dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2009, 11:11

hej dziewczynki. ja jak zwykle was czytam tylko mam malo czasu i sily cos skrobnac :ico_wstydzioch:
zazdroszczę Wam trochę tej możliwości spania, niestety przy dwójce nie ma o tym mowy
oj ja to wiem... Mati ostatnio sypia dluzej ale nie ma drzemki w dzien a mi by sie stanowczo przydala...
mnie mąż też wkór... niekiedy aż za bardzo, teraz syna zdenerwował aż się popłakał, przyjezdza wieczorami mało w domu jest a jak jest to ryja drze
jakbym o swoim czytala :ico_zly: albo na wszystko Matowi pozwala i co ja powim nie to on mowi "mozesz,tatus ci pozwala" :ico_zly: albo wlasnie jak Mat dostaje jakiegos marudzenia czy histerii to drze sie tak ze az ja podskakuje :ico_olaboga: zachowuje sie jak baba w ciazy z tymi zmiennymi nastrojami...
w nocy mialam koszmarny sen ze dziecku cos sie stalo
ja caly czas mam zle sny,nie ma normalnie przespanej nocy :ico_placzek: tylko mi sie najczesciej sni ze to synkowi cos sie dziej,albo mi go porywaja,albo umiera,albo cos :ico_placzek: :ico_placzek:
iw_rybka, dobrze ze w koncu okazalo sie ze jest dobrze ale uwazaj na siebie :ico_nienie: masz jeszcze duzo czasu zeby przywitac skarbka :-)
Shiva, ty dziewczyno naprawde biedna jestes :ico_olaboga: choroba goni chorobe..oby faktycznie po porodzie wszystko przeszlo :ico_sorki:
inia1985, no to teraz mozesz sobie spokojnie odpoczywac i zajac sie mysleniem o malenstwie :ico_oczko: a potem szybka obrona i czekanie na dzidziusia :ico_brawa_01:
juz sie nie mieszcze w kurtke jesienna od siory, na szczescie mam 2 do kolan zimowe od niej i chyba bede musiala juz zaczac w nich chodzic
ja juz sie nie mieszcze w plaszcz zimowy w ktorym chodzilam z MAtem w 9 mcu :ico_szoking: dzis po zmierzeniu mam 103cm w pasie :ico_olaboga: jeszcze troche i bede gola chodzila :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2009, 11:30

Witajcie :-)

W miarę się wyspałam :ico_brawa_01: Tym razem brzuszek nie dokuczał tak bardzo i mogłam spokojnie w nocy wstawać do łazienki :ico_oczko: Rano, po śniadanku standardowo jeszcze trochę snu i obudził mnie kurier :-D Tak więc w ekspresowym tempie mamy łóżeczko dla małej w domku :ico_brawa_01: Jednak dopiero wieczorem obejrzę je, bo mąż poszedł do pracy, a poza tym na 17 do lekarza. Ale bardzo się cieszę. W tym tygodniu mają nam zamontować szafę i wtedy będziemy mogli wybrać się do brata i bratowej po obiecane ubranka :ico_haha_01: Cały czas się zastanawiam - jak im się odwdzięczę - tyle ciuszków nam dadzą i wózek, wszystko w dobrym stanie. Mało tego, bratowa wszystko poprała i poprasowała :ico_szoking: bo wie że ja niestety nie mogę :ico_wstydzioch: Muszę coś wymyślić :ico_noniewiem:

inia1985, dasz sobie radę z tą obroną, bo córcia będzie Cię wspierać. Poza tym komisja będzie na Was patrzeć bardziej łaskawym okiem :-)

anusiek, jak najbardziej sen w ciągu dnia jest wskazany :-)

anetka607, ostatnio jak wychodziłam to też już w zimowej kurtce (na szczęście jeszcze się w swoją mieszczę, bo mam taką puchową, troszkę szerszą).
fajnie, że już kończysz te czopki, teraz już z górki :-D

barbapuppa, mam nadzieję, że uda Ci się lepiej pospać :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-10-20, 11:37 ]
dorotaczekolada, z tymi snami to niestety tak jest :ico_zly: Chociaż, aby nie zapeszyć ostatnie kilka dni było u mnie spokojniejszych :ico_oczko:
To rzeczywiście dużą dzidzię masz, że w brzuszku 103 cm. Ja mam 97 :ico_wstydzioch: ale trochę pod pępkiem, bo brzusio nisko. Na pępku 95.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

20 paź 2009, 12:19

a mi by sie stanowczo przydala...
- wierze,moj nawet jak nie spi odrazu,to chociaz 1-2 godzinki sie bawi zamkniety w swoim pokoju i na koniec kladzie sie do lozeczka i spi,wiec mam go z glowy na jakies 4 godzinki :ico_wstydzioch:
"mozesz,tatus ci pozwala" :ico_zly:
- nie pozwol mu na to,bo bedziecie mieli klopot.W ten sposob kiedy ty nie pozwalasz,a on pozwala,to Twoj autorytet rodzica legnie w gruzach :ico_nienie: Jak moj krzyczy na malego za bardzo,to daje mu jakis znak,ze zle robi i ma sie opanowac ale glosno nie zwracam mezowi uwagi,ani nie biegne pocieszac malca,zeby wlasnie nie zburzyc autorytetu.Maz sie wowczas opanuje i sam mu juz na spokojnie tlumaczy,ze np zle zrobil :ico_oczko: I on robi to samo.A jak juz widze,ze np jest zmeczony po nocy i wykrzyczal sie bez sensu na maluszku,to go tule i mowie,ze zle zrobi l i dlatego tatus krzyczy i zabieram go ze soba :ico_oczko:
albo mi go porywaja,albo umiera,albo cos :ico_placzek: :ico_placzek:
- oj ja mialam to samo jak w ciaze zaszlam,snilo mi sie,ze byl porwany,albo,ze sie okazalo,ze to nie moj syn,ze byl podmieniony i musze go oddac albo inne takie,to chyba z obawy,ze nie bede miala tyle czasu dla niego prz drugiej dzidzi.Ale damy rade,nie my pierwsze i nie ostatnie mamy drugie dziecko :-D
Mało tego, bratowa wszystko poprała i poprasowała :ico_szoking: bo wie że ja niestety nie mogę :ico_wstydzioch:
- bardzo milo z jej strony,super bratowa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Napewno jakis obiadek na ich czesc + czekoladki beda mile widziane.Albo jakis fajny prezent od Justynki dla ich dziecka :ico_sorki:

Dziewczyny jak od trzech dni czuje sie jak w pierwszym trymestrze,a moze nawet gorzej.Wstaje z mdlosciami i po sniadaniu ide wymiotowac,po obiedzie to samo.Nie moge patrzec na jedzenie,a jak nie zjem to mnie mdli.Pewnie dzis znowu zjem ryz z mlekiem na obiad,bo jak czuje mieso to juz mi niedobrze :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

20 paź 2009, 13:27

iw_rybka, a bierzesz tą luteinę?? bo podobno po tym takie efekty mogą wystąpić. Trzymaj się dzielnie :ico_sorki: A co do podważania autorytetu to masz świętą rację :-)

Shiva, fajnie, że miałaś spokojną noc, no i super, że już łóżeczko w domu. Ja to bym chyba nie wytrzymała, jakby to cudeńko było tak blisko a ja nie mogłabym tego zobaczyć, podziwiam Cię :ico_haha_01: Daj znać jak po wizycie :ico_haha_02: A bratówka do pozazdroszczenia :ico_brawa_01:
komisja będzie na Was patrzeć bardziej łaskawym okiem :-)
A tylko by spróbowała nie :-P , jak coś to postraszę ich, że rodzę :ico_oczko:

dorotaczekolada, barbapuppa, anetka607, ja tak jak dobraczekolada mam 103 w obwodzie :-) i tez trudno z jakimiś wyjściowymi ciuszkami, ale pogoda do bani, więc i tak się nie chce wychodzić i na szczęście nie muszę. Dopiero 1 listopada odbiorę swoje futerko "ciążowe".

dorotaczekolada, A mieszkacie już w nowym miejscu??

