Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 18:07

to ile mialas lat jak wyszlas za maz??
pierwszy raz 26 za pierwszym razem a za drugim 30..strara d..ze mnie i w dodatku po przejsciach :-D :-D

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

07 sty 2009, 18:33

a ty nie lykalas zelaza?
łykam już b długo bo prawie na początku ciąży sie pojawiła anemia

marcia, ważne że wszystko sie poukładało, że byłaś na tyle odważna by nie tkwić w nieudanym związku i że teraz jesteś szczęśliwa.

my sie staraliśmy przez ponad rok o olę i teraz też ponad rok pracy ciężkiej :ico_oczko: u mnie chyba psychika działała blokująco - wszystkie wyniki super, ciązy nie było, dopiero jak odpuściłam to sie pojawiła jedna i druga, ale to musi sie coś wydarzyć by odpuścić. przy oli postanowiliśmy na wakacje przestać liczyć dni i sie starać bo mieliśmy dośc i we wrześniu zgłosić sie do kliniki - i w lipcu zaszłam. a teraz w maju spóźnił mi sie okres długo i juz pewna byłam i jak dostałam @ to wpadłam w rozpacz i powiedziałam że koniec starań i że najwyżej olunia bedzie jedynaczką i trzeba sie cieszyć ze wogóle ola jest...tak sobie to wbiłam do głowy że w czerwcu już w ciąży byłam :-)

manenka, czekamy na wieści po wizycie :ico_sorki:

ja już teraz co 2 tyg chodze, tak mi wizyty wyznacza.

a co do pościeli to zamówiłam u koleżanki w sklepie i ma być po 15-tym. obleke przed pójściem do szpitala, o ile planowo będzie wszystko :ico_oczko:

polatałam dziś - bo z olą do lekarza (tego samego laryngologa poleciła co tamta :-) ), do sklepu, na poczte...i teraz gardło mnie boli...oby nic sie nie przyczepiło :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 18:41

no mnie tez cos kaszelek dusi..kurcze zeby mnie nie rozłozyło przed sama cesarka :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

07 sty 2009, 19:28

łykam już b długo bo prawie na początku ciąży sie pojawiła anemia
kurcze to skoro lykasz caly czas to od czegos musi zalezec to ze nie przechodzi. moze zwieksz dawke zelaza po konsultacji z lekarzem i moze do porodu przejdzie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Bardzo czesto sie slyszy ze jak sie bardzo bardzo chce to sie nie moze jakos zajsc w ciaze. Tak bylo z moja ciotka, z ktora przez to ze nie mogla zaciazyc rozwiodl sie jej maz. ona po kilku latach ponownie wyszla za maz, z tym ze powiedziala ze nie moze miec dzieci bo sobie przez ten czas dala siana. no a tu cyk i teraz ma 2 dzieciaczkow, a pierwsze urodzila jak miala 36 lat. moja mama mowi zeby sie wlasnie dlatego nie spieszyc. ona wszystkiego w zyciu zaznala, na wszystko miala czas i jeszcze dzieci teraz ma. wiec spoko :-D
zeby mnie nie rozłozyło przed sama cesarka
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

a ja sama w domu. maz wlasnie pojechal w trase. ale mi smutno. hormony buzuja i az chce mis ie plakac. nienawidze zostawac sama. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 20:03

pierwszy raz 26 za pierwszym razem a za drugim 30..strara d..ze mnie i w dodatku po przejsciach :-D :-D
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
no co ty gdzie stara?? :ico_nienie:

