mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 sty 2008, 22:53

czesc dziewczyny, ja tak na chwileczke :)

Widze ze cos fala przeziebien idzie przez wrzesniowe dzieci, cale szczescie poki co Nell ok :) Ciekawe kiedy pierwszy raz ja dopadnie, bo az dziwne ze nic jej nie jest, my smarkamy, kichamy, laze po centrach handlowych a ta poki co nic.

Z tym siusiakiem, a raczej z tymi lekarzami - "specjalistami" to matko boska, kogo sluchac???? :ico_szoking: :ico_szoking:

No i temat "jedzonko" :) kiedys nam mamy podawaly jak mialysmy po 2-3 miesiace i zyjemy wiec nie sadze aby to mialo jakis niewiadomo jaki wplyw na dzieci. JA czekam az Nell skonczy 4 miechy i tez jej zaczne podawac. Aaaa, chcialam wam tylko powiedziec ze jak wasze dzieci maja klopoty w kupami to unikajcie lepiej sloiczkow gdzie jako dodtek wystepuja jagody, po nich jeszcze gorzej sie wyproznic!

A tak w zasadzie pisze aby Wam powiedziec o spotkaniu z Eksem. No wiec dziewczyny bylo ok. :ico_brawa_01: kamien spadl mi z serca. Waidomo nie rzucilismy sie sobie na szyje, ale bylo kulturalnie, przyjemnie i spokojnie. Zuzia z ojcem nawiazala szybko dobry kontakt, spiewala mu i mowila wierszyki, ukladali gre, rozmawiali, ona przytulala sie nawet do niego . oboje byli zadowoleni wiec i ja jestem :) Zeby tylko on jeszcze umial ze mna spokojnie gadac :ico_sorki: mam nadzieje ze skonczy sie faza przepychanek miedzy nami i bedziemy potrafili wzajemnie sie szanowac i rozumiec (moje marzenie). Dla dobra nas wszytskich. Ale dziekuje wam, bo kciukaski pomogly :D :ico_sorki:

A po spotkaniu z ojcem Zuzi dalam telefon by pogadala z J. (ktorego tez nazywa tata), i wtedy sie do niego rozplakala i mowila mu ze za nim teskni, bidulka. Nie wiem, moze miala wyrzuty jakiies ze ze swoim bilogicznym tata dobry kontakt zlapala. Oj te nasze dzieciaczki :ico_olaboga: Czsami to juz nie wiem co mowic, co robic.......

Nell juz spi, Zuzi czyta babcia. JA ide sie myc wiec papatki

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 sty 2008, 23:31

mama_zuzi1980, super,że spotkanie przebiegło przyzwoicie.

A z tymi lekarzami to tak myślę jak Kicia- przebalowali chyba studia :ico_olaboga: Kiedyś rozmawiałam z moją gin i opowiadała,że jej kolega to duuuużo się uczył, bo studiował parę lat więcej (wiadomo z jakiego powodu....) noa teraz jest gdzieś ordynatorem. To ja dziękuję wpaść w jego łapy :ico_szoking:

Normalnie nie wiem, co u której! Przez gości to na nic nie mam czasu. Tylko sobie z mężulkiem powtarzamy, jak to dobrze,że mieszkamy sami :-)

[ Dodano: 2008-01-29, 22:39 ]
Czy już Wam pisałam,że jutro idziemy na szczepienie??

A ja dziś u dentysty byłam i normalnie szok- nic mi nie zrobiła :ico_sorki: Ząbki zdrowe :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 sty 2008, 12:52

Ja dziś pierwsza :ico_szoking: Dziewczynki gdzie jesteście??
U nas nocka tragiczna,nawet nie wiem ile razy w nocy wstawałam bo za każdym razem byłam nieprzytomna totalnie.
Kacper nie chce pić antybiotyku,bo gorzki,drze się wniebogłosy,więc daje mu do buźki trochę lekarstwa i zaraz soczek do popicia ale jak tylko wyciągam butelkę to znów krzyk :-D
Mamo Zuzi ciesze się że spotkanie udane i życzę żeby to twoje marenie sie spełniło :-D
Dominisia ja od poniedziałku tez daje bebiko 2 i Kacperek wprawdzie robi kupy codziennie ale baaardzo twarde to dałam mu dziś soczek jabłkowy może pomoże :-D
Eska ale ty biedniutka jesteś :ico_placzek: dobrze ze chociaż możesz wsiąść sobie wolne.
Kocura pisz jak po szczepieniu,ile waży Zuźka??
A ja dziś idę na 16 do gina bo mi sie tabletki skończyły.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 sty 2008, 13:57

No faktycznie dzis cos pustawo :)
Kiciu a czym dajesz ten antybiotyk? Zuzi jak byla niemowlakiem specjalnie kupilam zakraplacz i podawalam zakraplaczem i sekret niewypluwania i braku histerii tkwi w tym, aby dziecku podac lekarstwo na wewnetrzna strone policzka, bo: receptory smaku gorzkiego sie omija; dziecko nie ma mozliwosci wyplucia; dziecko nie ma mozliwosci zakrztuszenia sie :) Moze sprobuj :)

Ja dzis ide do psiapsioly wiec mnie nie bedzie. Do wieczorka wiec :)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

30 sty 2008, 14:37

ja sie melduje
zebralam sie dzis rano i pojechalam z Szymciem na badanie krwi, to tak rutynowo chce sprawdzic czy to zelazo ktore mu podawalam poprawilo mu hemoglobine bo ostatnio mial niska
no i od razu skoczylam na zakupki, zrobilam zapas sloiczkow, kupilam tez te po 5 miesiacu bo Szymon konczy w niedziele wiec bedzie juz wieksza roznorodnosc do podania :-D
dzisiaj dalam a raczej chcialam mu dac obiadek z hippa dynia z ziemniakami, kurde, wogle tego nie zjadl po prostu krzywil sie i wypluwal :ico_szoking: nawet mial jeden odruch wymiotny przy tym, no kurde jarzynowa mu smakowala a tym pluje
jak powąchalam to w sumie juz mu sie nie dziwilam, ochydztwo w zapachu to co dopiero w smaku :ico_olaboga: no musialam wyrzucic bo nie chcial tego zjesc nawet po kilku minutach, a jeszcze zostalo 1,5 sloiczka tego :ico_noniewiem:

poza tym mojemu M zepsul sie samochod i naprawa 1500zł :ico_placzek:
normalnie rece mi opadly, wszystko sie naraz zebralo
a na zlosc teraz potrzeba wiecej kasy, bo tu bilety, tu kurs to jeszcze tej zjeb... samochod :ico_zly:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 sty 2008, 14:44

Dzięki mamo Zuzi spróbuję,ja daje małemu strzykawką ale dawałam na języczek a teraz spróbuje na policzek to zobaczymy.A wczoraj to tak sie nam dławił strasznie :ico_olaboga:
A to zdjęcie jak Kacperek wcina zupkę :-D
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2008-01-30, 13:46 ]
Eve Kacperek uwielbia dynię z ziemniakami,ja próbowałam i to jest takie słodkie za to jarzynowe je tak sobie.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

30 sty 2008, 14:59

Kicia10, nieźle Kacperek wysmarowany zupką..hihi to ta dynia z ziemniakami??? bo taki kolorek podobny :ico_oczko:
aaa jak ty dopierasz te pieluchy z tych zupek????
ja kupilam plastikowy ślinika bo mialam juz dosc dopierania tego wszystkiego :ico_oczko:

eSKa
4000 - letni staruszek

30 sty 2008, 17:55

HEj! Wrocilam z pracy ale Olus spi a obiadek dzis gotowala mamusia :ico_brawa_01: Wiec teraz korzystam i postaram sie napisac wam co nie co.

eve81 pisze:ja kupilam plastikowy ślinika bo mialam juz dosc dopierania tego wszystkiego
no własnie ja też mam zamiar zamówić taki gumowy śliniak n allegro :ico_oczko: , ale zupełnie o tym zapomnialam że przecież lada moment się przyda wiec nie ma na co czekac tylko dzis wieczorem zamowie, dzieki Eve :ico_sorki:

Kocura jak tam Zuzanka po szczepieniu? My idziemy jutro.

