Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

13 kwie 2010, 20:03

tibby, dziekuję za miłe słowa :) gdyby nie brzusio, to nikt by nie wiedział, że jestem w ciąży wiem wiem, przytyło mi się od początku ciązy 5 kg:)

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

13 kwie 2010, 21:37

Samanta, a gdzie to Twoje zdjątko jest? Jakoś nie mogę się doszukać, a też chętnie zobaczę jak wyglądasz :-) Ja mam podobnie, poza brzuszkiem nie widać, że jestem ciężarówką :ico_oczko:

Wózek kupiliśmy od znajomych, dzidzia Im urosła, więc my skorzystamy, a Oni zakupią spacerówkę dla starszaków :ico_oczko: Oj trafił nam się ten wózeczek, tym bardziej, że jest super, wygodny, łatwy w demontażu i obsłudze, sama jestem w stanie sobie wszystko ustawić. Koła ma fajne, tylne duże i pompowane, akurat na wieś, a przednie obrotowe, więc super się manewruje. W razie zainteresowania to jest firma Jedo, model Vedi. Widziałam w różnych sklepach, też internetowych, np. Dino, Mama i Ja.

A do szkoły rodzenia idziemy w przyszłym tygodniu, w sobotę kończę 28 tydzień i w poniedziałek mamy zadzwonić do położnej prowadzącej i poda nam dzień. To prawda, że fajnie przy szpitalu, bo jak byliśmy po jakieś informacje, to już nas położna oprowadziła po oddziale położniczym, pokazała wszystkie sale, z mamuśkami i noworodkami :-) przedstawiła położne i lekarzy, którzy gdzieś tam się krzątali, sale porodowe, łóżka i sprzęty jak działają itp. Dostaniemy też listę wyprawkową, co trzeba zabrać do szpitala, właściwie dla siebie i Męża, bo dla Maluszka jedynie pampersy i chusteczki nawilżające.
I zaraz się zacznie...oddychanie, masaż żonki, pielęgnacja noworodka hihi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2010, 09:20

Fajnie, fajnie, szkoła rodzenia to super sprawa!! Sama chodziłam w drugiej ciąży :ico_haha_01:

Karo, śliczny wózeczek!! :ico_brawa_01:

Samanta, no Alles są pikne. Znam też inną firmę http://www.melissa.com.pl/kolekcja/wysw ... az=karmnik I tam może kupię stanik, bo rozmiary i fasony są wszelkie do przerobienia na karminiki, ale to już jak laktacja się unormuje (bo na początku cycki jak balony, więc bez sensu kupować na kilka tyg stanik w ciemno)... Muszę znaleźć coś niedrogiego, najchętniej miekkiego i bezszwowego. Potem będę używała go do spania.

Samanta, ja też nie widzę zdjęcia :) Na innym wątku jest?

julchik22

14 kwie 2010, 19:04

Cześć Kobitki!

A co tu jakos dzisiaj cicho? Przede wszystkim, gdzie jest tibby ??? Może to już? :ico_szoking: :ico_sorki:

Samanta, ja owszem zalatana jestem, ale narazie muszę. Generalnie nie nadwyrężam się, bo cały czas siedzę w ksiazkach, bo mam jeszcze 1 egzamin - najobszerniejszy. No ale muszę poumawiać na niego cała komisje profesorów - kazy z nich ma konsultacje w inny dzien tygodnia, wiec muszę być na uczelni prawie codziennie. Do tego zazwyczaj nie ma tam gdzie parkować, wiec muszę zostawiać samochód z pól kilometra dalej i zapierniczać na piechotę :ico_zly: , a potem spowtotem no iświadomosc tego, ze mam dużo nauki narzuca tempo "bigu" - dlatego mówię, że zabiegana jestem :ico_haha_01:

karo, cudny ten wózeczek!!! Ja tez taki chcę!

Martalka, mobilizuj się do robienia prawka - już Cię trochę poznałam - na 100% się nadajesz. Nie wygladasz na taką co by się bała, więc zrób krok ku ułatwieniu sobie zycia!!! :-)

No to narka - spadam do nauki. Zajrzę jescze do Was później, bo niesamowicie zastanawia mnie brak tibby na forum. W kazdym razie trzymam za nią kciukasy!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

14 kwie 2010, 20:06

julchik22, jestem. wciąż z :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
karo-22

14 kwie 2010, 20:39

tibby, jutro o ile dobrze pamiętam idziesz do ginka? Oby się okazało, że rozwarcie coraz większe i coś zaczyna się dziać!!! :-)
TOBI czekamy na Ciebie!!! :-) Zrzuć z Mamy parę kilo!!! :-)

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2010, 21:21

Tibby, mam nadzieję, że miło spędzasz ostatnie dni "we dwoje" :-D

julchik, ale ja mam prawko :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: od 1997r :ico_wstydzioch: praktykowane może ze dwa lata, a potem zapomniane :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: I teraz strach wsiąść i pojechać, bo przez dekadę nasze miasto zrobiło się tak zapchane, że nie wiem jak się do tego zabrać :ico_wstydzioch:
A i mąż mało pomocny. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

14 kwie 2010, 21:25

karo-22, pamięć masz super, tak idę jutro do ginka, aczkolwiek będę się z tej wizyty cieszyć dopiero, jak mi powie co i jak i że mogę rodzić! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Martalka, dziś umierałam na ból pleców i żeber pół dnia na kanapie. nie wiedziałam co ze sobą robić :(

dobranoc :ico_papa:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2010, 21:47

Mi jeszcze doszedł ból łydek i stóp... naganiałam się za golaskami wieczorem po kąpieli. Mąż zapracowany teraz pewnie będzie, więc taki mój los od teraz :ico_noniewiem:
aaa...i kość łonowa boli przy chodzeniu :ico_zly: Nie za wcześnie to?? grrr

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 kwie 2010, 21:55

:ico_haha_02: czesc dziewczyny
ja dzis dzien spedzilam na pakowaniu :ico_olaboga: zreszta jutro tez :ico_noniewiem: meczace strasznie juz tak na koncowce
rzeczy sie tyle nagromadzilo ze szok :ico_szoking: z jedna walizka przylecialam a teraz tira trzeba zamowic :ico_haha_01:
Martalka,ja teraz mam tez wczesniej rozne dolegliwosci ktore przy pierwszej ciazy mialam tuz przed porodem dopiero-ale to chyba dlatego ze przerwa miedzy ciazami nie za dluga :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”