eSKa
4000 - letni staruszek

30 sty 2008, 19:47

Kocura Bura pisze:eSKa, miałam pytać,ale ciągle zapominam- jak Twoje piersi zniosły powrót do pracy?
Kocurka ja w sumie specjalnie nic nie robilam żeby przyzwyczajac piersi bo i tak juz wczesniej Olo byl częsciowo na butli więc cycorki były przyzwyczajone że nie zawsze są potrzebne :-D Na dzien dzisiejszy cycusie są tylko przekąską więc nie mam problemów z przeciekaniem bo juz nie są tak pełne jak kiedys.

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla odważnej Zuzi.

[ Dodano: 2008-01-30, 18:51 ]
eska ja bym się zapłakała za Małą jakbym juz miała iść do pracy
Justyna pierwsze dni były cieżkie ale człowiek do wszysktiego musi się przyzwyczaić, teraz już lepiej ale i tak wolałabym zostać z Olusiem.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

30 sty 2008, 21:50

eSKa, super ze ze wszystkim tak dajesz rade :ico_brawa_01:
zobaczymy jak mi pojdzie juz w poniedzialek

Dominisia i co lekarz powiedzial Ci o tej wydzielinie z siusiaka????

dziewczynki bilety do Liverpoolu kupione na 9 maja
podróż w jedną stronę
chyba zwariowałam...ale co tam :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

30 sty 2008, 22:01

eve81 pisze:dziewczynki bilety do Liverpoolu kupione na 9 maja
podróż w jedną stronę
chyba zwariowałam...ale co tam

Eve jesteś szalona :ico_oczko:

eve81 pisze:zobaczymy jak mi pojdzie juz w poniedzialek

bede trzymala kciuki za ciebie

Awatar użytkownika
eve81

31 sty 2008, 12:23

a co tu taka cisza :ico_szoking:

ja juz bylam odebrac wyniki morfologi Szymcia, prawie wszystkie poniżej normy :ico_olaboga: pediatra kazala dalej podawac żelazo, tylko zwiekszyc dawke z 2ml na 4ml dziennie, powiedziala zeby sie nie martwic bo niektore dzieci w tym wieku maja fizjologiczny spadek hemoglobiny, przepisala tez mleczko i dala zaświadczenie do pracy ze karmie piersia to bede wychodzic godzinke wczesniej :ico_brawa_01:

wstawac śpiochy!!!

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 sty 2008, 13:02

Witam :-D
Wczoraj dałam Małemu o 20.00 kaszkę ryżowo-bananową na noc i zajadał aż miło było patrzeć potem dostał jeszcze cycka i myślałam, że pośpi tak do 2 co najmniej. A on już o 22.30 się obudził głodny jakby z tydzień nie jadł i potem budził się co godzinę i znów doił :ico_noniewiem: . Ja nie wiem co jest z tym moim dzieckiem. Dziś chyba usmażę Mu kurczaka i dam mu Go z ziemniaczkami i kapustką:) Może tym się naje.

eve81 ja Mojemu już 3 tygodnie daję żelazo. Też miał takie złe wyniki i był bardzo blady. O wiele więcej siły ma po tym żelazie i jest bardziej pogodny :ico_haha_01: Także nie ma się co martwić :ico_oczko:

eSKa
4000 - letni staruszek

31 sty 2008, 14:58

ania0709 pisze:Też miał takie złe wyniki i był bardzo blady

Hmm ja nawet nie wiem ile Olo ma hemogolobiny bo nikt nam nie kazal robic badań, teraz sama nie wiem czy czasem nie poprosic o skierowanie. Ale moze lekarz gdbyby widzial że cos nie tak to sam kazal by isc co?

Ja mialam dzis isc na szczepienie ale jak dzwonilam to znajoma pielegniarka powiedziala że dzis mają tyle dzieci i lepiej żebym nie przychodzila z Olkiem bo szkoda jakby złapał jakies choróbsko. Na spokojnie moge przyjsc w przyszlym tygodniu.

A co tu taka cisza?? Rano mnie nie bylo bo postanowilam wykorzystac fakt ze jestem w domku i mam auto do dyspozycji wiec wybralam sie do cioci w odwiedzinki, teraz maly spi a jak sie obudzi to zmykamy kolo 16.00 do kuzynki na klachy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-01-31, 14:01 ]
ania0709 pisze:Wczoraj dałam Małemu o 20.00 kaszkę ryżowo-bananową na noc i zajadał aż miło było patrzeć potem dostał jeszcze cycka i myślałam, że pośpi tak do 2 co najmniej. A on już o 22.30 się obudził głodny jakby z tydzień nie jadł i potem budził się co godzinę i znów doił .
To jest aż niemożliwe :ico_szoking: żeby taki brzdąc tyle pomieścił :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

31 sty 2008, 15:02

Ja dpiero teraz jestem... jestem przeziębiona i to tak konkretnie źle sie czuje .. żeby mni etylko na chrzciny nie rozłożyło!! Byłam rano a USG bioderek no i wszystkojest wporządku :ico_brawa_01: . Mam pytanie tutaj któraś z Was też chrzciła maleństwo bez ślubu czy byliście do komunii?? Jej ugotowałam sobie dziś cały gar rosołku i jest taki tłusciutki i źółty naj słoneczko hehe ma któraś ochotę na talerz gorącego rosołku z makaronem ?? TO ZAPRASZAM.