Kicia jak zobaczyłam Kacperka przy jedzeniu to nie wiem czy mi tak spieszno do podawania tych papek :-D :-D :-D

Kicia10 pisze:A ja dziś idę na 16 do gina bo mi sie tabletki skończyły.

KUrde ja jestem raczej przeciwniczką tzn nie wierzę do końca w skuteczność tabletek ale jak tak dalej pójdzie to chyba nie będe miala innego wyjscia jak też pójść do gina zeby mi przepisal, Bo wiecie co sie stało od jakiegoś czasu moj męzulek ma uczullenie na prezerwatywy :ico_placzek: :ico_placzek: Nigdy nic mu nie bylo a teraz jakies swędzące plamy mu wyskajują nie wiem czy to wina Durexow (dziwne bo zawsze tylko tych uzywalismy). Teraz kupilismy Unimil do wypróbowania , jeju ale bym chciala żeby spasowały :ico_sorki: :ico_sorki:

Mamo Zuzi no super że spotkanie przeszło bez zakłócen :ico_brawa_01:

Na razie tyle, postaram się potem jeszczze cos napisać.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 sty 2008, 18:34

Witam... nie zajzrałam juz wczoraj bo nie miałam siły. Byłyśmy na szczepieniu Marcelka waży 5800g długa na 64cm i obwód główki 40,5 szczepienie zniosła dobrze ale dziś rano miała lekką gorączkę ale położyłam ją spać i jak wstała to już jej nie było.

eska ja bym się zapłakała za Małą jakbym juz miała iść do pracy.

mama_zuzi1980, super że z ex wporządku, w sumie po co niepotrzebne spory i szarpanie nerwów.

eve81, Marcelina nawet lubi ziemniaczki z dynią , bardzo tez lubi morelki z Hippa musze jej kupić jak M wróci. a z samochodem to nei zazdroszcze!!

Kicia jaki umazany :) Czym Ty to dopierasz??

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 sty 2008, 18:47

Cześć Dziewczyny!!! Normalnie, jak ja za Wami tęsknię :-D Teściówka poszła do sklepu,Zuzanka śpi,mężu pojechał oglądać autko, błoga cisza... (o jak dobrze!).

Po szczepieniu suuuper! Zuch z tej mojej panny! A byłam pewna,że dziś to na bank będzie ryk. Bo Zuzi się wszystko poprzestawiało przez tych moich gości. Kiedyś zasypiała w moment i w ciszy w miarę, a teraz to drze się niesamowicie i długo. Mam nadzieję,że wszystko wróci do normy, bo jutro jadą. Ale wracając do początku, musiałam dziewczynę obudzić do lekarza, a spała dopiero 20 minut i dlatego myślałamże jej będzie źle, no a potem szczepienie. A ona spoko, zagadywała lekarkę. Po pierwszym ukłuciu nic, przy pneumo kwikła i tyle. Ubraliśmy i zasnęła momentalnie :ico_brawa_01:
Aha i waży 6300. Pytałam, czy nie za mało, bo jak czytam, ile Wasze ważą, ale powiedziała,że ok.

A po południu dostała zupkę jarzynową i powiem Wam,że nawet nieźle (w porównaniu do jabłuszka :-D ). Paskudztwo okropne ta zupka :ico_szoking:

eve81 pisze:mojemu M zepsul sie samochod i naprawa 1500zł
znam ten ból! My w ostatnim czasie wydaliśmy jeszcze więcej, bo po kolei coś się psuło. No i szukamy jakiegoś kombiaka, M. dziś pojechał, bo dostał "cynk" :ico_oczko:

Kicia10, super Kacperek wcina zupkę! Ciekawe, jak u mnie wypadnie dynka z ziemniaczkami, bo też mam w lodówce.

eSKa, miałam pytać,ale ciągle zapominam- jak Twoje piersi zniosły powrót do pracy? :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”