kilolek, miałam dokładnie taki sam problem, nie umiałam tego zrobić, co się okazało w moim wypadku pomogła mi mama.
Kiedy przyjechałam do Polski Zosia miała nie pełne 8 miesięcy i nadal podstawowy posiłek to byłą pierś, jedynie raz dziennie dostawała może 4-5 łyżeczek owocków tyle udało mi się od jej 6 miesiecy nauczyć.
A w Polsce poprostu małą do lulania najedzona szłą rano na pierwszą dzemke a ja z domu i mała zosatawała z moją mamą i mnie nie było na karmienie. DZiecko nie czuje mleka i się uczy, albo zjem to co mi dają albo będe głodna. 5 tygodni Zosia zaczeła jeść ślicznie to co jej dawałąm. Teraz je z piersi tylko z samego rańca ok 5-6 potem około 13-15 zależy od pierwszej dżemki i na noc ok 20 -21 i czasem raz w nocy ok 3 i tyle , teraz się przymierzeam do odstawienia w nocy bo wiem , że tego nie potrzebuje.
Życze powodzenia .
PAaaaaaaaa
[ Dodano: 2008-06-27, 19:47 ]
dodam jeszcze, że moje dziecko nauczyło się pić z butelki. Butelka ma inny dziubek, wygląda jak do kubeczka niekapka, ma jedną dziurke albo 3 dziurki w trojkątnym smoczku, smoczek jest przezroczyty albo biały.
Życze powodzenia !!!
![n :ico_oczko:](./images/smilies/xx_oczko.gif)