Beatris60, a to widzisz psychika płatała figle
u mnie tez wszystkie wyniki ok, a psychicznie bardzo chciałam mieć dziecko i ciągle się staraliśmy i nie odpuszczaliśmy i się udało, a więc widocznie u nas nie mogliśmy trafić na ten odpowiedni dzień , już sama nie wiem :ico_noniewiem:
ja już teraz co 2 tyg chodze, tak mi wizyty wyznacza.
najwazniejsze, ze się udało
ja tez mam następna za 2 tygodnie :-D
..i teraz gardło mnie boli...oby nic sie nie przyczepiło :ico_olaboga:
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
no mnie tez cos kaszelek dusi..kurcze zeby mnie nie rozłozyło przed sama cesarka :ico_olaboga: :ico_olaboga:
oby nie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a ja sama w domu. maz wlasnie pojechal w trase. ale mi smutno. hormony buzuja i az chce mis ie plakac. nienawidze zostawac sama. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
masz jeszcze nas :-D :-D :-D :-D

a my po wizycie :-D
wszystko jest ok :-D
macica urosła 1cm :-D
dzidzia waży 2300g, a więc nie jest duża, gin powiedział, że do porodu powinie Mike osiągnąć do 3000g, powiedział, że wielki to on nie będzie, ale najważniejsze , że zdrowy i dobrze rośnie, wszystkie jego narządy sa perfekcyjne :-D
moja waga tez podskoczyła 4kg
aha tylko ciśnienie mam za wysokie bo 153 /100
ale jak trochę posiedziałam to ciut spadło i było 144/94
gin zauważył, że jak tak szybko chodzę szybko się podnoszę i tak ogólnie wszystko szybko robię, to powiedział, że mam zwolnic tempo i wszystko wolno robić, a najlepiej, żebym sobie ciągle leżała relaksowała się , a mąż niech za mnie wszytko robił, :-D
a wiec ogólnie to super jest :-D

Awatar użytkownika
jedwabna

07 sty 2009, 21:28

ja tez mam następna za 2 tygodnie
to tylko ja nadal chodze raz w miesiacu :ico_szoking:
masz jeszcze nas
no wlasnie tylko wy mi teraz zostalyscie :ico_placzek:
a my po wizycie
wszystko jest ok
no to super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: faktycznie nie za duza dzidzia ale bedzie ci latwiej urodzic a najwazniejsze ze zdrowa i ze sie dobrze rozwija :-D
powiedział, że mam zwolnic tempo i wszystko wolno robić, a najlepiej, żebym sobie ciągle leżała relaksowała się
i tak zrob. juz i tak niewiele czasu zostalo. dasz rade wytrzymasz. lez i odpoczywaj :ico_nienie:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 21:54

no to super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: faktycznie nie za duza dzidzia ale bedzie ci latwiej urodzic a najwazniejsze ze zdrowa i ze sie dobrze rozwija :-D
to samo sobie powiedziałam :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
i tak zrob. juz i tak niewiele czasu zostalo. dasz rade wytrzymasz. lez i odpoczywaj :ico_nienie:
łatwo mówić , ciężko wykonać, ale będę się starać

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 22:15

a my po wizycie :-D
wszystko jest ok :-D
to super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a ja sama w domu. maz wlasnie pojechal w trase. ale mi smutno. hormony buzuja i az chce mis ie plakac. nienawidze zostawac sama.
ja tez ale na szczescie moj jest cały czas na miejscu..

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 22:17

ja tez ale na szczescie moj jest cały czas na miejscu..
i bardzo dobrze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja zmykam na jakiś czas bo mąż chce na kompa

[ Dodano: 2009-01-08, 12:29 ]
dzień dobry

a tu jeszcze nikt nie zaglądał??

ja dziś wstałam , stanęłam na wagę i 2kg mniej :-D
wiedziałam, że tak będzie :-D

a co tam u was??

u nas już ciepło dziś się zrobiło i jest +3st :-D

Marcia77, to już jutro :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Beatris60, jak tam Ola??

jedwabna
jak tam prasowanie i pranie??
już skończyłaś wszystko??

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

08 sty 2009, 16:07

hej
Beatris60, jak tam Ola??
jutro do laryngologa idziemy i wszystko sie wyjaśni.

dziś byłam u lekarza, infekcja w gardle na razie tylko - noc baardzo męcząca, bolało mnie wszystko, dreszcze, zimno, zaraz gorąco...teraz odsypiam...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”