niestety trzeba się liczyć z tm, ze oskarżenie o mobbing to utrata pracy, nie ma co liczyć, że inni wesprą nas w zeznaniach, nawet jeśli wszyscy to widzieli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość