Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

21 lip 2010, 21:29

iw_rybka, przy czytaniu, podobnie jak u Lilo, bez łez się nie obeszło :ico_placzek: jejku, ile musiałyście przejść :ico_olaboga: Oby Zuzia miała teraz sprawną rączkę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Najważniejsze, że jesteście już w domu :ico_sorki: A dlaczego po operacji Zuzieńka miała zawiniętą główkę? Biednie z tym wygląda :ico_placzek:

anusiek, wszystkiego dobrego w dniu urodzin :ico_tort:

Shiva, o to teraz masz prawdziwą rozrabiarkę w domu :-D

anetka607, gratuluję ząbka :ico_brawa_01:

Moja Myszka też nie śpi, szaleje jak zła, na szczęście tatuś się nią zajmuje :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 lip 2010, 15:27

lilo - dzieki za mile slowa i wpadaj czasem napisac,co u was?

dorota - dzieki :ico_sorki:

anetka - gratki za zabek :ico_brawa_01:

inia1985, ona ma caly czas ten opatrunek,do przyszlego piatku - rowne 3 tygodnie musi w tych chodzic,glowka jest zabezpieczona,zeby nie zerwala tych przeszczepionych nerwow,bo ciecie bylo na szyjce :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lip 2010, 15:34

Właśnie usiadłam do komputera, odpalam forum, czytam i oczom nie wierzę. iw_rybka strasznie Wam współczuję tych wszystkich przejść :ico_placzek: Oby teraz Zuzia rosła zdrowo i mogła się cieszyć sprawną rączką :ico_sorki: :ico_sorki:

U mnie trochę się pogmatwało. Dziś byłam wezwana na rozmowę z szefem (bo zgodnie z obliczeniami 4 sierpnia miałam wrócić do pracy). Postawił mi ultimatum - albo dochodzę z pracy za porozumieniem stron, albo idę na długi urlop wychowawczy - bo powrotu dla mnie nie ma :ico_placzek: :ico_placzek: Chrzanił jakieś argumenty, ale wszystko to takie usprawiedliwianie się. Tak więc pójdę na wychowawczy a w międzyczasie będę szukać pracy. Zawsze to składki będę miała opłacane no i ciągłość pracy :ico_noniewiem:
Dobrze że wyjeżdżamy do rodziców na weekend, to przynajmniej nie będę o tym myśleć....

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 lip 2010, 17:04

Shiva, przykro mi,dobrze,ze dali ci wychowawczy :ico_olaboga:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lip 2010, 18:52

Shiva, z takim czyms to do sadu pracy mozna :ico_zly: a wychowawczy chociaz platny?
iw_rybka, oby te 3 tyg szybko zeszlyt i Zuzia byla wolna :ico_sorki:

lilo

22 lip 2010, 19:43

iw_rybka, u nas ostatnio troszkę problemów mieliśmy z małą - 1,5 miesiąca bez przerwy mi kasłała - 2 razy dostała antybiotyk, teraz myślę że niepotrzebnie. A dlatego że wszystko wskazuje na alergię - poszliśmy ostatnio do innego lekarza, którzy stwierdził że nie ma co dziecka dalej truć i dał inne leki - m.in. Zyrtec - kaszel się zmniejszył, pojawia się sporadycznie. Jak raz odstawiłam, kaszel wrócił.
Z powodu problemów ze zdrowiem robiliśmy tą morfologię, jesteśmy pod opieką kardiologa - nie dzieje się nic tragicznego ale są małe nieprawidłowości.
Mała dopiero miała 2 szczepienia przez to wszystko, no i tak jeździmy po lekarzach, teraz trzeba dobrego alergologa znaleźć.

Tak więc czasu brak i będzie jeszcze mniej bo od sierpnia wracam do pracy.

Shiva, no to miałaś niespodziankę - współczuję :ico_sorki:

Ale najważniejsze naprawdę zdrowie :ico_sorki:

I tego wszystkim życzę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

23 lip 2010, 09:17

bo ciecie bylo na szyjce :ico_placzek:
jejku ale ona biedna :ico_olaboga: aby szybko jej ten czas zlecial, wiem ze to male pocieszenie ale dobrze ze ona tego nie bedzie pamietala :ico_sorki:
- bo powrotu dla mnie nie ma :ico_placzek: :ico_placzek:
straszne :ico_placzek:
Tak więc pójdę na wychowawczy a w międzyczasie będę szukać pracy
dobrze ze choć taka opcja jest
a gdzie ty pracowalas?? u jakiegos prywaciarza??

lilo,

czyli tez mieliscie troche na glowie :ico_olaboga:

mi sie wydaje ze moja ma chyba juz mniejsze guzy w piersiach, moze do wizyty w szpitalu jej zanikna :ico_noniewiem: no ale i tak pojade niech sprawdza dla pewnosci

[ Dodano: 2010-07-23, 09:21 ]
zapomnialam sie pochwalic ze syn z wczasow wrocil o 2 kg cieższy :ico_zly: i nie mam jak go teraz pilnowac bo praktycznie caly dzien w pracy, koleżanka na urlopie a ja nie dosc ze musze nadrobic ten ponad rok co mnie nie bylo to jeszcze zajmuje sie otwarciem 2 biura dla szefa, dzisiaj maz ma tam remontowac, mam nadzieje ze skonczy bo w poniedzialek - wtorek szef tam wnosi meble a od sierpnia ja tam ide, dla mnie super bo blizej domu i lepsze warunki lokalowe bo tutaj co chwila jakis pajak ogromny wylazi z katów :ico_olaboga:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2010, 10:13

lilo, to wspolczuje tobie i malutkiej :ico_chory:
anetka607, ale masz cyrki z praca :ico_olaboga: trzymam kciuki :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2010, 10:21

witajcie kochane :-) wczoraj po poludniu wrocilismy z Polski, szybko te 2 tygodnie zlecialy...
Przyznaje, ze zdolalam przeczytac tylko kilka stron wstecz...
Po pierwsze skladam spoznione zyczenia urodzinowe lipcowym jubilatkom :ico_brawa_01:

iw_rybka, powinnyscie z Zuzia medal dostac za to, co musialyscie przejsc...jak to dobrze, ze juz jest po operacji :ico_sorki: teraz trzymam mocno kciuki za pomyslne rezultaty tej meczarni &&&&&&&&&&&
Dobrze że wyjeżdżamy do rodziców na weekend, to przynajmniej nie będę o tym myśleć....
okropne czasy z ta praca... obys szybko znalazla cos nowego :ico_sorki: mam nadzieje, ze uda Ci sie troche odprezyc u rodzicow...

lilo, gratulacje z okazji ukonczenia pol roczku przez Julenke :ico_brawa_01: duzo zdrowka dla niej!!!
mi sie wydaje ze moja ma chyba juz mniejsze guzy w piersiach,
:ico_noniewiem: oby wszystko bylo dobrze...

inia1985, widze, ze Wiki ma juz 3 zabki, smiesznie to musi wygladac :-)

U nas wszystko o.k., urlop udany, tylko upaly byly strasznie meczace. 11 lipca odbyl sie chrzest Kiary. Moje dziecko rozwinelo sie troche przez te 2 tyg., zrobila sie bardziej ruchliwa, wyciaga do mnie raczki... Zauwazylam, ze woli przebywac na rekach u osob mlodych, u starszych strasznie marudzi, a na widok swojego pradziadka zaczynala za kazdym razem poplakiwac :ico_olaboga: az mi go szkoda bylo, bo on tak sie na nia cieszyl... A, zapomnialam dodac, ze podroz mimo obaw byla udana, Kiara wiekszosc czasu przespala :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 lip 2010, 11:00

dorotaczekolada, jeszcze tylko 6 dni udreki :ico_brawa_01:

lilo, jejku,przykro mi bardzo,wiem co czujesz...

I dokladnie,poszukajcie dobrego alergologa,moj Andrzejek od 5 m-ca zycia do roczku mial 9 antybiotykow!!! A potem alergolog stwierdzil,ze to astma oskrzelowa na tle alergicznym,dostalismy leki,m.in Zyrtec i inhalacje i jak reka odjal.Dzis jest zdrowy,bo to z wiekiem przechodzi. Bedzie dobrze,wytrwalosci zycze :ico_sorki:

Helen, wszstkiego najlepszego dla Kiaruni z okazji chrztu :ico_brawa_01:

U nas dzis 18 stopni,odrazu lzej sie oddycha :-D

[ Dodano: 2010-07-23, 11:03 ]
Dorota - co Ty zrobilas z wlosami?!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”