Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2008, 13:35

witaj, no to juz niedlugo kochana
oj tak a schizy mam coraz wieksze :ico_szoking: chyba juz wole ta cesarke pojdzie szybko i bez bólu :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2008, 13:46

oj tak a schizy mam coraz wieksze :ico_szoking: chyba juz wole ta cesarke pojdzie szybko i bez bólu :ico_szoking:
wiesz ze ja tez sie nad nia zastanawiam, ale pytalam sie poloznej i mi powiedziala, ze nie moge sobie od tak powiedziec, ze chce cesarke :ico_szoking: a ja bylam pewna ze tu w Niemczech wlasnie tak jest bo od kilku osob tak slyszalam i ze oni sa zwolennikami naturalnego porodu i staraja sie przekonac kobiete do tego porodu a jesli ie pojdzie to wtedy robia cesarke

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2008, 14:03

wiesz ze ja tez sie nad nia zastanawiam, ale pytalam sie poloznej i mi powiedziala, ze nie moge sobie od tak powiedziec, ze chce cesarke a ja bylam pewna ze tu w Niemczech wlasnie tak jest bo od kilku osob tak slyszalam i ze oni sa zwolennikami naturalnego porodu i staraja sie przekonac kobiete do tego porodu a jesli ie pojdzie to wtedy robia cesarke
ja mam troche ułatwione bo dzidzia ciagle jest w pozycji do cesarki :ico_noniewiem: i oni sami mi o tym mowia ale kto wie moze klucha moja jeszcze sie przekreci :-D

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!

12 sie 2008, 14:20

Pati!Tak moze byc,ze malenstwo urodzi sie wczesniej,ale teraz juz byloby niezle,wiec glowka do gory :ico_brawa_01: Ja mam usg w przyszly piatek,a moj synus oczywiscie dalej niemrawy.Budzi mnie co rano a potem pol dnia spi i sie nie chce ruszac :ico_noniewiem: Ale chyba taka jego uroda :ico_noniewiem:
Ja z kolei rekami i nogami bronie sie przed cesarka :ico_noniewiem: Bardzo bym chciala urodzic samodzielnie.Jezeli sie ma pomoc przy dziecku to jest inaczej,ale ja jestem zupelnie sama i odpada lezenie 2 tygodnie w lozku i dochodzenie do siebie :ico_olaboga: To normalna operacja ze wszystkimi tego konsekwencjami,po naturalnym porodzie bede mogla wyjsc do domku nastepnego dnia i juz sie cieszyc moim malenstwem.Tak wiec mam nadzieje,ze dam rade sama :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2008, 14:24

z kolei rekami i nogami bronie sie przed cesarka Bardzo bym chciala urodzic samodzielnie.Jezeli sie ma pomoc przy dziecku to jest inaczej,ale ja jestem zupelnie sama i odpada lezenie 2 tygodnie w lozku i dochodzenie do siebie To normalna operacja ze wszystkimi tego konsekwencjami,po naturalnym porodzie bede mogla wyjsc do domku nastepnego dnia i juz sie cieszyc moim malenstwem.Tak wiec mam nadzieje,ze dam rade sama
o cholera to mnie przeraziłas ja tez tu sama jestem no wiadomo jet Piotr ale tylko chłop :-D

no nic spadam do pracy, w przyszlym tygodniu koncze i zaczynam cieszyc sie koncoweczka ciazy :ico_sorki:

Awatar użytkownika
miszka

12 sie 2008, 14:33

no nic spadam do pracy, w przyszlym tygodniu koncze i zaczynam cieszyc sie koncoweczka ciazy
No jeszcze troszeczke,milego dzionka w pracy :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2008, 15:56

O losie a ja caly dzien dzien dzis spie, jakos na nic nie mam ochoty, co ja bede robila w ocy :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Ja z kolei rekami i nogami bronie sie przed cesarka :ico_noniewiem: Bardzo bym chciala urodzic samodzielnie.Jezeli sie ma pomoc przy dziecku to jest inaczej,ale ja jestem zupelnie sama i odpada lezenie 2 tygodnie w lozku i dochodzenie do siebie :ico_olaboga: To normalna operacja ze wszystkimi tego konsekwencjami,po naturalnym porodzie bede mogla wyjsc do domku nastepnego dnia i juz sie cieszyc moim malenstwem.Tak wiec mam nadzieje,ze dam rade sama :ico_brawa_01:
kochana ja tez bym chciala urodzic normalnie ale jakos sie boje, nie tyle co porodu tylko jakos przeraza mnie naciece krocza i tego sie boje :ico_placzek: wiem, ze po cesarce ni ejest fajnie i latwo, ale jak nie dam rady sama to na pewno nie bede meczyla sie 20 godzin i powiem, ze chce cesarke

Awatar użytkownika
miszka

12 sie 2008, 16:03

kochana ja tez bym chciala urodzic normalnie ale jakos sie boje, nie tyle co porodu tylko jakos przeraza mnie naciece krocza i tego sie boje wiem, ze po cesarce ni ejest fajnie i latwo, ale jak nie dam rady sama to na pewno nie bede meczyla sie 20 godzin i powiem, ze chce cesarke
Nie bedzie tak zle-zobaczysz :ico_oczko: To naciecie nie jest az takie straszne,szybko sie goi :)I tak dobrze,ze masz wybor,u nas nie ma szans na cesarke na zyczenie,robi sie ja tylko w wypadku zagrozenia dla matki lub dziecka.Nie mozna sobie po prostu powiedziec,ze chce cesarke :ico_noniewiem: Ja wole rodzic naturalnie,ale uwazam ze kazdy powinien moc sam o tym zdecydowac.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2008, 16:06

ale uwazam ze kazdy powinien moc sam o tym zdecydowac.
dokladnie :-)

jejku ja ostatnio nie mam ochoty na nic, mialam ogarnac mieszkanko i co???? Nici z tego, wolalam sie polozyc i caly dzien praktycznie spie, nie podoba mi sie to :ico_placzek:

Awatar użytkownika
miszka

12 sie 2008, 16:28

jejku ja ostatnio nie mam ochoty na nic, mialam ogarnac mieszkanko i co???? Nici z tego, wolalam sie polozyc i caly dzien praktycznie spie, nie podoba mi sie to
Ja tez jak siodme nieszczescie sie czuje i wygladam,ale to juz chyba tak bedzie do konca.Na szczescie duzo nam nie zostalo :ico_brawa_01: Nie mialam na twarzy makijarzu juz chyba ze 2 tygodnie no i coraz grubsza jestem wiec strasznie mi ciezko dzwigac to wielkie dupsko :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”