Strona 3 z 3

Re: Rybka

: 23 lis 2012, 12:08
autor: Dorota84
no wiesz... drogi nie jest to nie zbankrutujesz nawet jak Ci nie podejdzie ;) w razie czego możesz go zużyć do innych rzeczy.

Re: Rybka

: 09 gru 2012, 18:19
autor: gofia
zakupiłam w sklepie Piotr i Paweł. to była najlpesza decyzja.. idealna rzecz do kuchni. naprawdę polecam i u nas teraz gotowanie bez papieru nie wychodzi :D

Re: Rybka

: 17 gru 2012, 01:21
autor: Malyna
A jak inaczej można jeszcze ów papier wykorzystać ?

Re: Rybka

: 19 gru 2012, 14:50
autor: angeloo
To ja świątecznie. Mój ulubiony przepis na rybę w galarecie od Pani Tereski:
trudność: średnie
czas: 30-60 min


Ryba w galarecie - SKŁADNIKI:

1 kg upieczonych lub ugotowanych filetów z ryby (pstrąga, łososia, pangi)
1 Żelatyny z bulionem i przyprawami Dr. Oetkera
3 ugotowane marchewki
1 ugotowany korzeń pietruszki
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
natka pietruszki

Ryba w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Sposób przygotowania: Filety z ryby pokroić w porcje. Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu. Marchewki i korzeń pietruszki pokroić w kostkę. Groszek konserwowy i kukurydzę odsączyć dokładnie na sicie. Rybę i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną Żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia. Udekorować natką pietruszki.
Jak się właśnie robi w takich malutkich miseczkach,salaterkach to super to wychodzi, bardzo efektownie i od razu gotowa porcja :)

Re: Rybka

: 19 gru 2012, 14:57
autor: Dorota84
A jak inaczej można jeszcze ów papier wykorzystać ?
do pieczenia, smażenia, gotowania, dekorowania potraw, grillowania, pakowania, podawania... do wszystkiego ;)

Re: Rybka

: 19 gru 2012, 17:43
autor: Malyna
Gorzej jak ktoś jest zielony i nie ma zbyt wielkiego doświadczenia w gotowaniu. Chciałabym się nauczyć, jak z siostrą rozmawiałam ostatnio podchwyciła temat, jest bardzo za :)

Re: Rybka

: 30 sty 2013, 09:28
autor: anitova
A ja polecam rybę zapiekaną w soli z tego przepisu: link usunięty przez obsługę forum
Nie robię jej zbyt często, ale jeśli już się na to zdecyduję, to każdy jest pod wrażeniem. Mimo, że cała ryba pieczona jest w solnej skorupce, to nie przechodzi to do jej wnętrza i uzyskujemy niemal idealny smak i poziom wypieczenia :)
jest mniami! :D

fajny przepis na rybkę w cieście

: 04 mar 2013, 15:12
autor: onaiobcasy
Świetny przepis ink usunięty przez obsługę forum .. w-ciescie/ na rybkę w cieście:) palce lizać :)