Strona 3 z 4

: 07 maja 2007, 19:21
autor: Sosna
jak to zostały :ico_szoking: , to słabych tych gości zapraszasz, ze cos zostaje :-D.... zaproś mnie, MNIE MNIE :ico_sorki:
:-D :-D :-D

[ Dodano: 2007-05-07 ]
to i ja przepis, na cos co pewnie zajadacie na grillu....
nazywa się nader apetycznie bo SKWIERCZĄCE KASZANKI
efekt to
Obrazek
Składniki na 2 porcje
•2 DUŻE KASZANKI
•1 CEBULA
•1 DUŻY, DOJRZAŁY POMIDOR
•1 MAŁA PAPRYKA
•2 OGÓRKI KISZONE
•ŁYŻECZKA MAJERANKU
•ZĄBEK CZOSNKU
•SÓL
•PIEPRZ
Etapy przygotowania

1.ObrazekOTO WSZYSTKIE PRODUKTY.
2.ObrazekPOMIDORA, CEBULĘ, OGÓRKA I PAPRYKĘ KROIMY W KOSTKĘ.

3.ObrazekMIESZAMY ZE SOBĄ DODAJĄC MAJERANEK, SÓL, PIEPRZ I WYCIŚNIĘTY ZĄBEK CZOSNKU.
4.ObrazekGOTOWĄ MIESZANKĘ UMIESZCZAMY NA FOLII MIĘDZY DWOMA KASZANKAMI.
5.ObrazekZAWIJAMY FOLIĘ I ODCINAMY DOPŁYW POWIETRZA.
6.ObrazekUKŁADAMY NA ROZGRZANYM GRILLU I SŁUCHAMY PIĘKNEGO SKWIERCZENIA. OSŁONKI Z KASZANKI PĘKAJĄ, FARSZ LEKKO MIESZA SIĘ Z NASZĄ SAŁATKĄ I WYMIENIA AROMATEM. POWINNY BYĆ GOTOWE PO 30-45 MINUTACH.
7.ODWIJAMY FOLIĘ, MIESZAMY TO CO SAMO SIĘ NIE ROZMIESZAŁO I ... SMACZNEGO!

: 07 maja 2007, 21:34
autor: Kocica_26
Sosna, to następnym razem przyjeżdżaj na to grillowanie :-D Masz oficjalne zaproszenie :one: A moi goscie to spust mają, tylko jak zwykle tyle narobiłam wszystkiego, że i dla nas zostało i goście do domu dostali :-D Ta kaszanka jest podobno pyszna, kiedyś taką robiłam. Wszyscy ją (oprócz mnie, bo ja kaszanki nie trawię :ico_noniewiem: ) uwielbiają :-D

: 09 maja 2007, 15:12
autor: riterka
nonono jakie pyszne fotki
ja kaszanki tyż nie jadam, ale Krzyś to pewnie by wszamał, a jak się popatrzę na niego to pewnie tez się skuszę
dziewczyny zróbmy wspólnego grilla w sobotę :-D

: 26 cze 2007, 14:02
autor: Sosna
ale z nas kucharki, na grillu był po prostu kiełbasa :-D, tan kiszka tez była, ale nie spreparowna

: 26 cze 2007, 22:25
autor: Kocica_26
Hehehehe a tyle tutaj o grillu wypisywały :-D Jak mnie zaprosicie na swoje party to zrobię Wam chociaz kaszankę, której nie jadam. A jak będziecie grzeczne to szaszłyki też :-D

: 11 lip 2007, 08:16
autor: meggi_24
Ja polecam na grilla steki i sos tzatziki pychotka :)

: 11 lip 2007, 20:50
autor: Kocica_26
meggi_24, a podaj przepis na te steki, bo sos tzatziki to chyba każdy już teraz umie zrobić :ico_oczko:

: 23 lip 2007, 18:23
autor: Magdzinka
a z grilla to jeszcze PYSZNE są rybki i super proste do przygotowania :-)

Do wnętrza pstrąga wkładam kawałki masła oraz posiekaną pietruszkę, do tego sok z cytryny, sól i pieprz. Sok, sól i pieprz również na zewnątrz pstrąga. I rybkę zawijam w sreberko i na grilla i z zależności jaka duża jest ryba to po 30-40 minutach jest gotowa. Dzwonki łososia z cytryną i masełkiem pieczone w folii też pysznie wychodzą. Nasi goście to uwielbiają bardziej niż mięso z grilla :-D

: 22 wrz 2007, 15:34
autor: riterka
Magdzinka, rybka pycha, ja czasem robię takie zwykłe filety z dorsza z cebulka i papryką no i przyprawy oczywiście, sreberko i normalnie też pycha

: 04 lip 2012, 10:51
autor: lilo
Nikt nie grilluje? :ico_oczko:



SZASZŁYKI DROBIOWE

Składniki:
•pierś z kurczaka
•cebula
•trzy rodzaje papryk
•pieczarki
•musztarda
•miód
•koncentrat pomidorowy
•oliwa z oliwek
•sól ziołowa
•przyprawy - zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Z 3 łyżek musztardy, 1 łyżki miodu, 1 łyżeczki oliwy z oliwek, 3 łyżek koncentratu, łyżeczki soli ziołowej oraz z ziół prowansalskich należy zrobić marynatę.
Mięso pokrojone w kostkę zostawiamy w tej marynacie na noc.
Kroimy warzywa w kwadraty i układamy na przemian z mięsem na patyczkach.
Na grill i pieczemy ok. 15 minut.