Mężusiowi zafundowałam dziś seans filmików ze szkoły rodzenia, nawet się wkręcił :-D co bardzo mnie cieszy :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-10-20, 13:29 ]
sprostowanie: 103 cm to miałam tydzień temu, teraz się zmierzyłam i mam 108 cm :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2009, 13:39

inia1985, ja biorę nieprzerwanie luteinę od 20 tyg ciąży i żadnych efektów ubocznych nie mam. Tak więc nie sądzę by u Rybki była to przyczyna pogorszenia samopoczucia. Niestety niektóre kobiety mają w 3 trymestrze nawrót objawów z 1. Przyznam się, że ja co prawda mdłości nie mam, ale o wiele gorzej reaguję na bioparox niż to było w 1 trymestrze. Tylko wytężając całą samokontrolę udaje mi się nie wymiotować po nim :ico_wstydzioch:
Co do łóżeczka to nie mam wyjścia. Mąż w pracy a ja sama kartonu nie rozpakuję bo strasznie ciężki i wielki :ico_placzek: Muszę więc się uzbroić w cierpliwość :ico_oczko:

iw_rybka, trzymaj się dzielnie, mam nadzieję że dolegliwości szybko miną :ico_sorki:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2009, 14:12

wiec mam go z glowy na jakies 4 godzinki
alez ja ci zazdroszcze :ico_haha_01: mojemu nawet jak bajki wlacze to spac nie moge bo przyjdzie i mi mowi-mama nie spij,nie jest ciemno.. :ico_noniewiem:
nie pozwol mu na to,bo bedziecie mieli klopot.W ten sposob kiedy ty nie pozwalasz,a on pozwala,to Twoj autorytet rodzica legnie w gruzach
juz legl... ale jemu sie tego nie da przetlumaczyc. najgorsze sa te skoki i zmiany. raz pozwala,raz nie pozwala. albo glupio zartuje. np mowi Matiemu ze nie moze isc na spacer i jednoczesnie go ubiera :ico_zly: mnie to drazni bo tylko miesza mu w glowie i MAt juz sam nie wie o co chodzi. a potem sie odbija na mnie jak maz w pracy. bo przeciez tatus pozwolil to czmu mama zabrania. i ja wychodze na ta zla,nerwowa i krzyczaca :ico_placzek: :ico_zly:
Dziewczyny jak od trzech dni czuje sie jak w pierwszym trymestrze,a moze nawet gorzej.Wstaje z mdlosciami i po sniadaniu ide wymiotowac,po obiedzie to samo.Nie moge patrzec na jedzenie,a jak nie zjem to mnie mdli.Pewnie dzis znowu zjem ryz z mlekiem na obiad,bo jak czuje mieso to juz mi niedobrze
wspolczuje i rozumiem...ja nie mam tak mozno jakna poczatku ale tez mnie mdli czesto :ico_chory: wymiotowalam tez juz pare razy :ico_wstydzioch: no i doszla zgaga...po prostu dziecko coraz mocniej na zoladek naciska :ico_olaboga:
sprostowanie: 103 cm to miałam tydzień temu, teraz się zmierzyłam i mam 108 cm
a na kiedy masz termin?no i zalezy od wyjsciowego obwodu... ja mialam 78cm wiec teraz jest juz plus 25 :ico_noniewiem:
dorotaczekolada, A mieszkacie już w nowym miejscu??
przeprowadzamy sie ostatniego pazdziernika :ico_oczko: nie wiem jak dam rade z pakowaniem i potem rozkladaniem..kledwie sie ruszam :ico_noniewiem:
Mężusiowi zafundowałam dziś seans filmików ze szkoły rodzenia, nawet się wkręcił co bardzo mnie cieszy
podrzuccie linka jeszcze raz,musze mojemu pokazac :ico_sorki: :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-20, 14:18 ]
a ja dzis mam tragiczne samopoczucie :ico_chory: przesadzilam ze sprzataniem :ico_wstydzioch: az musialam sie polozyc bo mnie serce rozbolalo :ico_olaboga: i dziecko bardzo dzis kopie az mnie boli wszystko i brzuch mam caly obolaly i napiety :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
inia1985

