Gdy urodzisz w wieku 17 lat głównymi opiekunami Twojego dziecka będą Twoi rodzice do momentu az ukończysz 18 lat. Nie jesteście małżeństwem i na akcie urodzenia dziecka bedzie widnieć imię ojca dziecka ale nie jego nazwisko, Troche to pokręcone ale będzie wpisane jego imie a nazwisko twoje. Tzn np. twoj facet ma na imie jan kowalski a ty masz na imie Katarzyna Wolny TO W AKCIE URODZENIA DZIECKA BEDZIE WPISANY OJCIEC JAKO; JAN WOLNY. Wiem bo identyczną sytuacje miałam:) Dopiero po ikończeniu 18 roku życia głównym opiekunem dziecka jesteś Ty i w urzędzie robicie wtedy sprostowanie. Twoj facet nie odbierze Ci dziecka. JESTEM TEGO PEWNA!!
[ Dodano: 2008-07-17, 11:08 ]
GDYBYś BYłA ZłOśLIWA MOGłABYś W URZęDZIE POWIEDZIEć żE NIE JESTEś PEWNA CZY OJCEM DZIECKA JEST tWOJ AKTUALNY FACET I PRZEDłUżYSZ SPRAWE. ALE MUSISZ WIEDZIEć ZE ON MOZE SąDOWNIE TEGO DOWODZIć A tY PONIESIESZ KOSZTA WIEC CHYBA NIE WARTO A POZATYM TEN STRES;/
PAMIęTAJ TY JESTEś GóRą A ON TYM MALUTKIM PIONKIEM I NARAZIE MOZE SOBIE GADAć ILE WLEZIE ALE NIC Z TEGO NIE WYNIKNIE