Re: Rybka
: 23 lis 2012, 12:08
no wiesz... drogi nie jest to nie zbankrutujesz nawet jak Ci nie podejdzie ;) w razie czego możesz go zużyć do innych rzeczy.
Kobiece forum o tematyce: Ciąża, Dziecko, Rodzice, Kulinarne, Moda, Uroda
https://naobcasach.pl/
Jak się właśnie robi w takich malutkich miseczkach,salaterkach to super to wychodzi, bardzo efektownie i od razu gotowa porcja :)trudność: średnie
czas: 30-60 min
Ryba w galarecie - SKŁADNIKI:
1 kg upieczonych lub ugotowanych filetów z ryby (pstrąga, łososia, pangi)
1 Żelatyny z bulionem i przyprawami Dr. Oetkera
3 ugotowane marchewki
1 ugotowany korzeń pietruszki
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
natka pietruszki
Ryba w galarecie - PRZYGOTOWANIE:
Sposób przygotowania: Filety z ryby pokroić w porcje. Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Marchewki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę odsączyć dokładnie na sicie. Rybę i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną Żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować natką pietruszki.
do pieczenia, smażenia, gotowania, dekorowania potraw, grillowania, pakowania, podawania... do wszystkiego ;)A jak inaczej można jeszcze ów papier wykorzystać ?