M wraca dziś w nocy a miał wrócić dopiero jutro w nocy więc ja od rana na nogach i ganiam góra dół góra dół. Muszę posegregowac ubranka bo te które sa za małe już wyprałam i etraz je poskładam i popakuję w worki tak że będa już wyprane jak znalazł :). Wieczorem sie kopnę do wanny i nie wyjdę przed 2 godziny hehe musze jeszcze zrobić sobie z maznokciami kupiłam sobie rewelacyjny zestaw do paznokci Brillant French z firmy Ingrid Cosmetics z takimi drobinkami błyszczącymi.

Marcelka zjadła drugą część ziemniaków ze szpinaczkiem i teraz śpi... wogóle ostatnimi czasy to kładę ją co 2 godziny spac no i śpi tak średnio op 30min.

ania0709, wiesz Moja Marcelina od jakiegoś czasu budzi sie o 23:00 a potem to co 1.5 godziny chociaż kiedyś potrafiła obudzić sięo 3:00 i potem o 5:00 większość dzieci tak ma że przychodzi taki orres ze budzą się częściej zwłaszcza jeśli się je karmi piersią... One nie sa tyle głodne co tęsknią za mamusią.

Jutro rano muszę złapac małej siuski i potem na pobieranie krwi znów :ico_olaboga: normalnie już bede :ico_placzek: a potem jedziemy z M do Krakowa na zakupy :ico_brawa_01:

eve81, wiesz co Ci powiem, aż wstyd mi sie przyznac jak pisałaś że przyjeżdżają goście z UK to ja myślałam że to Ukraina no i się zasttanawiałam co Ci sie tam tak spodobało że chcesz wyjechać Dopiero jak dzis przeczytałam że masz bilety do Liverpolu to mnie Olściło UNITED KINGSTON!!!!!!! :ico_puknij: jestem nienormalna :)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2008, 15:20

Witam!
Familia już pojechała i znów zostałyśmy same.... Zuzia zjadła troszkę zupki i śpi.

eSKa pisze: Ale moze lekarz gdbyby widzial że cos nie tak to sam kazal by isc co?
no ja też tak myślę, bo Zuzia nie miała żadnych badań robionych do tej pory.

eve81 pisze:dziewczynki bilety do Liverpoolu kupione na 9 maja
podróż w jedną stronę
chyba zwariowałam...ale co tam
wow :ico_brawa_01: Dobrze będzie, napewno!

A ile pączusiów wciągłyście :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

31 sty 2008, 15:35

Kocura Bura, hihi ja 3 wielkie zjadłam i za wiecej się nie zabieram :)

Awatar użytkownika
eve81

31 sty 2008, 15:39

ania0709 pisze:eve81 ja Mojemu już 3 tygodnie daję żelazo. Też miał takie złe wyniki i był bardzo blady. O wiele więcej siły ma po tym żelazie i jest bardziej pogodny :ico_haha_01: Także nie ma się co martwić :ico_oczko:

nie martwie sie, bo po moim smyku to wogole nie widac ze mu brakuje czegokolwiek
happy caly dzien, aktywny na maxiorka. zelazo mu zapodam dzis wieczorkiem :-D

eSKa pisze:Ale moze lekarz gdbyby widzial że cos nie tak to sam kazal by isc co?

napewno lekarz by Ci powiedzial jakby go cos zaniepokoilo
pediatra dala skierowanie na badanie Szymonowi bo powiedziala ze jest blady, a jak po tym pojechalismy na usg bioderek to tamten lekarz tez sie pytal czy mial robione badania, bo dla niego tez byl blady
tylko ja tej bladości jakos nie widzialam :ico_puknij:

Justyna_Bochnia pisze:któraś ochotę na talerz gorącego rosołku z makaronem ??

ja uwielbiam rosołek
szczegolnie dobry jest na kaca..heh :-D no to na razie mi nie grozi
ale chetnie sie pisze na jedną porcyjkę :ico_haha_01:

Justyna_Bochnia pisze:myślałam że to Ukraina no i się zasttanawiałam co Ci sie tam tak spodobało że chcesz wyjechać Dopiero jak dzis przeczytałam że masz bilety do Liverpolu to mnie Olściło UNITED KINGSTON!!!!!!!

hihi
no na Ukrainie jeszcze nie byłam, ale kto wie z moimi pomysłami :ico_oczko:
a UK to rzeczywiście United Kingston :ico_brawa_01:

wow :ico_brawa_01: Dobrze będzie, napewno!

Obrazek

Kocura Bura pisze:A ile pączusiów wciągłyście

ja do tej pory 3 :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
ale jak przeczytalam co trzeba robic zeby jednego paczka zrzucic to mi sie wiecej odechcialo Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”