20 paź 2009, 14:28

biorę nieprzerwanie luteinę od 20 tyg ciąży i żadnych efektów ubocznych nie mam
Moja kuzynka tez bierze i niestety ma jakieś drgawki po tym i tez ją mdli, więc to może indywidualna sprawa
a na kiedy masz termin?no i zalezy od wyjsciowego obwodu... ja mialam 78cm wiec teraz jest juz plus 25 :ico_noniewiem:
mój wyjściowy obwód to 72, więc wyszłoby 36 cm do przodu :ico_olaboga: Ale może po prostu Dzidzia się tak ułożyła, no bo 5 cm w tydzień to jakiś koszmar. Uważaj na siebie, wiem że teraz masz przeprowadzkę, ale lepiej męża zagoń, a Ty się oszczędzaj! To jest link do tej stronki z filmikami: http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/cat ... cat_id/128

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

20 paź 2009, 14:40

Ja to bym chyba nie wytrzymała,
- na nawet komode z Ikei zlozylam sama jak maz w pracy byl,bo juz chcialam ja umyc i poukladac ciuszki dla Andrzejka :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Ale w tamtej ciazy poza wymiotami,nie mialam zadnych dolegliwosci,czulam sie super,a maz ta komode do dzis mi wypomina i zly jest :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
ja tak jak dobraczekolada mam 103 w obwodzie
- no to musze was pocieszyc,ja mam 107 - wlasnie zmierzylam :ico_szoking:
i mam 108 cm :ico_szoking:
- no to nie jest tak zle,juz mialam wyrzuty sukienia,ze najpozniej termin mam a najwiekszy bebenek :ico_oczko:
niektóre kobiety mają w 3 trymestrze nawrót objawów z 1.
- nie zalamuj mnie :ico_placzek: Ile to moze potrwac?
mojemu nawet jak bajki wlacze to spac nie moge
- tak to ja tez nie,bo zaraz przychodzi i sie przytula,caluje,przynosi ksiazeczki itp
i ja wychodze na ta zla,nerwowa i krzyczaca :ico_placzek: :ico_zly:
- no wlasnie,musisz powiedziec mezowi,ze Mati jest za maly na takie zarty :ico_nienie:
az mnie boli wszystko i brzuch mam caly obolaly i napiety :ico_noniewiem:
- nu,nu Ty sie nie forsuj :ico_nienie:

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

20 paź 2009, 16:22

obejrzałam kilka odcinków :-) fajne i można się skupić bardziej niż na szkole rodzienia bo wygodnie we własnym domku :-)

Shiva, fajnie, że łóżeczko jest już. Ja też nie mogę się doczekać przemeblowania w pokoju i jak już bedzie stało łóżeczko na swoim miejscu. Niestety najpierw trzeba będzie pokombinować z kablami od netu i tv bo są w miejscu gdzie ma być łóżeczko. Czekam na specjalistwó co mi je przeniosą.

dorotaczekolada, nie forsuj się, sama choć jestem taka że nie lubię jak coś w domu nie zrobione ostatnio ospuszczam bo gra nie warta świeczki.

iw_rybka, oby Ci przeszły jak najszybciej te mdłości :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985

20 paź 2009, 16:50

Ale jestem w szoku... koleżanka, ta która miała ze mną bronić a termin porodu miała na 10 grudnia, urodziła dziewczynkę Amelkę 8 września :ico_olaboga: Miała cesarkę, córunia ważyła przy porodzie 1100 g, teraz waży 1400 g. Płucka pracowały, ale długo był problem z trawieniem. A wszystko przez obojętność lekarza, który zbagatelizował jej skoki ciśnienia i jak się okazało, przez ok. 3 tyg. mała nie dostawała wystarczającej ilości pokarmu. Dopiero w szpitalu wszystko się wyjaśniło. Aśka namawia mnie na USG przepływowe. Miałyście może robione?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”