Heh chyba racja ;) ja zaczynam kupować bo już niedługo poród
nie będę czekała do końca ze wszystkim ...
ja też jestem z dolnego śląska i dokładnie takie same przesądy są w moim otoczeniu, z tym pierwszym nic sobie nie zrobiłam, choć przerażenie w oczach teściowej było wielkie, gdy dowiedziała się, że na 3 miesiące przed porodem kupiłam wózek A drugi bardzo lubię i nadużywam he he, szczególnie wobec mojej mamy, jak mi czegoś odmawia, to straszę, że jej wszystko myszy zjedzą i zawsze wygrywamJa słyszałam (przesądy panujące w moim regionie tzn dolnyśląsk), że
1. nie można kupować wózka ani łóżeczka przed ukończeniem 6 miesiąca ciąży gdyż może to "pokrzyżować szyki" tzn stracić ciąże urodzić martwe dziecko
2. Kobiecie w ciąży nie wolno odmawiać. Jeśli o coś prosi nie można powiedzieć "nie" gdyż w nocy przyjdą białe myszy i Cie zjedzą :) hehehe
no pewnie, ale tak jak piszesz, zabawa będzie nieco spokojniejszaMyśliscie ,że spokojnie mogę iść ?
No wiadomo ,że nie będe skakac bawić się bardzo itp ...
Oj, ja mam to samo i tak się zastanawiam czy my w XXI czy X wieku żyjemy.Jak słyszę o tych wszystkich przesądach np. od babci czy teściowej to mnie aż skręca
Jeśli Cie szwagierka nie wyda przed resztą rodziny to zrób teraz, później może być różnie z tymi zakupami.zastanawiam się nad cichymi zakupami ze szwagierką hihi :)
Chyba bym ją zagryzła ze złościOjj jakby moja teściowa coś takiego zrobiła to dostałaby niezły ochrzan Dobrze, że mój Ł. ma podejście jak ja.
A dlaczego nie ?Dziewczyny 28 maja mam wesele w rodzinie ( bardzo bliskiej ) bede w 8 miesiącu .
Myśliscie ,że spokojnie mogę iść ?
No wiadomo ,że nie będe skakac bawić się bardzo itp ...
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość