Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

02 sty 2009, 16:56

chmmm niezla ta babka. tez sprobuje ja zrobic.

maz jedzie do swoich rodzicow a ja leze i ogladam Rozmowy w toku. troszke mnie brzuszek pobolewa. taki jakis sztywny i twardy. wlasnie zaaplikowalam sobie nospe. mam nadzieje ze przejdzie.

wczoraj sie mierzylam i mam w pasie cale 100 cm :ico_haha_01:
a wy??

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

02 sty 2009, 18:11

ja mam 106 :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-01-02, 17:12 ]
ja mimo ciagłego twardnienia brzucha ograniczyłam sie tylko do magnezu..ani razu nie brałam nospy

Awatar użytkownika
jedwabna

02 sty 2009, 18:53

ograniczyłam sie tylko do magnezu..
no to ja biore caly zestaw tabletek
rano:
-nospa
-tran
-magnez
-feminatal

wieczorem:
-magnez
-nospa
ja mam 106
wow 6 cm to duza roznica,no ale miedzy nami jest 3 tyg roznicy. pewnie i tak mi jeszcze urosnie.

ja dzis caly dzien leze i ogladam tv z lapkiem na kolanach. maz ma zaraz pomyc naczynia i poodkurzac z dywanow. a wlasnie wrocil z zakupow i przywiozl mi od tesciowej kluski slaskie :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

02 sty 2009, 19:12

ja sie wąłsnie doczekałam męża - kupił serek wiec moge zrobic makaronik..a od środy przechodze na dietke lekkostrwana..

[ Dodano: 2009-01-02, 18:12 ]
no to ja biore caly zestaw tabletek
nie no ja witaminki i tran tez biore..tylko nospy nie zażywam

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

02 sty 2009, 20:56

cześć brzuchatki
ja dziś nie miałam kiedy zajrzeć, do 12 sie byczyliśmy a później do centrum handlowego pojechaliśmy popatrzeć na przeceny. oczywiście ciążowe rzeczy nie poprzeceniane, zresztą nie bardzo jest już sens kupować, ale miałam nadzieje na jakieś spodnie, jakby była obniżka duża bo te co mam już obciskają bardzo, a jakby nie było miesiąć przede mną. mała poszalała w kulkach, my wypiliśmy gorącą czekolade i wróciliśmy do domku na obiad. teraz M małą kąpie a ja odpoczywam, bo po takim łażeniu już mnie boli wszystko...

ja rano i wieczorem biore żelazo i kwas foliowy

manenka fajna ta babka ale to tarcie ziemniaków :ico_chory:

Awatar użytkownika
jedwabna

02 sty 2009, 21:15

fajna ta babka ale to tarcie ziemniaków
a poszlam na sposob i wrzucam ziemniaki do sokowirowki. na jedno wychodzi :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sty 2009, 23:21

hej dziewczyny

ja te ostatnie tygodnie to chyba prześpię
wstałam przed 11, a 18 znowu zasnęłam i spałam godzinkę i znowu mi się spać chce :ico_olaboga:

co do cm w pasie to ja mam 92cm
przez bardzo , bardzo długo czas miałam 89cm, a teraz z 3 tygodnie temu urósł brzuszek i mam 3cm więcej , a więc ja jestem zadowolona ze swoich rozmiarów :-D
mój mąż mówił podobnie jak Beatris mąż , że myślał, że będę wielka i gruba i nie spodziewał się , że tak ładnie można w :ico_ciezarowka: wyglądać
chmmm niezla ta babka. tez sprobuje ja zrobic.
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: fajnie to zabrzmiało :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
ja mimo ciagłego twardnienia brzucha ograniczyłam sie tylko do magnezu..ani razu nie brałam nospy
ja już znam swój organizm i wiem kiedy magnez pomoże a kiedy nie wystarczy i trzeba wsiąść nospę, ale przyznam się , że już dawno nie brałam nospy

jedwabna, mój zestaw tabletek to
witaminy( elevit)
tran
wapno

i teraz mi brakuje jakiś witamin bo jak sie tylko o coś oprę to zamiast zostać tylko ślad i zaraz zniknąć to mi się robią takie czerwone siniaki i nie znikają, tylko nie wiem jakiej witaminy mi brak :ico_noniewiem:
może wy wiecie??
.a od środy przechodze na dietke lekkostrwana..
a dlaczego??

Beatris60, to fajny dzień miałaś :-D
kurczę szkoda , że dla :ico_ciezarowka: nie robią przecen
i tak wiedzą, że trzeba kupić to kupujemy
manenka fajna ta babka ale to tarcie ziemniaków :ico_chory:
ja bym tego nie robiła, ale mam robot a więc w robocie je zcieram
ale można tez tą babkę robić z ugotowanych ziemniaków, wtedy mniej w piekarniku się piecze

Awatar użytkownika
niktusia
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

02 sty 2009, 23:43

Witam :)

ja dzisiaj dwa razy się budziłam, a za trzecim wstałam :)
Najpierw o 7,ale byłam jeszcze niewyspana. Później po 10 i posiedziałam trochę przed lapkiem, ale że brzuch jakoś dziwnie zaczął mnie boleć, to znów się położyłam :) i w końcu wstałam ok 14 ;)
Zamiast obiadu zrobiłam obiado-kolacje - naleśniczki :) pierwszy raz wyszły mi takie pyszne :) puszyste :) aż ślinka cieknie :)

Ja teraz biorę jedynie żelazo, a po nospe sięgnęłam dopiero 2razy.

Przed chwilą tak mnie noga zaczęła rwać, że aż tabletke musiałam wziąć.. (panadol- bo najbardziej bezpieczny).

Brzuszek zmierzę jutro i odrazu się pochwalę :) ostatnio zaczął troszkę się powiększać :)

[ Dodano: 2009-01-02, 22:52 ]
oczywiście ciążowe rzeczy nie poprzeceniane
ja na takie przeceny napotkałam w Niemczech... ale to było jeszcze w zeszłym roku. I nie powiem, kilka ciuszków sobie kupiłam :) był już dość marny wybór rozmiarów - 34 i po 40, ja noszę przeważnie 38, ale coś wygrzebałam :)

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2009, 00:22

ja na takie przeceny napotkałam w Niemczech... ale to było jeszcze w zeszłym roku. I nie powiem, kilka ciuszków sobie kupiłam :) był już dość marny wybór rozmiarów - 34 i po 40, ja noszę przeważnie 38, ale coś wygrzebałam :)
no to fajnie :-D :ico_brawa_01:

a co do spania, to śpij ile się da , ja tak robię :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

03 sty 2009, 00:30

Marcia77 napisał/a:
.a od środy przechodze na dietke lekkostrwana..

a dlaczego??
bo ja generalnie mam problemy z przemiana materii..no i przeraza mnie ta lewatywa i to co sie bedzie działo po cesarce..

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”